ksz
Prehitevanje v desni ovinek, jao. Tale promet je postal preveč nevaren, mene je počasi že strah sesti za volan.
55-letni povzročitelj nesreče ... podobnih let kot moji starši. Če ocenjujem njuno vožnjo - nepoznavanje prestav, premajhna varnostna razdalja, panične reakcije ... Najbrž je pri temu povzročitelju podobno. Pa pasmater, ni promet tralala. Ne moreš nekomu zaradi takšne neumnosti, takšne presnete malomarnosti pobiti vseh otrok. Tile stari mislijo, da obvladajo, pa obvladajo moj [censored], to ni več sposobno za na cesto. Ali pa 70-letni ata Bulgar, ki je pobil celo družino prejšnji teden. Groza. Za voznike bi morala biti omejena starost 20-50 let in nič več, ker so potem že prenevarni. Pa da ne poveličujem "mladih" - obvezno bi se morali uvesti inteligenčnostni testi, kjer bi se preverjalo reagiranje v različnih situacijah, zmožnost predvidevanja, obvezen pa bi moral biti tudi trening varne vožnje. Za vsakega! Saj vem, da je drugod po Evropi še huje (če se spomnim recimo Grčije), ampak marsikje pa le ni.
Pizdim se, ker me je strah, da mi bo tako enkrat en [censored] iz ovinka pripeljal v škarje in me pohabil ali prehitro poslal v večna lovišča. Kaj kurca potem hasne staršem ves napor pri vlaganju v otroka, če jim pa ga potem en tak [censored] v trenutku odvzame.
PS:
Citat:
Ko je pripeljal iz naselja Dornava po ravnem delu vozišča v desni ovinek, je začel prehitevati pred seboj vozečo tovorno vozilo, takrat pa je iz nasprotne smeri pripeljala 29-letna voznica osebnega avtomobila fiat bravo iz okolice Ptuja, ki se je umikala v desno na bankino in travnato površino ob vozišču. Voznik je zapeljal v levo na bankino, z vozišča, nato pa sta vozili čelno trčili.
Kakor jaz razumem, se je punca hotela pravilno umakniti na travnik, a je ata panično zgrabil za volan, se tudi sam hotel umakniti na travnik in sta šele potem trčila. Tipična panična reakcija. Ne me jebat no, vse ceste so dovolj široke, da se lahko trije normalni vozniki zmenijo in ne poči. Isto situacijo je imel kolega - prehiteval, videl, da se ne bo izšlo in panično zapeljal na travnik - kaj, če bi tudi nasproti vozeči zapeljal na travnik??
Teleta neumna!