Prestigio MultiPhone 4300 duo

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Meni dela brez tega..to sem ti dal kot pomoč pri izbiri.

Za vsako aplikacijo ki jo želiš prenesti nazunanji SD pojdi v --programi--klikni kaj želiš prenesti na zunanjo SD in jo preneseš, nič te nisem nategoval vendar vidim da ne štekaš postopka prenašanja določenih programov.na zunanji sd.

Bias

Pripravnik
7. jan 2011
103
0
16
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Ko berem vaše komentarje glede teh telefonov, me kar mine, da bi si ga privoščil. Da je celo ta problem, da ne moreš, ali pač, nastavit, kam ti naj nalaga slike , filme glasbo itd? Zdej, a nekateri pretiravate, a je res tako zajeban? Potem ni vreden tega denarja? Bo treba sežt po Samsungu?
tongue-1.gif

Lej, jst govorim o tel. brez rootanja, in tu se ne da to je dejstvo. Prodajam tudi Prestigio gadgete v svoji firmi, veš da nebi antireklame delal...ampak lej če neki ne dela kot bi moralo tudi svoji stranki tega nebi in nikoli ne bom tajil.

In tole, jah ni kot bi moralo biti
smile-1.gif

Bias

Pripravnik
7. jan 2011
103
0
16
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Meni dela brez tega..to sem ti dal kot pomoč pri izbiri.

Za vsako aplikacijo ki jo želiš prenesti nazunanji SD pojdi v --programi--klikni kaj želiš prenesti na zunanjo SD in jo preneseš, nič te nisem nategoval vendar vidim da ne štekaš postopka prenašanja določenih programov.na zunanji sd.

Lej, verjami da vem kako se prenaša, sam meni ne laufa to.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Drugače kot sem ti razložil ne vem, ne lažem ti in vse kar je napisano drži, telefon je v originalnem stanju brez posega in če ti smatraš da ni tako potem sva res daleč narazen, nakazal sem ti samo drugo možnost kot je tam zgoraj opisano v tistih dveh člankih, če si pozorno prebral pa je tam not tudi zaznamek da je v novejših od 2.2 androidih to ŽE omogočeno, kaj več pa boš moral potem vprašati strokovnjake na servisu ASBIS.

Kartice , na 4300 -4Gb na 4500 32 Gb

Nazadnje urejeno:

Bias

Pripravnik
7. jan 2011
103
0
16
Ok, samo toliko da ne boste mislili da jaz nakladam

tukaj je screenshot iz apps2sd pa poglejmo:

tukaj spodaj se lepo vidi, da je total sd card kapacitete 2,09GB

tukaj pa se vidi kapacitete moje zunanje SD kartice
smile-1.gif

evo nekaj ne štima.

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Mogoče bi bilo za probat še s kakšno drugo SD kartico? Meni na modelu 4500 vse deluje BP (kot opisuje retro), tudi fotografije posnete s kamero se mi shranjujejo na zunanjo kartico.

Čudno
smile-1.gif

lp

Bias

Pripravnik
7. jan 2011
103
0
16
Fantje, takoj jutri nabavim novo kartico pa sprobam, in če bo delalo, jao, se posipam s pepelom Retro ker morim na nedeljo zvečer :D

sporočim!

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
V telefonu imam 4 Gb kartico in to se izpiše tudi v meniju na telefonu, jaz ti priporočan da svojo SD kartico --formatiraš --si jo pred tem ko si jo vstavil v telefon?
V sami aplikaciji imaš tudi dosti nastavitev ki jih lahko uporabiš je tudi Hrvaški jezik itd. Morda je aplikacija malce nerazumno razdeljena v tri sektorje vendar tu vse štima.
Ne štima pa pri tebi in to je jasno kot noč in dan, premakni v telefonu vse programe ki si jih prenesel na kartico nazaj v telefon --sistemske nastavitve--programi--na kartici sd--klikni označeno aplikacijo--prenesi na notranji pomnilnik-- odstrani SD in jo formatiraj

Ko boš to uredil ponovi postopek , označi kar želiš prenesti na kartico SD --in takrat se ti izpiše ----PREMAKNI NA POMNILNIK USB--
morda te to bega da se izpiše USB in ne kartica SD.

in še nekaj ker se na kartici lahko shranijo tudi drugi podatki in slike se ti prikaže manjša velikost kartice kot dejansko je, ne more pa se ti prikazati večja ..
1728551-Screenshot_2012-01-01-01-16-01.png

Priponke

• 1728551-Screenshot_2012-01-01-01-16-01.png
    1728551-Screenshot_2012-01-01-01-16-01.png
    57,2 KB · Ogledi: 140
Nazadnje urejeno:

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Hmm...sem preveril na Prestigio Multipad 5080 Pro in se dogaja isto kot pri Bias-u, ko aplikacijo prekopiram na SD kartico, se le ta shrani v notranji pomnilnik (ki je hvala bogu velik 8gb, tako da ni skrbi, da bi mi za aplikacije zmanjkalo prostora). Zanimivo da pod zavihkom pomnilnik sploh nimam možnosti izbire, kam naj se shranjujejo aplikacije. No zgolj v vednost, da ne bom sedaj zasmetil s tablicami teme o telefonih
smile-1.gif

lp

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
link2sd.....pa nekako morate prisiliti aplikacije, da gredo na micro sd.....

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Zdi se mi že noro ponavljat da gre iz samega telefona brez te aplikacije prenesti na SD , ne razumem ali nisem jasen v pisanju ali nočeta dojeti stvari.SAm sem z to temo definitivno zaključil.
1728864-schoene-woche-0001.gif

Priponke

• 1728864-schoene-woche-0001.gif
    1728864-schoene-woche-0001.gif
    386,9 KB · Ogledi: 174
Nazadnje urejeno:

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Ne razumem kaj se razburjaš, če več kot očitno na nekaterih napravah ne gre prenašati aplikacij na SD kartico, piše že, prenese pa jo na notranji pomnilnik telefona.

Bias

Pripravnik
7. jan 2011
103
0
16
takole, danes nabavil 16GB microSD, hah zadeva ostaja enako kot je bila
smile-1.gif
tako da na zunanjo SD se ne prenaša in zdej pa ne vem, a sem jst mal usekan, kva nej zdej z vsemi temi karticami hahaha

Retro ful bi te prosil, če lahko printscreen v aplikaciji link2SD narediš kjer se vidi da imaš naloženo na zunanji SDjki,

tako kot sem dal jaz v tem primeru, pri tebi bo moralo pisat 4GB ker imaš takšno kartico,

tukaj spodaj se lepo vidi, da je total sd card kapacitete 2,09GB

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Da te potolažim da meni piše isto kot tebi, zakajpa ne vem.
Aplikascije prenašaš--saj sem že vse opisal, nekaj ročno nekaj ko nalagaš iz marketain te vpraša kam naj namesti.

Bias

Pripravnik
7. jan 2011
103
0
16
Retro, prepričan sem da se motiš, saj ti jih ne prenaša na zunajo SD ampak na notranjo (notranjo mislim integrirano v telefonu, kot si že sam omeni, telefon ima dva spomina oz. dve particiji in ena od njih se imenjuje SD kartica)

tebi in vsem nam brez roota, pa ne nalaga na externo oz. zunanjo (seveda vgrajeno kot fizična kartica v telefonu) zatorej tudi piše manjši spomin, kot na mohi fotki.

V kolikor bi tebi Retro nalagalo na zunanjo t.i. eksterno bi ti pisalo total cca. 4GB ampak ti ne :D

Tako sem se prepričal, da pravzaprav ti ne nalaga.

Bias

Pripravnik
7. jan 2011
103
0
16
In še glede tega prenašanja Retro, vem kako se zadeve prenaša in z katerimi vse aplikacijami ali pač ročno v sekciji "programi" ampak Retro ne glede na to kaj pišeš ti jih NE prenaša na eksterno sd.

V tem je point.