Prevara-bankomat-Istra

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Med pravo in tole fejk je recimo razlika, da je bankomat cel oguljen s tipkovnico vred, nova pa je frišna brez praske, vendar mislim, da bodo tudi tole začel izboljševat - umetno jo bodo malo zdrsali, malo umazali itd.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
A to ko poskenirajo/skopirajo kartico, lahko samo magnetno stezo ali tudi čip?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik blackberry pravi: Nisi varen niti s pokrivanjem pina, na netu sem našel, če pogledas link do slik, tudi neke tipkovnice, ki jih namestijo čez originalne...
Black
In ker sem pred par leti nekje zasledil novico o termičnem skeniranju tipkovnice v kombinaciji s kartičnim vložkom in v kombinaciji s kamero, vedno po vpisu pina in potrditvi odtipkam še dve, tri številke.
Ker je menda možno takoj po zapustitvi bankomata po temperaturi posameznih številk odkriti pin...

Morda gre za pretirano fobijo - sem pač upokojenec
wink-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Najbolj varno je trikrat odtipkati napačen pin. Denarja sicer ne boš dobil, kartica bo šla pa na varno.
wink-1.gif

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.143
743
113
EU
Citat:
Uporabnik flip pravi:
A to ko poskenirajo/skopirajo kartico, lahko samo magnetno stezo ali tudi čip?
Če prou razumem, čipa (vsaj še) ne morejo ker naj bi se samouničil ob nedovoljenem posegu (branju, poskusu zapisovanja na njega itd.). Ne me spraševati kako to deluje ker ne vem
d055.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
KSZ

Meni se je to zgodilo 2008 na Tenerifih.
Začetek avgusta sem bil tam, konec avgusta me kličejo iz NLBja, da sem dvignil na bankomatu, ki je imel to napravo.
In sicer isto pred vhodom v banko - Deutche Bank.
So mi rekli, da je praksa, da čakajo par mesecev in ti nato spalijo dol denar. Da ti sploh ni jasno, kaj te je doletelo.
Isto pri meni - predlagali menjavo PIN številke in to je to. Čeprav tisti hekerji nekaj dost ravno nebi mogli dol pobrat
hysterical-1.gif

Sedaj zakrijem, ko pišem pin, samo glede na to, da imajo še tipkovnice, je res en drek...
Mogoče ni slaba ideja tisti varčevalni račun, pa si gor mečeš sproti, ker ti ne morejo iz tistega trgat. Na tekočem imaš pa samo za kakšno trgovino, položnice + malo viška za kakšno izredno stvar.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.143
743
113
EU
Sam je že koj problem, če imaš (odobren) limit, ki ga ti seveda koristiš, ko je res nujno, medtem ko pa lopovči nima teh ovir.

Drugač je pa ta z varčevalnikom dobra ideja
zmaga.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik blackberry pravi: Nisi varen niti s pokrivanjem pina, na netu sem našel, če pogledas link do slik, tudi neke tipkovnice, ki jih namestijo čez originalne...
Black
In ker sem pred par leti nekje zasledil novico o termičnem skeniranju tipkovnice v kombinaciji s kartičnim vložkom in v kombinaciji s kamero, vedno po vpisu pina in potrditvi odtipkam še dve, tri številke.
Ker je menda možno takoj po zapustitvi bankomata po temperaturi posameznih številk odkriti pin...

wink-1.gif
vrjetno je to s kakšnega filma. če bi kamera že zazanala sprememnjeno temperaturo na tipkah pa bi zelo težko ugotovili katira tipka je bila prva in katira zadnja. sploh če zelo hitro tipkaš.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Black

wink-1.gif
vrjetno je to s kakšnega filma. če bi kamera že zazanala sprememnjeno temperaturo na tipkah pa bi zelo težko ugotovili katira tipka je bila prva in katira zadnja. sploh če zelo hitro tipkaš.

Zaporedje pri 4 znakih je najmanjši problem, kaj rečeš?

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Italjanska oddaja je imela prispevek o kloniranju bankomatov ...

30letni Bolgar, ki je leta 2009 s pajdaši pristal v zaporu, jim je sedaj malo pojasnil kako to gre ...

3 osebe so bile v skupini, en je namestil skiming napravo, eden je čuval preko dneva, eden pa ponoči pobral napravo ... za namestitev potrebuje 7 do 15 sekund ...

Bancomat

sass

Guru
1. sep 2007
5.215
852
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jah kombinacij je kar nekaj. Ne znan jih več računati, google mi je pa šel na dopust.

edb72b208098f62d3b9163d5e4c04c5b.png
kako je z omejitvijo napačnih vnosov PIN? če jaz npr. na enem bankomatu 2× vnesem napačen PIN, potem pa grem na naslednji bankomat, imam spet 3 nove poskuse?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:

Zaporedje pri 4 znakih je najmanjši problem, kaj rečeš?
ja ampak če trikrat zgrešiš?