Prevara-bankomat-Istra

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Lp

15min nazaj so me klicali iz NLB-ja, ker naj bi mojo kartico poskenirali pri dvigu gotovine na bankomatu v Vrsarju.
13.gif

Dvignil sem sicer v Avgustu, do sedaj ni bilo problemov.

Naprave nisem opazil, pin vedno skrijem med tipkanjem, cakal sem v vrsti za dvig, ker so bili še 3-je pred mano...
bonk.gif

Predlagali so mi naj zamenjam pin, drugih posebnih ukrepov naj ne bi bilo.

Stanje sem preveril na izpiskih, vse ok.
confused-1.gif

Če je kdo kolovratil v Vrsarju, naj malo pogleda bančne izpiske, da ne bo brez € hodil po svetu.

Black

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.143
743
113
EU
Citat:
Uporabnik blackberry pravi:
Naprave nisem opazil, pin vedno skrijem med tipkanjem ,
Tole te je verjetno rešilo, da si s skenom niso mogli kej pomagat
cool-1.gif
(ker kamera ki je ponavad kje zgori ni mogla posnet tvojga pina oz.kako ga ti tipkaš)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Samo nekam pozno je prišla ta informacija do strank. Banka, kjer se je to zgodilo bi po moje morala takoj pogledat kdo vse je dvigoval v času, ko je bila skimming naprava nameščena in jih opozorit - ali se mogoče samo meni zdi, da bi bilo tako prav?

Razen če so sedaj policaji našli storilce in pri njih podatke o poskeniranih karticah, pa banka sploh ni vedla, da je bila naprava na bankomatu.

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
Citat:
Naprave nisem opazil, pin vedno skrijem med tipkanjem ,
Tole te je verjetno rešilo, da si s skenom niso mogli kej pomagat
cool-1.gif
(ker kamera ki je ponavad kje zgori ni mogla posnet tvojga pina oz.kako ga ti tipkaš)

Ja pin vedno pokrijem, to me je morda rešilo
cheer.gif

Vendar, ko sem na netu pogledal te skiming naprave, sem opazil tudi tipkovnice, kamere...
13.gif

Bankomat je bil pred banko v Vrsarju, ni mi jasno kako si lopovi upajo namontirat naprave 5m od vhoda v banko???
10.gif

Tudi ženi vedno težim naj pokrije pin, dviguje samo pred bankami ali bencinskimi pumpami.

Nikjer več nisi varen, sem prav slabe volje, da so me poskenirali, ker vedno pazim kje dvigujem, pogledam, če ni kakšnih sumljivih dodatkov na bankomatu, skrijem pin...

Black

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Jebat ga, pine skrivajo naloudani.
Mi, ki smo saharci, nam pinov ni treba skrivati (ker itak nimajo kaj dol pobrati
grims-1.gif
)

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
Po mojem je tole slednje.

Tudi jaz mislim, da je tako...

Na izpiskih ni nepravilnosti...

Ali je menjava pina dovolj za zaščito, tako so mi svetovali iz Nlb-ja???

Sem pa našel na netu polno slik teh lopovskih napravic: https://www.google.si/search?q...333&bih=645

Pa to je očitno cela industrija, naprave pa so celo sofisticirane, ker očitno jih tudi mi, ki smo odrasli ob tehnologiji ne opazimo...

Black

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Jebat ga, pine skrivajo naloudani.
Mi, ki smo saharci, nam pinov ni treba skrivati (ker itak nimajo kaj dol pobrati
grims-1.gif
)

Nima veze z naloudan ali broke, beden občutek je, ko nek "bulgar" dostopa do tvojih podatkov, financ, itd...

Sem prav slabe volje, pi*ka ji materina
10.gif

Black

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Do kakšnih podatkov pa lahko Bolgar dostopa na podlagi pina?
confused-1.gif
skenirana kartica naredijo duplikat + pin... jar kar veliko podatkov.

če je kak neobljuden bankomat potem vrjetno montirajo ponoči. a ni nasvet, da naj bi se bankomatov v stranski ulici izogibali?

to s pokrivanjem pina... dobra ideja.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.143
743
113
EU
Citat:
Sem pa našel na netu polno slik teh lopovskih napravic: https://www.google.si/search?q...333&bih=645

Pa to je očitno cela industrija, naprave pa so celo sofisticirane, ker očitno jih tudi mi, ki smo odrasli ob tehnologiji ne opazimo...
Ko gledam tele slikce mislim, da praktično sploh nimamo šans, da bi sploh vedeli, da je kaj narobe, razen če ne dajo gor kej res češkega
frown-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Na podlagi pina ti lahko kvečjemu sprazni račun.
Do kakršnihkoli podatkov na podlagi pina nihče ne more priti.
Razen, če imaš podatke zakodirane v € in se podre algoritem, če ti par € sunejo in ne moreš več prebrati.
tongue-1.gif

Se pa strinjam, da občutek ni fajn.
frown-1.gif

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
confused-1.gif

če je kak neobljuden bankomat potem vrjetno montirajo ponoči. a ni nasvet, da naj bi se bankomatov v stranski ulici izogibali?

Bankomat je bil v uporabi kot kurbe v bordelu, vsak dan sigurno vsaj 500 dvigov, če kdo pozna Vrsar, bankomat stoji pred banko v marini, zraven nekega fast fooda...

Nisi varen niti s pokrivanjem pina, na netu sem našel, če pogledas link do slik, tudi neke tipkovnice, ki jih namestijo čez originalne...

Noro
10.gif

Black

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
Citat:

Ko gledam tele slikce mislim, da praktično sploh nimamo šans, da bi sploh vedeli, da je kaj narobe, razen če ne dajo gor kej res češkega
frown-1.gif

Mislim, da res nimamo šans, si predstavljate penzionerje

Black

bimbim

Pripravnik
26. avg 2011
87
0
6
Tole s skimming napravo 3m vstran od vhoda banke se je zgodilo tudi v Mariboru, tako da... ob upoštevanju dejstva, da je ta vhod v banko in namkomat na zelo obljudenem delu mesta
frown-1.gif
šlo je pa zelo hitro, v roku nekaj dni od dviga, do tega, da je banka pogruntala, da nekaj ne štima. ne se tolažit s tem, da ti nimajo kaj za pobrat... meni so kljub 150€ dnevnemu limitu dviga z računa pobrali dobrih 2400€. vse gre elektronsko, glede na bančni izpisek sem v roku 35min dvignila denar v New Yorku, Chicagu in Bostonu. :D
Če banka že ve, da je šlo za skimming, tudi če ti kaj poberejo, greš na banko, daš reklamacijo in ti vrnejo, banka pa potem uveljavlja zavarovanje. Zafrknjeno je samo, ker čakaš na novo kartico.
wink-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
No, saj to : če ti v istem dnevu dvignejo keš v čikagu, njujorku, parizu in tokiu, je valjda tudi pravnikom jasno, da to ne more bit.
Pa nimamo vsi renolt klio turbo, jebo ih!
bonk.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.159
3.629
113
Marlbor
To je res, ampak kaj pa če si ti namerno dal poskenirati kartico in pin. Oni so dvignili denar, tebi pa banka vrne denar na podlagi zavarovanja? Dober posel.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Dober posel?
bonk.gif

Dober posel je, če nategneš naloudanega za 100000€, ne pa sirotinjo za 300€.
rolleyes-1.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
confused-1.gif

Bankomat je bil v uporabi kot kurbe v bordelu, vsak dan sigurno vsaj 500 dvigov, če kdo pozna Vrsar, bankomat stoji pred banko v marini, zraven nekega fast fooda...

Nisi varen niti s pokrivanjem pina, na netu sem našel, če pogledas link do slik, tudi neke tipkovnice, ki jih namestijo čez originalne...
Pa je kaka razlika med pravo in to tipkovnico?

Sicer po enih sodeč bi lažna lahko bolje delovala kot prava.
Se mi zdi, Siemens naprave imajo tako glupo tipkovnico, da če stisneš tipko, moraš potem še z 10 krat večjo silo zadnji mikrometer porinit, sicer ne registrira. Zdaj ne vem, a je serijska napaka, ali le slabo vzdrževanje...