Prevezava klica

B81

22. jul 2007
37.587
10.878
113
Zdravo

Ni mi najbolj jasno:

Šefov stac. telefon v pisarni imam prevezan na svojo S! številko, ker njega ni tukaj (le redko).
Kdo zdaj plača prevez? Klic plača klicoči, prevez pa Telekom?

Hvala

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Zdravo

Ni mi najbolj jasno:

Šefov stac. telefon v pisarni imam prevezan na svojo S! številko, ker njega ni tukaj (le redko).
Kdo zdaj plača prevez? Klic plača klicoči, prevez pa Telekom?

Hvala

Klic do sefovega telefona placa klicoci... prevezani klic pa placa lastnik oz. placnik sefovega stacionarnega telefona ...

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
ksz.... kako je zdaj to v tujini? če sem v tujini in preko aparata oziroma preko
spletne strani mojega operaterja vklopim prevezavo... se mi prevezava računa iz
tujine ali od domačega operaterja?

lp

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Preusmeritev na drugo telefonsko številko plačate kot klic z vaše na to številko, glede na čas trajanja klica.

V tujini za preusmeritev na drugo številko plačate:
- dohodni klic na vašo številko in klic z vaše številke na številko za preusmeritev, po ceniku za tujino.
- številka, na katero ste klice preusmerili, plača dohodni klic.
Vir: http://www.mobitel.si/Storitve/preusmeritev-klica

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
To pomeni, da v vsakem primeru, ko se nahajaš v tujini in imaš vključeno preusmeritev klica
plačaš dohodni klic in preusmeritev na preusmerjeno številko. Tudi, če imaš aparat ugasnjen in
imaš vklopljeno brezpogojno preusmeritev?
Zanima me zato... imam dve številki istega operaterja. Ker bi v tujini uporabljal en aparat, bi imel
drugega preusmerjenega na prvega, vendar bi vmes kdaj aparat vklopil zaradi preverjanja sms-ov.

Je edina možnost, da ne plačujem mednarodnih klicev med obemi številkami, če aparat, s katerega
izvajam preusmeritev v tujini nikoli ne povežem v roaming?

Upam, da je vprašanje razumljivo.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
noup, če je brezpogojna preusmeritev, neglede na to kje je narejena in neglede na to ali je aprat vključen ali ne, se ti zaračuna kot odhodni klic na tisto številko na katero imaš narejeno preusmeritev (torej klic znotraj slo), to pa je zato ker se klic preusmeri takoj na centrali in nima veze kje se nahajaš... če pa ima kakšno drugo preusmeritev je pa zgodba drugačna
wink-1.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Aha... zadnji stavek mi pove vse. Pri brezpogojna preusmeritvi z občasnim vklopom aparata v tujini zaradi sms-a
je strošek preusmeritve klicev enak strošku klica med obemi naročniškimi razmerji v domačem omrežju oziroma 0 EUR (S!-S!).
Kakor razumem pri preusmeritvi zaradi nedosegljivosti plačam dohodni klic v tujino in lokalno tarifo preusmeritve na drugo
številko, za katero pa ni stroška dohodnega klica...

Kompliciram...

B81

22. jul 2007
37.587
10.878
113
Še enkrat
smile-1.gif

Stranka iz ZDA me kliče popoldan, ko nisem več v službi in me zanima, če imam prevez klica iz ZDA -> Stac. telefon v službi -> moj gsm, me kaj stane to ali ne.

Sklepam, da plača stac. številka v službi del stroška klica in prevez.

Je tako?

Hvala

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Plača samo stacionarna številka (služba) ceno klica iz stacionarnega v mobilno mrežje. Nobenih drugih stroškov ni neglede na to, da pride klic iz ZDA

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Stranka iz ZDA placa svoj strosek... torej klic iz ZDA na tvoj stacionarni telefon v sluzbi... Ce je na tej stacionarni stevilki narejena preusmeritev... potem placnik racunov za to stacionarno placa preusmerjeni klic do tvoje mobilne stevilke... Torej enako, kot ce bi klical iz stacionarne stevilke na tvojo mobilno stevilko... Ti ne placas nicesar, dokler si v domacem omrezju ...