Preverba pred nakupom nepremičnine

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.838
11.315
113
Aha, torej na posto lahko da vlogo sama. Al pa na okencek odnese. Prav.
Aha, sam to je upravni postopek? Kaj pa pogoji, mnenja, obravnave, naganjanje z raznoraznimi birokrati? Dečko puno toga maš še za naučiti se. Sej veš, jest teb pri tvojem poslu ne solim pameti. Hint, za ta del zgodbe so/smo ljudje specializirani, ni šol za to. Ampak ti že veš....

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.838
11.315
113
Kaj naj zdaj jaz ce se ti zelis prepirati z menoj? Zaradi tvojega boljsega pocutja tulim v isti rog? Kdo je sedaj "vsevednez"? Jaz ker zagovarjam svoje stalisce ali ti ki si "prizadet" ker nisem ponizno tiho ker si se oglasil?

In ko te zmoti moj argument al pa stalisce zacnes z osebnimi napadi (od tega koliko ima kdo denarja, sedaj te ze moji starsi skrbijo). Sej sploh ni problem, te povabim na pir, bos vse o meni in starsih izvedel, sam ne vem ce ti bo pol se tok zanimivo take bedarije klamfat.
Chill dec, klele si brezveze zapel. Projektna dokumentacija je samo del zgodbe, nič več.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.395
11.233
113
Aha, sam to je upravni postopek? Kaj pa pogoji, mnenja, obravnave, naganjanje z raznoraznimi birokrati? Dečko puno toga maš še za naučiti se. Sej veš, jest teb pri tvojem poslu ne solim pameti. Hint, za ta del zgodbe so/smo ljudje specializirani, ni šol za to. Ampak ti že veš....
Ko zaprosis za pogoje, das zraven IDZ (ki ga naredi arhitekt)
Ko zaprosis za mnenje moras dat zraven DGD (ki ga mora zigosat pooblasceni arhitekt)

Glede na to da ves da se skoraj dnevno usklajujem za zadeve ki jih nastevas je bizarno da sedaj potenciras vlogo, ki jo sicer opravljam sam. AMpak vse to mi ne pomaga, ce nimam arhitekta zadaj. In ce bo gospa zelela pridobiti gradbeno dovoljenje za gradnjo hise brez arhitekta ne bo slo. Pa je lahko profesorica upravnega prava na fakulteti pa se kar ne bo slo brez.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.838
11.315
113
Ko zaprosis za pogoje, das zraven IDZ (ki ga naredi arhitekt)
Ko zaprosis za mnenje moras dat zraven DGD (ki ga mora zigosat pooblasceni arhitekt)

Glede na to da ves da se skoraj dnevno usklajujem za zadeve ki jih nastevas je bizarno da sedaj potenciras vlogo, ki jo sicer opravljam sam. AMpak vse to mi ne pomaga, ce nimam arhitekta zadaj. In ce bo gospa zelela pridobiti gradbeno dovoljenje za gradnjo hise brez arhitekta ne bo slo. Pa je lahko profesorica upravnega prava na fakulteti pa se kar ne bo slo brez.
No ne ga srat no. Ampak prav imaš, ti že veš....bo zdej ok?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.395
11.233
113
No ne ga srat no. Ampak prav imaš, ti že veš....bo zdej ok?
No dejva se zmenit da mi ti pridobis mnenja pristojnih mnenjedajalcev za moj projekt brez projektne dokuemntacije pa ti za vsakega dam 500 EUR. Deal?

Dej ce debatiras pocni to z argumenti. Teh "a ne ga srat" ne rabis ker je edini efekt to da sogovornika skusas v osebni prepir zvabit.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.939
5.251
113
5 sekund za splošno razgledanost: če se komu namigne da ima bogate starše v takem kontekstu pomeni, da so mu "častili" dolgo lajtngo.

Tvoja lajtnga tukaj je ne samo dolga ampak tudi smotana kot Pohorska zajla.

Na zdaj pa imaš še eno lokalno posebnost za debatirat, ampak meni se ne da za razliko od kalbo

Sem že v startu razmišljal ali se sploh oglasit, ker vprašanje je bilo tako "naivno", da skoraj ne morem verjet, da kdo sploh resno še take stvari sprašuje in ko je potem uletel še AI, se človek resno vpraša, kaj še sploh delamo tukaj.

Dejstvo je, da je samoizoliranec hotel izpasti pameten, pa mu ni ratalo.
Gradbenega dovoljenja ne mores pridobiti sam.
Ti si pa v uber pameten! GD lahko pridobivaš sam ob pogoju, da ti potrebno projektno dokumentacijo izdela/poštemplja pooblaščeni arhitekt, pa kak drug del dokumentacije še kak drug "štemplar", ampak tu smo že pri "male tajne velikih majstora".

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.395
11.233
113
Torej povzetek:
- jaz sem napisal da bos za pridobitev GD potreboval pooblascenega arhitekta
- ti pravis da to ne drzi ampak lahko GD pridobis sam, ce ti pooblasceni arhitekt izdela ali postemplja projektno dokumentacijo

In ti men o dolgi lajtngi? Sej sem mojster vztrajanja pri svojem prav ampak v take ekstreme pa se nisem sel no.