Presneti k.reten zarukan...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.226
3.586
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Voznik golfa vozi prehitro, objestno, malomarno, poleg tega vsega pa ne zna vzdrževati varnostne razdalje in nima spoštovanja do motoristov, ki so hitrejši tudi če vozijo počasneje.
hysterical-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Amarok: več km cjazi za mr 70 guy-om v cadyu in čakal na priliko za prehitet. V nekem desnem ovinku je po desni strani gledal če je frej in je pač blo frej - nobenih luči nasproti. BTW fiat bravo je znan po tem da ima zanič luči. Lepo nakaže s smernikom in se odpravi prehitevat, takrat pa šok - za dolžino avta pred njim fiat bravo. V tistem trenutku edino kar lahko naredi: hitro po bremzi in reši situacijo tako da zapelje s ceste - torej zavije v levo.

Bravo: družba se pelje, muzika nabija, lih zbirajo nasledn komad, display na radiu je mejhn, ne vidi se dobr vsi bulijo v tist radio, kr na enkrat neki za škripa, pred njimi je velik terenec edina možna reakcija umaknit se s ceste.

Zgodba je sicer izmišljena in ne izbriše njegove krivde ampak zgolj v razmislek.

hysterical-1.gif

Ta je lih tok bosa, kot tista, da so sami krivi, ker niso videli nasproti vozečega vozila na avtocesti.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ta je lih tok bosa, kot tista, da so sami krivi, ker niso videli nasproti vozečega vozila na avtocesti.
Pa sej to nisi ti rekel?

Lej itak noben ne ve kaj točno je blo - še sami ne. Poleg tega nihče ne bo priznal svoje krivde, tko da po forumu smo lahko vsi pametni in vidm da vas par dobro tekmuje z mano.

Upam da se na cesti ne pustite tko hitr sprovocirat.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
u cela ekspertiza... dejstvo je, da je oseba v amaroku naredila napako, tipični spregled, nič drugega, verjetno pa je vseeno botrovalo objestno prehitevanje na silo (potem tudi kaj spregledaš). Potem se zaæne splet okološčin, ki so vse znane, star avtomobil, mlade osebe, celo bratje in sestre in še nosečnica. in potem ohole izjave kako je treba povzročitelja kar ubit. ne vem no. Sicer mu okoliščine očitno tudi preteklih dogodkov ne štejejo v plus a vseeno, kazen zapor, in odškodnine. Vseeno gledam na tole rahlo z distanco, ker se zavedam da lahko v nekem trenutku tudi sam kaj spregledaš, in splet okoliščin je lahko podoben (upam da se to ne zgodi nobenmu). Precej bolj kritično pa gledam na tipe v stilu maček, pa oni ko je avtobus izrzinil, pa tisti ki je povzročil nesrečo, kasneje pa še smrtno v celju, ki so navadni pijanci povratniki, in zavestno ogrožajo ostale, za tiste bi pa kazni vseeno morale biti drugačne, odstranitev in nekaj podobnega.

Sam se enkrat pri zavijanju v levo na glavno cesto spregledal eno sivo vozilo, ki se mi je skrilo za A stebriček. Hitrosti minimalne saj je bilo v mestu, ampak ni bilo guzve. Speljem, gledam v desno še enkrat če kdo pride, ampak se mi je stalno avto skrival v A stebričku. neverjetno. Ko prav zapeljem na pas, slišim cviljenje gum in avto tik ob meni. Počila nisva. Ampak meni je bilo še par dni zajeban filing vozit, ker mi ni bilo jasno kako lahko spregledam avto, pa najbolj tisti strah, kaj če še enkrat spregledam podobno v neki bolj zajebani situaciji...

Za nazaj ne bomo nič spremenili, lahko pa za naprej. žal.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

hysterical-1.gif

Ljudje mrtvi,ti se pa tukaj z užitkom smeješ in spamiraš...
stupid-1.gif

Najdi si eno ogledalo in se poglej... velik zagovornik brez spamskega foruma

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

hysterical-1.gif

Ljudje mrtvi,ti se pa tukaj z užitkom smeješ in spamiraš...
stupid-1.gif

Najdi si eno ogledalo in se poglej... velik zagovornik brez spamskega foruma

Kaj ti ni jasno? IQ bolj na levi strani krivulje? Napisal sem, da se mi tisti scenarij upravičevanja očitnih krivcev v nesrečah zdi debilen. Tako v primeru tega čelgnega trčenja, kot v primeru avtoceste, ko je nekdo par strani nazaj pisal, da če bi bil bolj izkušen voznik, bi moral videti luči na avtocesti.

Nazadnje urejeno:

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
u cela ekspertiza... dejstvo je, da je oseba v amaroku naredila napako, tipični spregled, nič drugega, verjetno pa je vseeno botrovalo objestno prehitevanje na silo (potem tudi kaj spregledaš). Potem se zaæne splet okološčin, ki so vse znane, star avtomobil, mlade osebe, celo bratje in sestre in še nosečnica. in potem ohole izjave kako je treba povzročitelja kar ubit. ne vem no. Sicer mu okoliščine očitno tudi preteklih dogodkov ne štejejo v plus a vseeno, kazen zapor, in odškodnine. Vseeno gledam na tole rahlo z distanco, ker se zavedam da lahko v nekem trenutku tudi sam kaj spregledaš, in splet okoliščin je lahko podoben (upam da se to ne zgodi nobenmu). Precej bolj kritično pa gledam na tipe v stilu maček, pa oni ko je avtobus izrzinil, pa tisti ki je povzročil nesrečo, kasneje pa še smrtno v celju, ki so navadni pijanci povratniki, in zavestno ogrožajo ostale, za tiste bi pa kazni vseeno morale biti drugačne, odstranitev in nekaj podobnega.

Sam se enkrat pri zavijanju v levo na glavno cesto spregledal eno sivo vozilo, ki se mi je skrilo za A stebriček. Hitrosti minimalne saj je bilo v mestu, ampak ni bilo guzve. Speljem, gledam v desno še enkrat če kdo pride, ampak se mi je stalno avto skrival v A stebričku. neverjetno. Ko prav zapeljem na pas, slišim cviljenje gum in avto tik ob meni. Počila nisva. Ampak meni je bilo še par dni zajeban filing vozit, ker mi ni bilo jasno kako lahko spregledam avto, pa najbolj tisti strah, kaj če še enkrat spregledam podobno v neki bolj zajebani situaciji...

Tudi sam spregledal enkrat nekoga, tudi v mestu, hitrosti majhne. Večji problem je bil, da se je to zgodilo ponoči, in možakar sploh ni imel nažganih luči(verjetno zaradi javne razsvetljave in ker je hotu nekaj malega prišparat). In normalno pogledam levo, pogledam desno, nikjer nč, zavijam iz stranske na prednostno levo, in kar naenkrat se pojavi v desnem kotu vetrobranskega stekla avto, ki trobi. Sem samo volan do konca namotal in preprečil trk, tako da sem zapeljal levo na nasprotni vozni pas, kjer ni bilo nobenega avta in sma bila poravnana z bokom avtomobila.
In po vsej verjetnosti bi bil js kriv. Mlad voznik, spregledal vozilo nasproti vozeče vozilo, S PRIŽGANIMI LUČMI
10.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:

Malomarnost je če recimo zavijaš desno in spregledaš kolesarja. Kriv si ker nenamenoma nisi dobro pogledal.

Če pa prehitevaš kamion v nepregleden desni ovinek pa je to daleč od slučajne nepazljivosti. Namenoma si šel preihetavat v ovinek za katerag veš da ne boš mogel videti ali gre kdo nasproti. Gre za zelo hudo objestnost v stilu: "saj ne bo nikogar, pa tudi če bo imam velik avto in se bo moral umakniti, pa tudi če se ne bo umaknil me bo moj tank od avtomobila rešil - kar se je tudi zgodilo". Tipa je treba obtožit za neklepni umor. Smrtne kazni žal nimamo, vem pa da bi, če bi kaj takega naredil moji družini, sam poskbel da bi se ta kazen tudi izvedla, na tak ali drugačen način.

Prav tako bi naredil vse da se prišče potek postopka, saj so informacije glede tega ali je bil pijan preveč različne. Hitro se namreč zgodi da se najde kak komandirjev prijatelj in se "uredi" stvari.

Prehitevaš v nepregleden

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.640
215
63
Kranj
Definicija prometne nesreče bi se morala drugače definirati.
Maček in tale sedaj ne spadata v kategorijo prometnih nesreč, saj sta oba imela velik vpliv, sploh Maček.
To je skoraj tako kot če bi jim dal pištolo v roko in streljaj. Za tegale sam mislim, da je bil spet pijan, lahko se pa motim. Čimprej v čuzo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Za tegale sam mislim, da je bil spet pijan, lahko se pa motim. Čimprej v čuzo.
Ja nekateri prav potrebujejo, da bi bil pijan. Tako bi lažje potešili željo po krvi, pošiljali v čuzo, pljuvali po pijanih, dvigali kazni....

Sm napisal, tale nesreča, čeprav hujša od Mačkove bo hitro utonila v pozabo. Čeprav je imel povzročitelj preteklost. Mačkovo so pa gonili po medijih vsak dan še tedne po nesreči (še prejšnji teden).

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.640
215
63
Kranj
Sej to je žalost, da je že moril. In kljub temu mu še dovoli vozit.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
ksz

Moram to napisat...
Prvo kot prvo, tisti kre.ten je ubil tri mlada življenja, staršem vzel vse otroke... Nekateri tukaj pa ga na podlagi nekaterih postov po svoje zagovarjate (zaradi podobnega načina vožnje morda
sprasujem se.gif
). Pa če kamorkoli obrneš situacijo, človek je PREHITEVAL, bil je OVINEK, verjetno nepregleden, zaradi tega svojega početja je UBIL tri otroke. Če bi bil vsaj malo strpnejši na cesti, bi bilo vse OK. Ampak ne, on MORA prehitevat, ker drugače ni zdrav...

Kot drugo...
Pred kratkim sma bila z mojo v Turčiji v Istanbulu. S svojim avtomobilom... Hrvaška, Srbija, Bolgarija, Turčija.
Pa na tej relaciji ni bilo nobene nevarne situacije niti pri naju niti pri drugih. Ob povratku sma se peljala celo čez Romunijo in Madžarsko. Obstaja neko mnenje o Turkih kot šoferjih. Čeprav sem se na začetku njihove vožnje bal, sem na koncu ugotovil, da so fenomenalni vozniki, varni, dinamični... Ko padeš v njihovo vožnjo, se vožnja odvije hitro, varno...

Sem se pa danes in pred kakim tednom peljal malo na Gorenjsko do okolice Kamnika, pa enkrat do Tržiča. Pa sem videl, kakšna je razlika med Slovenci za volanom in ostalimi... Vidi se po številu prometnih nesreč, katerih vzrok je povečini objestnost ali pa alkohol. V prej omenjenih državah tega na 3400 prevoženih km nisem videl... Še najnevarnejše so bile luknje na nekaterih Bolgarskih cestah.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Sm napisal, tale nesreča, čeprav hujša od Mačkove bo hitro utonila v pozabo. Čeprav je imel povzročitelj preteklost. Mačkovo so pa gonili po medijih vsak dan še tedne po nesreči (še prejšnji teden).
A misliš, da bo šla v pozabo? Staršema definitivno ne....

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Prav je da se preganja tudi take, pa čeprav morda ni bil pod vplivom alkohola.

Tudi nasplošno pomoje večina objestnih voznikov ni alkoholiziranih (tisti povzročajo bolj nesreče z spregledanjem drugega udeležanca, zadremanjem za volanom in vožnjo v napačno smer), niti ne vozi kaj posebej pretirano hitro (ti terenci ki so zdaj tako priljubljeni v veliki večini niso ne vem kako hitri avti, razen par najmoænejših izjem). Tu gre bolj za izsiljevanje, vožnjo tik za tabo, navarno prehitevanje itd... V Nemčiji so recimo ti prekrški zelo strogo kaznovani, pri nas pa vsi tupijo samo: alkohol/hitrost. Za vožnjo par deset km/h čez omejitev boš recimo plačal morda par sto eur (pa še to ne, mislim da gre pri teh malih prekoračitva za par deset eur kazni), za vijuganje po avtocesti pa lahko tudi več tisoč eur. Kar je seveda prav, saj si stem drugim bistveno bolj ogrožal varnost, kot pa če si na odprti cesti peljal par kmh preveč.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ti odgovorim kot voznik z več kot pol mio km z avtom, z nekaj 10k z motorjem..

model v golfu je navaden [censored]. važno s eje pred motoristom pokazat, da gre lahko hitreje. na ravnini, ko ga motorist prehiti, pa spet zgubljat zivce. z enim takim kretenom sme imel opravka na hrvaškem. vračala sva se iz dalmacije, audi a4 karavan. v kolonah sem ga prehitel, na ravnini je bilo meni 140 dovolj, on pa je letel mimo..pa spet isto. dokler ni sel za mano v ciste skarje prehitevat bus nasprot pa sleper cisterna. pac se a4 tdi ne more primerjat z motorjem in psopeski pri hitrosti 70-90, sploh pa motor rabi mnogo manj prostora, da se skrije, stisne v kolono.
na anslednjem izvozu, plitvice, sem zavil na pivo, ker sem dojel, da me bo model ubil.

in ja, motoristi s evedno pripeljemo na semaforju mimo kolone. in ja, na vrhniski klanec gremo lahko 90, lahko pa 190. vsekakor pa smo v logatcu prej k vsak avto, torej en visdim potrebe po prehitevanju.

se to..enmu pizdunu v p407 sem usu zobe k je tkole drkal na cesti proti kolpi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.416
1.270
113
Veš kaj? Vse je OK, če se potem motorist, ki pada mimo po ravnini, tudi čez ovinke pelje tako, da me ne bremza. Ne pa, da pade mimo, potem se moram pa cijazit skozi ovnike, ker ne zna/noče nagnit. Potem naj pač počaka zadaj tudi na ravnini ...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Tega jaz tudi vidim precej na naših cestah... Malo strpnosti, pa bi bilo manj nesreč.
Mimogrede, takega butla bi tudi jaz konkretno na gobec...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Sem se pa še spomnil enega [censored]čiča na avtocesti Celje - MB. Mi2 se peljema normalno, 135km/h, vklopljen tempomat. Dohitim enega počasnejšega v malem pežojeku (206 ali 207), Stopim na gas, grem na prehitevalnega, ga prehitim, grem nazaj na voznega, pa spet normalno peljem s tempomatom.
Pa me gre tisti s pežojem prehitevat, zapelje pred mene, pa zabremza na manj kot 130. Jaz pa tudi po bremzi... Ga spet prehitim, pa se zgodba spet ponovi. Ni blo druge, kot da ga potegnem preko omejitve in se oddaljim od njega, zaradi ljubega mira. Če bi bil radar kje tam, bi jaz lepo kazen plačal, ker sem se hotel v miru izognit enega kretena, ki s svojim neumnim prehitevanjem in bremzanjem dela zgago na avtocesti...