pretep v globalu

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Citat:
Uporabnik zetko pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Me zanima, ker si ravno iz ''foha'', kako bi odreagirali policaji v naslednji situaciji: po opravljenem postopku, legitimaciji, mogoče še kaj jih pošlješ v p**** materno, se odmakneš za 50m in jim je*** vse po spisku...

Fentali te verjetno ne bi....
crazy1.gif
Poanta je v tem, da bi ukrepali. Ne bi te pustili pri miru, čeprav si že odšel in bla bla bla... Verjetno bi bil sam način ukrepanja drugačen. Se pravi bi tudi varnostniki morali napisati položnico modelu, ki gobca, pa bi bilo v redu...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik zetko pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Me zanima, ker si ravno iz ''foha'', kako bi odreagirali policaji v naslednji situaciji: po opravljenem postopku, legitimaciji, mogoče še kaj jih pošlješ v p**** materno, se odmakneš za 50m in jim je*** vse po spisku...

Fentali te verjetno ne bi....
crazy1.gif
Poanta je v tem, da bi ukrepali. Ne bi te pustili pri miru, čeprav si že odšel in bla bla bla... Verjetno bi bil sam način ukrepanja drugačen. Se pravi bi tudi varnostniki morali napisati položnico modelu, ki gobca, pa bi bilo v redu...

Tako nekako... ker pa varnostnik ni naredil nobene šole, ker precej varnostnikov dela na črno in ne plačuje davkov, pa pač ne more napisat položnice. Zato pa lahko pokliče policijo in mu človek ustrezno izobražen in na ustreznem delavnem mestu napiše položnico...

Je priča lepo povedala, da ni bilo nikakršnega hujšega spora, torej je šlo za izključno pumpanje ega in umor. Tukaj ni kaj več za debatirat. Čudno, da ni vsak teden vsaj 5 umorov v LJ, če je umor res stvar, katero lahko zagreši vsak, če mu zasikaš
crazy1.gif

jh07

Pripravnik
22. jul 2007
236
0
16
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
pa ne mi rect da 3 izvezbani redarji ne bi morali umirit takega. umirit v tem smislu da ga en se vedno zgrabi za roko in ga podre na tla? kolk sm jaz vidu na enih videih, pri strokovnih prijemih tud najhujsi badassi popustijo. brez da ga na gobec. brez trajnih posledic, samo da je na tleh in miren.

ja kot primer ko je prišlo 5 policistov je 3 nalomu enega celo huje poškodoval dva sta pa spizdila.
Mal je takih redarjev ki bi ga umiril, brez posledic ga pa ni junaka, verjemi.

Aja pa še to naša pravna država še danes ni nič odgovarjal čeprav je bil en policist kar lep čas v bolnici

Francoz

Pripravnik
Veš, Rambo 1, 2, 3, 4 itd. obstaja samo v hollywooski filmski industriji. Realnost je drugačna. Poleg tega ima policija v določenih primerih možnost uporabiti strelno orožje. Najprej opozorilo, nato pa šus v nogo.

Tako, da tvoje zgodbice ne morem kupiti. Vključno s policistom v bolnici, ki ni tožil... In tožilstvu, ki ni zbralo dokazov proti našemu "junaku".

In Rambo je v enem od Rambo filmov potolkel celo sovjetsko divizijo... Japajade!
Preveč ameriških filmov gledaš, to bo!

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Men neki ni jasn. Sej ce uzamejo licenco VIP-u,bojo sli pa tile varnostniki drugam delat probleme?

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:Poleg tega se mi ne da plačevati davkov (aja, vi še ne veste, kako izgleda, ko človek dela, na koncu meseca pa dobi list v roko, na katerem piše, da mu je država požla pol zasluženega).

ne bluzi. vsak mesec gledam kako mi več kot polovico odžrejo od mojega prigaranega denarja, pa še vedno pravim da bi moral povečat nadzor....
resno mi povej: koliko agencij za osebno varovanje pa poznaš, ki imajo probleme oz so "problematične" ? Ena, dve? In kolk težko je nadzorovat tako "veliko" število agencij?
Mislim da bi tako kot je nekdo že omenil - v global dali notri ene 3 undercoverce ki bi težili pa pizdarili in se začel med sabo prerirav... takoj ko bi bila pizdarija, pa bi lepo značke ven potegnil in pa lepo na postajo odpeljal. VIPu kot podjetju lepo vzeli licenco in stvar bi bila fertik.
Koliko varnostnikov misliš da bi še imelo jajca zbutat enega človeka, ker nikoli nebi vedli ali je kakšen kifeljc v civilu zraven....

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ne morem ti več pomagati.

Nekateri pač nikoli ne boste razumeli, da država lahko naredi nekaj (in se strinjam s tem, da tu verjetno ni naredila veliko), niti slučajno pa ne more reševati problemov v tej meri, ki jo vi pričakujete - sploh pa ne za tak mizeren denar. Poleg tega so vsi vaši "sistemi" reševanja (več inšpektorjev, under cover operacije,...) pogojeni s tem, da nihče v verigi ni podkupljiv.To boš pa pri nas zelo težko dosegel. Javni linč je sicer grob in sem in tja nepravičen, a trenutno edini zanesljiv mehanizem, ki dejansko konkretno useka po žepu (in zastraševalno deluje tudi na druge tovrstne turbo kapitaliste).

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
"Javni linč je sicer grob in sem in tja nepravičen, a trenutno edini zanesljiv mehanizem, ki dejansko konkretno useka po žepu"
Javni linč izvajajo v raznih muslimanskih državah in na bivšem divjem zahodu. In to ti podpiraš?
Ene vrste javni linč se je dogajal tudi v Ambrusu...pa je določen folk takrat čist drugač govoru glede javnega linča
smirk-1.gif

saj veš - homofobi, ksenofobi, rasisti,....

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ja, podpiram.
Ker je to normalna reakcija povsod.
Tudi na Švedskem.

(prevod za gorile - javni linč pomeni, da te blokada javnosti useka po žepu, ne po betici. Ker imam občutek, da ne razumeš.).

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ne, itak jaz ne zastopim, ker zagovarjam to, da do take situacije sploh nebi smelo priti
crazy1.gif

btw: linč ali pa protest je razlika :p

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Tega nihče ne zagovarja.

Ti samo naivno sanjaš, da bodo ljudje sami od sebe prostovoljno tolkli sebe po glavi (in po žepu).
Če se pa ne bodo hoteli, bo pa država (prevod - mami) čudežno pomahala s palčko in se bodo pokvarjeni pobalini takoj pobrali domov in brez večerje spat.
In ta mami dela vse to popolnoma zastonj (brez davkov) in je vedno pravična (nepodkupljiva).

hysterical-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ok, če je pa tako, pa lepo zakone vse zaostrimo (zaplemba celotnega premoženja za manjšo krajo),

služb kot so razne inšpekcije in podoben šrot ne potrebujemo, torej - ukinemo take službe

ker bodo postopki zelo hitri (javni linči) potem ne potrebujemo raznih sodnikov , tožilcev in policije, saj vse kar rabimo je DURS. In ena mala enota policije ki bo izpeljala postopek razlastninjenja...

in to je to...

let the war begin...

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
btw: linč ali pa protest je razlika :p

Seveda je.
Ampak ne v smeri, ki jo ti namiguješ.
In zato podpiram linč.
Predolgo sem na svetu, da bi naivno verovala v to, kako se da s protesti gore premikat.
wink-1.gif

BTW - blokada globala in tisti "lepi" napisi na zidovih okoli njega, so linč. Da ti dam primer...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
ok, če je pa tako, pa lepo zakone vse zaostrimo (zaplemba celotnega premoženja za manjšo krajo),
služb kot so razne inšpekcije in podoben šrot ne potrebujemo, torej - ukinemo take službe
ker bodo postopki zelo hitri (javni linči) potem ne potrebujemo raznih sodnikov , tožilcev in policije, saj vse kar rabimo je DURS. In ena mala enota policije ki bo izpeljala postopek razlastninjenja...

in to je to...

Čemu tako kompliciranje?

Dajmo kar vse pobit, premoženje zažgat, pa je.

Brez zamere - ne da se mi več.
(nisem usposobljena za delo z osebami s posebnimi potrebami - sorry, nič osebnega, samo moja pomanjkljiva izobrazba).

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Brez zamere - ne da se mi več.

(nisem usposobljena za delo z osebami s posebnimi potrebami - sorry, nič osebnega, samo moja pomanjkljiva izobrazba).

ah, da...specialac v žaljenju... pa smo ga le dočakali (vidiš, kako gre to: eni začnete žalit, drugi po papi usekajo, tretji se pa za to ne sekiramo...)

ti bom povedal lepo še enkrat: beri počasi, da ne preskočiš kakšne besede:

mislim drugače kot ti. prepričal(a, o) me ne boš. zato si vbij v tvojo glavo da (k sreči) obstajajo tudi ljudje ki ne mislijo samo na javne linče in raje vidijo da zakonodaja preprečuje nove Gorazde in zahtevajo da službe, ki so namenjene nadzorovanju to delo tudi temeljito opravljajo!

Nazadnje urejeno:

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Ja, podpiram.
Ker je to normalna reakcija povsod.
Tudi na Švedskem.

(prevod za gorile - javni linč pomeni, da te blokada javnosti useka po žepu, ne po betici. Ker imam občutek, da ne razumeš.).

a si ti vedno prirejaš besede, tako da tebi ustrezajo? ker javni linč NI "tepež po denarnici" ampak je usmrtitev. ( vsaj je bila včasih: línčati -am dov. in nedov. (ȋ) zlasti v ameriškem okolju ubiti krivca, osumljenca takoj, brez zakonitega sojenja: pobesnela množica ga je hotela linčati; linčati črnca / ekspr. linčali me bodo, ko bodo to brali ♪). ti pa kopiram par stavkov iz neta kaj naj bi bil javni linč oz kaj naj bi z njim dosegli:

Citat:
"javni linč"
ali
"kako novinarji uspejo uničiti človeka, še predno se vmeša sodišče"
ali
"vpliv javnega linča na naše sodstvo"
ali
"nedolžen vendar kriv pred javnostjo" .

Citat:
Javni linč je sredstvo medijev, kako si povečati naklado ali gledanost. To poznamo �e od starega Rima naprej, ko se je masi, ki ne obvladuje svojih čustev, dajalo "pomirjevalo" za njihove nizkotne (in nečlove�ko nehumane) nagone. Raja z neverjetno lahkoto spremlja agonijo nekoga tretjega.

jh07

Pripravnik
22. jul 2007
236
0
16
Citat:
Uporabnik Francoz pravi:
Veš, Rambo 1, 2, 3, 4 itd. obstaja samo v hollywooski filmski industriji. Realnost je drugačna. Poleg tega ima policija v določenih primerih možnost uporabiti strelno orožje. Najprej opozorilo, nato pa šus v nogo.

Tako, da tvoje zgodbice ne morem kupiti. Vključno s policistom v bolnici, ki ni tožil... In tožilstvu, ki ni zbralo dokazov proti našemu "junaku".

In Rambo je v enem od Rambo filmov potolkel celo sovjetsko divizijo... Japajade!
Preveč ameriških filmov gledaš, to bo!

ja pa a ti je kdo reku da moraš verjet. Žalostno je pa da so to občutli policisti ki se ga še danes bojijo.