Prevzem večjega paketa Celovec

darwin

Majstr
17. avg 2007
811
583
93
Do sedaj sem že koristil prevzemanje paketov na prevzemnih mestih v Avstriji (npr. Lagerhaus v Borovljah), ampak ponudnik (npr. alza.at) eksplicitno omogoča pošiljanje tja.
Sedaj bi imel željo naročiti nekaj večjih paketov (bela tehnika) nekam med Ljubeljem in Celovcem ali med Korenskim sedlom in Beljakom. Naročene pakete bi tam v roku nekaj dni prevzel sam.
Pozna kdo kakšnega ponudnika, ki nudi tako storitev?

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.098
5.730
113
moraš najprej napisat kaj je problem v "poštno ležeče" oziroma "Postamt Abholung"

darwin

Majstr
17. avg 2007
811
583
93
Problema ni, razen tega, da nimam izkušnje s tem, kako pošta odreagira, ko ji pripeljejo zamrzovalno omaro, pralni in sušilni stroj. Nekatere niti nimajo izobilja prostora.

BuDi

Guru
6. sep 2007
9.098
5.730
113
Problema ni, razen tega, da nimam izkušnje s tem, kako pošta odreagira, ko ji pripeljejo zamrzovalno omaro, pralni in sušilni stroj. Nekatere niti nimajo izobilja prostora.
največje mere za prevzem v poslovalnici (menda):

Maximalmaße: Das größte Standardpaket (XL-Paket) darf eine maximale Länge von 120 cm und ein Gurtmaß (1x Länge + 2x Breite + 2x Höhe) von 360 cm nicht überschreiten.
Gewicht: Das maximale Gewicht beträgt 31,5 kg.

Čeprav ne vem kako to drži, glede na to da sem sam videl kako ljudje prevzemajo pralne stroje in karnise za zavese.

darwin

Majstr
17. avg 2007
811
583
93
Verjetno odvisno od poštarja in uslužbenca na pošti.
Enkrat so mi pošiljko namenjeno v paketomat vrnili pošiljatelju, ker je gor manjkala 1 beseda. Tako da bi najraje nekaj, za kar vem, da je ziher.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.544
1.032
113
tam ko se terc po tori rola
Verjetno odvisno od poštarja in uslužbenca na pošti.
Enkrat so mi pošiljko namenjeno v paketomat vrnili pošiljatelju, ker je gor manjkala 1 beseda. Tako da bi najraje nekaj, za kar vem, da je ziher.
...bi kar verjel, znajo biti hudo čudni... Meni je en paket dva tedna kolovratil iz severa Nemčije do Avstrije in nazaj... zaradi neke napake v naslovu -prva črka v imenu mesta je manjkala, poštna številka in država pa čisto normalno napisana...

oby

Fizikalc
20. jul 2008
434
155
43
a pa je razlika tolikšna da se ti splača pol še it gor iskat? jaz ravno kupil pomivalca tu, https://www.elektroshopwagner.de/de/, pa je bil z dostavo do slo še vedno 35% cenejši ko pri nas.

ker pošiljajo z DHL freight in to ne vem če ti pošte sprejmejo...

darwin

Majstr
17. avg 2007
811
583
93
...bi kar verjel, znajo biti hudo čudni... Meni je en paket dva tedna kolovratil iz severa Nemčije do Avstrije in nazaj... zaradi neke napake v naslovu -prva črka v imenu mesta je manjkala, poštna številka in država pa čisto normalno napisana...
Ja, take imajo. Svoj paket sem spremljal po trackingu. Prišel je do paketomata, se odločil, da ga ne bo dal notri in ga raje peljal v zbirni center za vračilo pošiljatelju.
Ko je bil še v zbirnem centru, sem kontaktiral pošto, če ga lahko tam prevzamem in ni bilo možno.
a pa je razlika tolikšna da se ti splača pol še it gor iskat? jaz ravno kupil pomivalca tu, https://www.elektroshopwagner.de/de/, pa je bil z dostavo do slo še vedno 35% cenejši ko pri nas.

ker pošiljajo z DHL freight in to ne vem če ti pošte sprejmejo...
Če pa ravno točno tistega, ki sem ga izbral ni. Kompliciram, vem.