Preusmeritev klica-tarife??

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
Zanima me, kako plača klicatelj, če imaš klice preusmerjene na telefonsko št. drugega operaterja. Npr. imaš simobil in preusmeriš na mobitel številko. Kljicatelj ima simobil. Kako plača? Kot klic v tuje omrežje ali v domače omrežje?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Preprosto za zapomnit:
- tisti, ko kliče, vedno plača enako

(ne glede ali je preusmerjeno, ali je sprejemnik v Avstraliji, itd...)
((s tem je klicatelj vedno lahko vnaprej vedel ceno klica, razen zdaj, ko so prenešene številke))

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tisti, ki nastavi preusmeritev, je logicno, da jo tudi placa
smile-1.gif
... Torej, ce ti nastavis iz svoje Mobitel stevilke preusmeritev na Si.mobil stevilko... in te klice nekdo, ki ima Mobitelovo stevilko, bo on placal po tarifi za klic v lastnem omrezju, ti bos pa placal enako, kot ce bi iz svoje Mobitel stevilke klical Si.mobilovo ...

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Velja tudi, če Mobitel številko preusmeriš na drugo Mobitel številko.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
A ni dovolj jasno napisano?

In ja... seveda velja tudi, ce stevilko preumeris na drugo Mobitelovo stevilko... pac placas po drugi tarifi... Velja pa tudi, ce preusmeris na kaksno premium stevilko (090 xxxx)
smile-1.gif
... ali pa v tujino... VEDNO preusmerjeni del placa tisti, ki je preumseritev aktiviral... kar je nekako logicno... Ce sem jaz klicatelj, me prav malo briga, kam si je klicani preusmeril klice... Jaz pac placam po enaki tarifi kot takrat ko klicani nima narejene preusmeritve...