prevrteni kilometri

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.776
221
63
na voljo je avtomobil nemskega porekla, 3 leta star, popolnoma brezhiben. vozen s strani profesionalnega voznika. servisiran na pooblascenem servisu. prakticno brez sledov uporabe. razen nadpovprecno popikane prednje haube.
cena?
zelo ugodna.
zakaj?
avto ima na stevcu 365kkm ...

recimo da se avto uvozi v slovenijo, uradno s temi kilometri, nato pa lastnik sam kilometre priredi na realno stanje vozila. zaradi boljsega obcutka, da ne gleda tiste 3-jke na prvem mestu na stevcu ...

avto bi bil v druzinski lasti in ni namenjen za preprodajo, ampak za lastno uporabo.

s tem krsi kaksne zakone? je zato kazensko odgovoren?

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Nobenih. Dokler ga ne prodaš s prirejenimi km. Prej pa lahko vsak dan ponastaviš števec na 0, če ti ga to dvigne.
Ne vem sicer zakaj bi, ampak ok.
Imam enega istega kolega. Me prav zanima, kakšno je psihološko ozadje tega, da te tista trojka tako moti. Ker avto bo enako delal s trojko ali pa ničlo spredaj. Jaz se še hvalim s km. Seveda ne povem pa, koliko sem zmetal noter denarja, da je prišel do tja. #notToyota :evil:

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.776
221
63
Nobenih. Dokler ga ne prodaš s prirejenimi km. Prej pa lahko vsak dan ponastaviš števec na 0, če ti ga to dvigne.
Ne vem sicer zakaj bi, ampak ok.
Imam enega istega kolega. Me prav zanima, kakšno je psihološko ozadje tega, da te tista trojka tako moti. Ker avto bo enako delal s trojko ali pa ničlo spredaj. Jaz se še hvalim s km. Seveda ne povem pa, koliko sem zmetal noter denarja, da je prišel do tja. #notToyota :evil:

kaj pa v primeru skodnega primera na zavarovalnici?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.342
2.708
113
Počuti se bolje, ker je avto fiktivno vreden več, pa si kao naredil dober nakup, glavni v gostilni al pa pr maši. Stroske ko se bodo lotili pa itak zamolcis. Glede škodnega primera pa realno je goljufija.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
kaj pa v primeru skodnega primera na zavarovalnici?
Če bodo na zavarovalni polici prirejeni km, potem je to seveda goljufija. In lep temelj za neveljavnost zavarovalne police ;). Za kasko vsaj.
PS: glede neveljavnosti ugibam, naj kdo, ki se ukvarja s tem, pove kaj več.
Ampak to si že sam vedel ne? Evo, spet en, ki se sprašuje, kake politike imamo pri nas, v ogledalo se pa ne pogleda.

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf in Marxon

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Profesionalni voznik osebnega vozila je kaj? Colin McRae?
Recimo šofer pri Deujče bank, ki vozi šefe okrog. Tudi v Sloveniji je par takih.
Dejansko so ti avti precej dobro ohranjeni, saj so 100% redno in kvalitetno vzdrževani. Upoštevati pa je potrebno, da km pustijo posledice. Recimo vzmetenje bo potrebno menjave, itd.

Nazadnje urejeno:

Corvette

Majstr
6. nov 2008
417
280
63
Naj jih prevrti za 634.000 naprej in čez mesec dni vožnje bo problem rešen, stanje vozila bo skladno s števcem, saj je vendar avto kot nov!

• Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: novaa in Samo Svoj

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.656
5.843
113
Ja, prejsnji teden jih je veliko bilo parkiranih na Bledu.
Poleg 300kkm ima se 3k čakalnih ur za seboj :evil:
To je eno, drugo pa da na službeni poti precej preko omejitev vozijo, beri, jih nikakor ne šparajo. Edini neproblematični sklop na teh avtih je DPF filter, ker je fajn prepihan.

Nazadnje urejeno:
  • Haha
Reactions: visek_izobrazbe

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83

1. Pripelješ avto in na homologaciji in prvi registraciji pustiš 365.000 km
2. Zavaruješ ga s 365.000 km
3. Prevrtiš na 165.000 in se voziš z njim do naslednje registracije, ko kilometre spet nastaviš na prave vrednosti
4. Po registraciji/zavarovanju daš nazaj na svoje sanjske vrednosti
...
5. Pred prodajo ponovno dodaš manjkajoče kilometre

Ampak verjetno ne ravno scenarij, ki ga je OP želel slišati.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.019
2.424
113
Pa tri žakle krompirja v prtljažniku in na prikolici dve svinji.

Daj ne nabijaj no. Tako vožnjo ti avti rabijo.

• Všeč mi je
Reactions: sad

luka51

Guru
16. avg 2007
14.389
5.669
113
kak koli obračaš pri 360k km gre dpf konkretno proti koncu. Oziroma bo potrebno čiščenje pepela.