Prestavitev cestnega priključka

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.237
1.689
113
Titograd
Pozdravljeni, zaradi dokaj neugodnega uvoza iz ene strani ceste (iz druge gre več kot super) bi moral za cca 4m prestaviti oziroma na novo skonstruirati cestni priključek na državno cesto. Torej, odstranitev nekaj robnikov, ta del pločnika na novo znivelirat in asfaltirati, jaškov za meteorne vode se k sreči ne bi rabil dotikati.

Se je kdo tega lotil, koliko časa je minilo za urejanje papirjev na DRSi, pa na koncu tudi, koliko je to €€€?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.964
5.062
113
51
Na sončni strani ALP
Kar sem službeno pošiljal na DRSI je bilo v nekaj dneh rešeno. Moraš se pa dati resno zraven z načrti, skicami, fotografije stanja in spisati tako, da ima rep in glavo.

Poglej še na PISO oz. GIS, če imaš v bližini še kakšne IKT linije, komunala, vodovod itd. sranje, potem rabiš še tam soglasja.

Glede stroškov pa naj kdo drugi...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.237
1.689
113
Titograd
Vodovod, elektro in kanalizacija so na čisto drugi strani parcele, več kot 30m vstran. Pod dovozom teče cev za meteorne vode, coax in optika sta blizu, vendar že kaka 1-2m vstran poleg pločnika, pod travo. Blizu je sicer jašek za meteorne vode, ampak če bi to ful dvignilo ceno jaz ne bi posegal vanj.

Slike situacije, skice, opis stanja že imam, vloga je tudi izpolnjena. Na tole ti oni odgovorijo verjetno ali je to možno (od sosednjega vhoda je naš 8m vstran, potem bi bil nekje 4m) in če je, ti dajo pogoje kaj moraš opraviti in jim dostaviti? Kaj si rabil kak geodetski posnetek, prometni elaborat?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.143
10.850
113
Rabil bos elaborat, zna biti da tudi projekt in v najlasbsi mozni varianti se spremembo gradbenega dovoljenja. Cesta je objekt in ti jo zelis spreminjati. Lahko pa da bodo zadevo pozegnali ze na podlagi elaborata in nacrta...ampak pomoje bodo najmanj projektno dokumentacijo zahtevali.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.237
1.689
113
Titograd
Ok, to sem zvohal da bi rabil prometni elaborat, če bi samo to bilo, bi se še v to verjetno spustil, ampak ni mi jasno o spremembi gradbenega dovoljenja... GD za kaj? Spremembo cestnega priključka?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.143
10.850
113
Ok, to sem zvohal da bi rabil prometni elaborat, če bi samo to bilo, bi se še v to verjetno spustil, ampak ni mi jasno o spremembi gradbenega dovoljenja... GD za kaj? Spremembo cestnega priključka?
Cesta je objekt - tako kot hisa. Da jo lahko zgradis rabis gradbeno dovoljenje. In ce jo spreminjas (kar jo ce premikas prikljucek) bi lahko zahtevali GD za to. Seveda je mozno da so izjeme oz da lahko to pocnes v okviru “manjse rekonstrukcije” ampak to ugibam ker se vecinoma ukvarjam s stavbami in ne nizko gradnjo. Najvecji problem je da gre za drzavno cesto in se znajo do pike drzat. Bom preveril pa ti tocno napisem.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.143
10.850
113
Evo se od enga cestnega projektanta iz DRI - morda ne bos rabil gradbenega, definitivno pa uraden projekt z elaboratom ki ga potem recenzirajo ker gre za drzavno cesto. Ce ti uspe kaj manj kot to je pa samo plus. Mas pa na forumu uporabnika ki ti lahko naredi elaborat (oz ti da izvajalca za to), ce bos rabil poslji ZS

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.237
1.689
113
Titograd
Na manj kot prometni elaborat niti nisem računal, se zavedam da je državna cesta v tem primeru kar minus ja, tudi informacije so kar razdrobljene in nasprotujoče si. Bom morda rabil kak kontakt za elaborat, dobiš ZS

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.143
10.850
113
No tkole - prikljucek je enostaven objekt in GD ne potrebujes. Z elaboratom zaprosis za soglasja, nato se izdela PZI in gres v izvedbo

• Všeč mi je
Reactions: Viper_XxL in Hanzi

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.130
1.690
113
Meni je bolj zanimivo da drzava lahko "prenavlja" ceste tudi tam ko meja sploh ni dolocena. Tak pac na oko. Ti kot fizicna oseba pa moras naresti oh in ah da si v skadu z zakoni.