Preteklost, sedanjost, prihodnost

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Uh ja, tole zna bit bolj topic za razmišljanje.

Namreč, danes se mi je zgodilo, da sem "srečala" eno osebo, s katero sem izgubila stik ene 4 leta nazaj. Kaj točno je takrat botrovalo temu, se ravno ne spomnim, vem pa da je bil en konflikt in da smo se enostavno poslali nekam v tri pisane marjetice
grin1.gif
pa ne, tu ni mišljeno ljubezensko ampač čist kolegialnost, ki je bila tudi takrat, 4 leta nazaj.

In potem mi je na misel prišlo še par oseb, ki so bili prejšna leta en delček življenja z menoj, morda niso posebi zaznamovali s kakšnim dogodkom ali situacijo, ampak ostali so v spominu. Za nekatere me zanima, kaj se dogaja z njimi, ali so jim uspeli oz. jim uspevajo cilji, ki so si jih zadali, drugi me ne zanimajo. Seveda ne bom šla zdej brskat in iskat, kje so, ampak čist tako mi je prišlo na misel...

...se kdaj vprašate, kje so ljudje, ki so "hodili" del življenja z vami, sedaj pa nimate več stika, se boste v prihodnosti kdaj vprašali, kje so ljudje, s katerimi se trenutno družite, pa boste izgubili stik (vse je hipotetično).

Pa ni potrebno, da ciljamo samo na ljudi, s katerimi smo v RL, lahko tudi na koga iz foruma, s katerim komuniciraš v temi, morda virtualno, nikoli pa v RL, se kdaj spomnite, pa si rečete "kje pa je ta in ta, ki je pisal tako dobre poste ali pa kako drugače izstopal (mimogrede, sama sem se spomnila na zmajkuljo, mercatorija,...)

p.s. mal me daje psiha na ta deževni dan
grin1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Po večini me ne zanima kaj se dogaja z ljudmi iz preteklosti, ker so z razlogom preteklost pa tudi velika večina se tako spremeni, da ti je že prvi kontakt - predvsem zvočno - antipatičen, kaj šele kaj več.
crazy1.gif

Nikol me preteklost ni kaj preveč zanimala, ker mi je sedanjost lepa in vem da prihodnost prinaša še ogromno lepih doživetij, tko da je ljudi in spomine iz preteklosti brezveze obujat in oživljat, ker nikoli ne bo isto kot je blo.

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Vprašam se večkrat. Izgubljenih sicer ne iščem, ker....kaj pa vem zakaj. Ne znese več stikov na miljon koncev ohranjat, za neke kofije vsake pol leta se mi pa ne da, ene pa odnesejo že kakšna trenja. Potem pa te s trenji spet srečaš ....

V zadnjem času imela 2 točno takšni situaciji (oboje prijateljska raven, minilo pa kakšnih 7-9 let).

Enkrat je bilo, kot da vsega tega časa ne bi bilo vmes, ful čvek ipd.,., isti kontakt, kot prej,... stik sedaj ohranjava še naprej.

Druga situacija pa....par telefonov, par mailov, zvenel je sicer čist OK, ampak brez tistega feelinga, da bi me držalo...
Verjetno se bo spet pogreznilo v nič.

Hecno, ja. ful enih spominov in feelingov prebudi.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Tudi jaz mislim, da je vsak z razlogom preteklost. Če je dost velik interes, se stiki nikoli ne pretrgajo. Ljudje smo tud kr nostalgične živali in si mislimo včasih, da bo s kom isto fajn kot pred leti. Se pa vsi spreminjamo in lahko tudi sami nismo več isti kot pred leti, da bi se štekali kot takrat.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
Skrivnostna so pota življenja, a skoraj vse se zgodi z razlogom...tudi (naključni) ljudje.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
no ja, kakor se vzame, praktično šele skozi razvoj dogodkov vidimo, ali smo ravnali prav, da smo razburkali preteklost
wink-1.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Tudi jaz mislim, da je vsak z razlogom preteklost. Če je dost velik interes, se stiki nikoli ne pretrgajo. Ljudje smo tud kr nostalgične živali in si mislimo včasih, da bo s kom isto fajn kot pred leti. Se pa vsi spreminjamo in lahko tudi sami nismo več isti kot pred leti, da bi se štekali kot takrat.

Zanimiva razmišljanja. Ne mislim le nate, ker se nekatera tudi ponavljajo.

Razlogi za to, da je nekdo preteklost, so seveda lahko tudi objektivni. Kar v nadaljevanju pomeni, da se stiki lahko pretrgajo kljub temu, da je (bil) dovolj velik interes. To, da se vsi spreminjamo, je res, vendar je odvisno, kaj in kako se nekaj pri nekom spreminja. S(m)o namreč tudi ljudje, ki v svojih glavnih potezah v takšnem ali drugačnem smislu ostajaj(m)o enaki.

Hmmm, glede zame zanimivih oseb iz moje daljnje preteklosti pa morda tole - včasih pomislim, kaj je zdaj z mojo prvo ljubeznijo, še iz vrtca
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Nisem posebej navezana, ampak vseeno nosim določene ljudi s seboj. Se mi je pa zgodlo, da se je ena dobra kolegica 'poročila', otroci so prišli in je čist padla not v rutino lajfa in to mislim, da se meni ne more zgodit. Odtujili smo se. Jaz se ne bi, ker zraven družine mam še ogromno stvari, zanimanj, počnem dosti stvari, tako, da kolegialnih stikov ne bi zanemarila zaradi družine.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Imam toliko ljudi okoli sebe, da res nimam posebne potrebe obujati nostalgijo - to pač odide za vedno.
Da naredi prostor nečemu novemu in drugačnemu.

V to novo in drugačno pa nekak ne sodijo ljudje, s katerimi smo bili nazadnje skupaj, ko smo delali potičke iz mivke, si frcali frnikule in se lasali. Ker preprosto jaz nisem več enaka kot takrat, oni pa tudi ne (tu se pač ne strinjam z Georgijem - vsaj jaz sem tekom mojega življenja moja stališča že nekajkrat postavila na glavo, pa tu ne ciljam na barvo las ali hlač
grin1.gif
, zato res ne potrebujem ljudi, ki bi me "vlekli nazaj v preteklost").

Če se zgodi, da pridemo spet skupaj zaradi nekih konkretnih razlogov, OK.
Če pa ne, jih pa res ne iščem in se tudi ne trudim nekih slučajnih kontaktov "negovati", da bo iz tega spet kaj ratalo (hecno pa je, da ni pri tem druga stran ponavadi nič boljša
smile-1.gif
).
Bog pomagaj (vem, da za biznis to ni dobro
grin1.gif
), ampak taki smo.

Je pa tudi res, da kontakti, ki jih vzpostaviš v odrasli dobi, živijo veliko dlje od tistih, ki smo jih imeli v vrtcu, OŠ ali SŠ (včasih pa celo na faksu). Srečaš človeka po +5ih letih, pa je isto, kot če bi bila včeraj skupaj na pijači.
Kot kaže skupni interesi res naredijo svoje...

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
Moja forumska preteklost je moja (skorajda že?) poklicna sedanjost in prihodnost...
Že ena oseba je dovolj za nove tire življenja.

Nazadnje urejeno:

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Vprašaj mitzy - ona ima eno dobro življensko misel na to temo. Pa jo kar podpiram. Mitzy, a boš COPY/PASTE-ala?

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ja, pod tistim, kar se ohranja, je lahko mišljeno marsikaj, tudi stališča in celo zunanji stil.
smile-1.gif
Sam sem imel v mislih predvsem karakterne, osebnostne lastnosti, občutek človeka (za pozitivno in negativno), njegovo ravnanje, reakcije, odzive na druge ljudi, dogodke, ... Hmmm, sem se zdaj spomnil na en odličen intervju v Oni izpred nekaj tednov nazaj, s terapevtom Zdenkom Domančiæem[/COLOR], kjer je bilo npr. omenjeno, kako imajo že otroci zelo različne (prirojene) lastnosti, so "sprogramirani" na dobro ali slabo (in moram reči, da mu v tem pritrjujem), kar potem v čovekovi naravi tudi ostane. Omenjeni članek tudi sicer zelo priporočam v branje (ne glede na to, kaj si kdo misli o njegovi tematiki).

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Aha, že vidim:
Jest sodim med divjake!
17758-icon_confused.gif

(se še dobro spomnim, kako sem mačka zaprla v koš, da me bo krempljasta zverjad končno poslušala in imela rada
grin1.gif
).

Drugače pa - mislim, da je ta globoka (podzavestna) osebnost na tako elementarni ravni ne zadostuje, da bi se meni dalo ukvarjati z nekom samo zaradi tega, ker je na eni hudo elementarni ravni podoben divjak kot jaz. Se pa strinjam s tem, da če ti je nekdo bil zaradi neke osebnostne lastnosti zoprn v OŠ, ti je zoprn še danes. Kar se pa ostalih "nezoprnih" tiče, je pa hec samo v tem, da so naši (zavestni) interesi preveč daleč narazen, da bi zdaj gojili neke silne stike.

(BTW - Itak pa ne drži, da vsi divjaki, ki smo nekoč vlekli mačke za rep, danes hodimo po drugih ljudeh....
jezen.gif
)

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik Georgie pravi:

Razlogi za to, da je nekdo preteklost, so seveda lahko tudi objektivni. Kar v nadaljevanju pomeni, da se stiki lahko pretrgajo kljub temu, da je (bil) dovolj velik interes....
Če bi bil interes obojestranski, do pretrganja stikov ne bi prišlo.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Z objektivnimi razlogi sem imel v mislih višjo silo, splet posebnih okoliščin in podobno. Enostaven primer je, ko nekdo recimo umre v prometni nesreči.