In ker sem pred par leti nekje zasledil novico o termičnem skeniranju tipkovnice v kombinaciji s kartičnim vložkom in v kombinaciji s kamero, vedno po vpisu pina in potrditvi odtipkam še dve, tri številke.Citat:
Uporabnik blackberry pravi: Nisi varen niti s pokrivanjem pina, na netu sem našel, če pogledas link do slik, tudi neke tipkovnice, ki jih namestijo čez originalne...
Black
Če prou razumem, čipa (vsaj še) ne morejo ker naj bi se samouničil ob nedovoljenem posegu (branju, poskusu zapisovanja na njega itd.). Ne me spraševati kako to deluje ker ne vemCitat:
Uporabnik flip pravi:
A to ko poskenirajo/skopirajo kartico, lahko samo magnetno stezo ali tudi čip?
vrjetno je to s kakšnega filma. če bi kamera že zazanala sprememnjeno temperaturo na tipkah pa bi zelo težko ugotovili katira tipka je bila prva in katira zadnja. sploh če zelo hitro tipkaš.Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
In ker sem pred par leti nekje zasledil novico o termičnem skeniranju tipkovnice v kombinaciji s kartičnim vložkom in v kombinaciji s kamero, vedno po vpisu pina in potrditvi odtipkam še dve, tri številke.Citat:
Uporabnik blackberry pravi: Nisi varen niti s pokrivanjem pina, na netu sem našel, če pogledas link do slik, tudi neke tipkovnice, ki jih namestijo čez originalne...
Black
Ker je menda možno takoj po zapustitvi bankomata po temperaturi posameznih številk odkriti pin...
Morda gre za pretirano fobijo - sem pač upokojenec
Citat:
Uporabnik skala pravi:
vrjetno je to s kakšnega filma. če bi kamera že zazanala sprememnjeno temperaturo na tipkah pa bi zelo težko ugotovili katira tipka je bila prva in katira zadnja. sploh če zelo hitro tipkaš.Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Black
Ker je menda možno takoj po zapustitvi bankomata po temperaturi posameznih številk odkriti pin...
Morda gre za pretirano fobijo - sem pač upokojenec
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jah kombinacij je kar nekaj. Ne znan jih več računati, google mi je pa šel na dopust.
kako je z omejitvijo napačnih vnosov PIN? če jaz npr. na enem bankomatu 2× vnesem napačen PIN, potem pa grem na naslednji bankomat, imam spet 3 nove poskuse?Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jah kombinacij je kar nekaj. Ne znan jih več računati, google mi je pa šel na dopust.
ja ampak če trikrat zgrešiš?Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
vrjetno je to s kakšnega filma. če bi kamera že zazanala sprememnjeno temperaturo na tipkah pa bi zelo težko ugotovili katira tipka je bila prva in katira zadnja. sploh če zelo hitro tipkaš.
Zaporedje pri 4 znakih je najmanjši problem, kaj rečeš?