Prhljaj in mastni lasje ... presneta nadloga!!

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Zdaj me pa že res jezi ...

Že kakšni dve ali tri leta ima prhljaj in se ga sploh ne morem znebiti!!

Glavo si morem umivati vsak drug dan, zgodi pa se, da imam že naslednji dan mastne lase, pa nimam pojma zakaj?!
Moja punca si lahko glavo umiva enkrat na teden, pa ma skoraj isto mehke in lepe lase kot ko si jih umije, jaz pa ... bi najraje bil včasih plešast, se vsaj nič nebi te bele nadloge vidlo ...

Kaj je razlog za prhljaj in mastne lase?

Glavo sem si v otroških letih umival enkrat na ... mislim da teden ali dva tedna ... zdaj pa če si jih vsak drug dan umivam, je že prepozno ... takrat imam že tako mastne lase ... lahko si jih postavim kamor hočem, pa bodo tako ostali, isto je s prhljajem ... samo prvi dan, oz tisti dan, ko si jih umijem, imam lepe lase - mehke in brez prhljaja .. ko se naslednji dan zbudim, je že prhljaj tu, z njim pa mastni lasje ...
Poskusil sem že razne šampone, pa nič ne pomaga ... Edino včasih se zgodi, da imam koliko mehke lase še 4 dni, pa ne vem zakaj ...

Mogoče kdo ve, kako se rešim prhljaja in mastnih las? Kakšen šampon priporočate oz karkoli pač, ker vem, da prekomerno umivanje las vodi v plešavost ... za zdaj še mam močne lase.

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Kolikor vem je tudi prekomerno umivanje las lahko vzrok za mastne lase, verjetno tudi za prhljaj. Baje je za lasišče priporočljivo umivanje z zelo razredčenim kisom - uravnavanje pH kože.

PS: Probaj se ostriči bolj na kratko. Verjetno te bo manj motilo, če se že ne boš mogel otresti mastnih las.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Hm, na kratko se porežem vsake 3 mesece ali 4 ... odvisno .. tudi takrat ni nič boljše, ker ko se zbudim, mi lasje štrlijo na vse stran .. edino da si cele zmočim, takrat pomaga ... ampak so še vedno mastni ... Moji punci pa tudi verjetno ni prav lepo, da imam včasih takšne lase kot strašilo ... meni vsaj ne bi bilo, če bi ona mela take ...

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Jaz si vsak dan umijem lase, v čem je problem, ti pač vzame tisti dve minuti časa, razen, če imaš ne vem kakšno grivo, jo pač ostrižeš.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
prhlljaja in celo luskavice se boš rešil z uživanje omega6 kislin,sam sem imel luskavico in sem pil konopljino olje-sintetično,katero dobil v vsaki bio trgovini, 2.5 dl stane 10-12 eurov in vsak dan popij 1 veliko žlico pojedi.
Pojdi na net in malo preberi o tem olju,lahko pa si kupiš tudi kapsule omega 6 kislin sam boš jih mogel pojesti veliko,da bo enakovredno eni žlici olja

lp

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Nimam velikih las no ... niti do ok (oči) mi ne sežejo, če mislite, da mam ne vem kako velike lase ... normalno dolge mam ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.753
113
pri taščici
Sam se 1x mesecno strizem na 6 mm pa se ne znebim prhljaja. Sem obupal, da pa bom dnevno kemijo tlacil tja gor mi pa tudi ne sede.
Se pa prhljaja znebim poleti s kopanjem na morju.vsaj za nekaj casa.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Meni to vedno pomaga ... dobiš ga v večini bolje založenih prodajalnah v italiji....
1115355-8717644417713.jpg

Priponke

• 1115355-8717644417713.jpg
    1115355-8717644417713.jpg
    38,1 KB · Ogledi: 395
Nazadnje urejeno:

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Tudi sam sem imel nekaj težav s prhljajem, ampak niso bile hude. Rešil sem jih s šamponom Head&Shoulders, ki je kar dobro opravil svoje delo. Potem sem preizkusil Mullerjev šampon proti prhljaju, ki pa je še boljši in trikrat cenejši. Je v modri embalaži z oranžnimi črtami, imenuje se Aiko. Mislim, da stane 85 centov, lase pa si umijem vsak dan, res je pa, da ne pretiravam s šamponom.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
danielt ... nekaj bolj "slovenskega" rabim, da bom lažje dobil. Kaj pa kakšni šamponi v lekarnah? ... imajo kaj ki pomaga - za več dni?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Kaj pa kakšni šamponi v lekarnah? ... imajo kaj ki pomaga - za več dni?
Od ljudi, ki so imeli probleme s prhljajem sem slišal, da je dober Oranozol. Ne vem, če se ga še dobi, ampak naj ne bi bil primeren za vsakodnevno uporabo. Tudi tista varianta z Omega3 se mi ne zdi slaba. Fora je, da moraš pozdraviti lasišče.
Aja, pa še nekaj. Pri meni se je prhljaj pojavil takrat, ko sem bil pod stresom.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Hvala, gretzky, bom probal to najti v lekarni. Sicer si vedno umivam lase z temi navadnimi šamponi .. Kopriva, Kokos, pa ne vem kaj še vse ...

Pred leti sem imel Adidasov šampon, ki sem ga kupil takrat v Mercatorju, ampak tisti šampon je bil super, po 5 dni nisem imel prhljaja, mastne lase pa po 3, 4 ... Ampak tega šampona več nimajo nikjer tu okrog nas, zaradi šampona pa tudi ne bom letal 20km stran v trgovino ...

Sicer pa, jaz ne opazim, da bi bil pod stresom, mi gre kar v redu v življenju ... prhljaj imam že nekaj let, in enkrat je temu treba narediti konec ...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi sam sem imel velike probleme s tem, hodil tudi od dohtarja do dohtarja, ki so predpisovali vse mogoče smrdeče in manj smrdeče šampone. Pomagal pa je na koncu čisto navadni Head & Shoulders lemon grass
tongue-1.gif

Imel sem pa ful fleke čez pol glave, tudi krvave včasih, tak da sem imel res extremno verzijo. No zdaj je ok, pa uporabljam čisto navadne šampone, če se spet začne kaj pojavljat, pa kupim spet H&S.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
No, tudi jas se ukvarjam športno - rekreativno ... ampak zdaj sem na bolniškem, ker sem imel bližnje srečanje s cirkularko ...

Sem se tudi vsak dan umival ... oz se nisem ravno vsak dan vozil, ampak takrat sem že drugi dan imel malo bolj mastne lase in sem že videl prhljaj ...