Prhljaj in mastni lasje ... presneta nadloga!!

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
danielt ... nekaj bolj "slovenskega" rabim, da bom lažje dobil. Kaj pa kakšni šamponi v lekarnah? ... imajo kaj ki pomaga - za več dni?

Pred mnogimi leti sem imel prhljaj in nisem bil zadovoljen ne z Oronazolom in ne z H&S in sem v lekarni našel Dercos . Uporabljal sem ga najprej 1-2x tedensko, da sem ga odpravil, sedaj ga uporabim 1-2x mesečno, drugače pa normalni šampon za lase in zadeva deluje.

drmr

Pripravnik
27. feb 2009
379
0
16
dolenska
Tudi jaz sem imel prhljaj in mastne lase.Zdaj pa se že več let strižem enkrat tedensko na 2mm.Uporabljam navaden šampon kopriva v majhnih količinah.Če ne pretiravaš s šamponom ti ne škoduje če se vsak dan umiješ lase.Dokler sem imel dalše lase si jih nisem sušil s fenom ker so mi rekli da to ni dobr
ne-ne-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ni to vredu za lasišče...

Moje se zadnjih 25 let nad tem ne pritožuje. H&S citrus oz lemon grass (pa nič fena, glavnika pa tudi že leta nisem imel v rokah). Jebiga, tudi mene sicer matrajo mastni lasje + prhljaj.

Ugibam, da imajo ljudje isti izgovor tudi za to, da v službi smrdijo ... Ni dobro za kožo vsak dan pod tuš
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.173
113
blizu močvirne prestolnice
Sam se tudi strižem 1x tedensko na 2 mm, kupiš mašinco in te pride veliko ceneje kot frizer. Sedaj uporabljam H&S pred tem sem pa nekaj časa uporabljal ( Rough Hair ), katerega sedaj ne moreš dobiti več v lekarnah. Vsake toliko časa si zjutraj namažem lasišče z kremo Atopiclair. Ker se vsak dan tuširam se1x tedensko namažem z Amai vlažilno kremo po telesu in potem me pač nič ne srbi.

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
KSZ

Prhljaj je posledica kandide oz. zakisanosti telesa - malo poguglaj je dosti o tem napisanega. Foter mel podobne težave oz. še hujše/srugačne pa je z dieto proti zakisanosti zadevo 100% rešil (tudi nekaj drugih težav povezanih z zakisanostjo).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik der_Starke pravi:
Prhljaj je posledica kandide oz. zakisanosti telesa.

bonk.gif

Vidim, da je trenutno najbolj popularna alter-zabloda našla pot tudi na Alter.si. Čudovito. Še več takšnih pametnih idej!

Če bi dobil en cent za vsako bolezen, za katero ljudje trdijo, da sedaj je pa res sigurno, da je to zaradi "zakisanosti", bi bil milijonar.
smirk-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik der_Starke pravi:
Glej - pišem samo fotrovo izkušnjo - osebno mi je pa čisto vseeno.
smile-1.gif

Napisal si tole:

"Prhljaj je posledica kandide oz. zakisanosti telesa - malo poguglaj je dosti o tem napisanega."

Meni se tole ne zdi ravno osebna izkušnja in vsekakor namiguje, da je je ta famozna "zakisanost" vzrok težav.

Jasno je, da od prhljaja ne bo nikogar pobralo in da z izjemo nekaj 100 EUR manj v denarnici žrtvi ne bo hudega. Ampak saj vemo, kako gre ta štorija... Danes zdravim prhljaj, jutri atopični dermatitis... čez en mesec pa raka.
smirk-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
No ja pri primerih kot je otroček Nekrep, ste se zelo izkazali!

Resno? V temi o prhljaju? Mislim, da si pozabil še en topic pri Garmin GPS napravah, kjer niso omenjeni zlobni, zlobni zdravniki.
stupid-1.gif

qbm

Pripravnik
1. sep 2007
160
0
16
Meni pomaga samo Joico eraser in American crew peppermint šampon, občasno si umijem še z Dercos šamponom. Umivam si na 2-3 dni.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
najprej se pobrij, da se lasišče mal prediha in spuca. in tako začni na frišno. s pravimi šamponi in normalnim urnikom umivanja.

sicer pa se men zdi, da eni imajo pač bolj mastne, drugi pa manj... to je čist stvar posameznika.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Vzrok nastanka prhljaja je več. Če je zaradi stresa, ti ga odpravi vsak čunga lunga šampon, kot recimo head &shoulders ipd. Če je vzrok bolezenski, naprimer dermatitis.. si na kratko rečeno pečen, ker zdravila ni. Omiliš ga s kakim boj specialnim šamponom. Meni recimo pomaga edino vichy dercos, oronazol mi je pa naredil samo še večjo štalo.. Kot je povedal že nekdo zgoraj, pomaga tudi kopanje v morju. NE boš pa nikoli popolnoma ozdravel in prhljaj ti bo večni spremlejvalec.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Aja še to.. če je izvor prhljaja stres lahko to enostavno ugotoviš, če ga imaš bistveno manj ali nič, ko nisi pod pritiskom. Ampak glede na to, da praviš, da ga imaš že več kot dve leti...

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Prhljaj mam najmanj dve leti ja .. ne stresa ... Mi nič ne pije živce, ker se z ničemer ne obadam ... kar je za v službo, skrbi pustim v službi, kaj pa glede prijatelejev ipd, pa ko sem z njimi oz, ko je treba ... se ne obremenjujem z ničemer ...

Prej ravno sem bil v Qulandiji na ptuju, pa sem v šparu ne našel nobenega pametnega šampona ...
Si bo treba čas vzeti, pa punco s sabo vzeti, ki se na te stvari bolje razume - predvidevam ...

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Živijo.

Tudi jaz sem včasih imel prhljaj in mastne lase. Noben šampon od H&S do oronazola, recepta in podobnih mi ni pomagal, dokler nisem preizkusil Lorealovega proti prhljaju in mastnim lasem. Sedaj se mi prhljaj ne pojavlja več, lasje pa postanejo mastni, če jih ne umijem šele po 4-5 dnevih.

Je pa res da imam lase dolge samo par cm.

Tako da kar preizkušaj različne znamke, dokler ne najdeš takšne ki ti bo ustrezala.

Glede pogostosti umivanja las, bi se pa moral strinjati, da je vsakodnevno pranje morda tudi vzrok nastajanja mastnega lasišča in pojava prhljaja.