Presneti k.reten zarukan...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Ok pravjo da ni bil pod vplivom alkohola, zdej pa mene zanima zakaj bo bebec ki je zavesten in tolk idiota da gre prehitevat v ovinku, sedaj vrjetno manj kriv kot nekdo ki vozi pod vplivom alkohola ki ima dejansko res zamegljen razum zaradi alkohola in bi bil vrjetno ze avtomaticno vsega kriv ker je bil vinjen?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a omenjeni brane maček je toti, ki je z espacom šel v napačno smer in pobral nekaj mladih v enem malem avtu, tam pred celjem? kako se je izteklo sojenje?

to sojenje še ni končano
uf-1.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.987
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a omenjeni brane maček je toti, ki je z espacom šel v napačno smer in pobral nekaj mladih v enem malem avtu, tam pred celjem? kako se je izteklo sojenje?

kako se je izteklo?
hysterical-1.gif

Si pozabil, da živiš v Sloveniji
confused-1.gif

tole je včerajšnja novica:

Na celjskem okrožnem sodišču bi se moralo danes začeti sojenje Branku Mačku, povzročitelju tragedije, ki se je 2. oktobra 2009 zgodila na avtocesti pri Arji vasi. Maček je vozil pijan in v napačni smeri in trčil v vozilo s štirimi mladimi Celjani. Trije so umrli na kraju nesreče, eno dekle je bilo hudo poškodovano...

Gre za eno najhujših nesreč na našem območju v zadnjih 10 letih, ki je bila vzrok številnim pogovorom o prometni varnosti in obljubam, da se bodo sodni postopki v primerih tako hudih nesreč morali začeti hitro in učinkovito. Kljub temu pa je bila obtožnica zoper Mačka vložena šele 10 mesecev po nesreči, današnjo sodno obravnavo - ki so jo razpisali skorajda med prazniki, ko je večina uradnikov na dopustu - pa so celo preklicali. Datum nove obravnave je 20. maj, je pa vprašanje, kaj bo z Mačkom. Ta naj bi bil še vedno na zdravljenju v vojniški psihiatrični bolnišnici in menda v zelo slabem psihičnem stanju, kar je bilo ob bližajočem se začetku sojenja pravzaprav tudi pričakovati.

vir

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.499
7.681
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Ni se izteklo... par dni nazaj so odpovedali obravnavo ker je poslal potrdilo da ne mroe na sojenje ker je bola, zdravi se pa na psihiatriji na vojniku

EDIT: nisem videl onega pred sabo

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
odlično.

in pol men kapo di abnda JU reče, d aje ponosen, ker je slovenc ins e zgraža, ke rjaz nisem ponosen, ke rmi ves ponos ubija JU s tozilstvo, sodstvom, politiko na čelui.

Mejduš

1. kdor ni spisal obtižnice na jasnih dejstvih v treh emsecih..odpoved razmerja, krivdna seveda
2. kdor ni pripravil jasnih dokazov..odpoved
3. kdor ni zagnal postopka..odpoved.

en od teh treh mora bit odgovoren.

4. če se maček počuti slabo in rabi posebno obliko zdrvaljenja, mu bodo vsi psiholigi in psihiatri svetovali, naj se sprosti, odmisli, dela lepe stvari, se s cim ukvarja...torej..poslat ga na črni kal točt kamen. je spsoščujoče, blagodejno vpliva na počutje, brez stresa itd..v dveh letih bo pri sebi, potem pa sojenje kot normalnemu. če ne bo, je izgubljen primer za drzavo in breme davkoplačevalcev..

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.499
7.681
113
Prvo bi mu morali sodit, nato pa naj se zdravi v okviru zapora. Tudi odvisnost je bolezen pa narkice kar lepo v luknjo strpajo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kako nej mu sodijo? neuravnovešenemu ne moreš dosit. si je sodil že sam na nek način. branit, zagovarjat se ne more, čeprav..to je postranskega pomena.

če primerjaš z anrkiči..pol ima smisel. sam anrkičem jaz ne bi sodil..njih bi kar obsodil. oni to anmerno..ta pa ni.

se pa itak ne spomnim, a je bil pijan al kaj

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
ksz

Prehitevanje v desni ovinek, jao. Tale promet je postal preveč nevaren, mene je počasi že strah sesti za volan.
frown-1.gif

55-letni povzročitelj nesreče ... podobnih let kot moji starši. Če ocenjujem njuno vožnjo - nepoznavanje prestav, premajhna varnostna razdalja, panične reakcije ... Najbrž je pri temu povzročitelju podobno. Pa pasmater, ni promet tralala. Ne moreš nekomu zaradi takšne neumnosti, takšne presnete malomarnosti pobiti vseh otrok. Tile stari mislijo, da obvladajo, pa obvladajo moj [censored], to ni več sposobno za na cesto. Ali pa 70-letni ata Bulgar, ki je pobil celo družino prejšnji teden. Groza. Za voznike bi morala biti omejena starost 20-50 let in nič več, ker so potem že prenevarni. Pa da ne poveličujem "mladih" - obvezno bi se morali uvesti inteligenčnostni testi, kjer bi se preverjalo reagiranje v različnih situacijah, zmožnost predvidevanja, obvezen pa bi moral biti tudi trening varne vožnje. Za vsakega! Saj vem, da je drugod po Evropi še huje (če se spomnim recimo Grčije), ampak marsikje pa le ni.

Pizdim se, ker me je strah, da mi bo tako enkrat en [censored] iz ovinka pripeljal v škarje in me pohabil ali prehitro poslal v večna lovišča. Kaj kurca potem hasne staršem ves napor pri vlaganju v otroka, če jim pa ga potem en tak [censored] v trenutku odvzame.
frown-1.gif

PS:
Citat:
Ko je pripeljal iz naselja Dornava po ravnem delu vozišča v desni ovinek, je začel prehitevati pred seboj vozečo tovorno vozilo, takrat pa je iz nasprotne smeri pripeljala 29-letna voznica osebnega avtomobila fiat bravo iz okolice Ptuja, ki se je umikala v desno na bankino in travnato površino ob vozišču. Voznik je zapeljal v levo na bankino, z vozišča, nato pa sta vozili čelno trčili.

Kakor jaz razumem, se je punca hotela pravilno umakniti na travnik, a je ata panično zgrabil za volan, se tudi sam hotel umakniti na travnik in sta šele potem trčila. Tipična panična reakcija. Ne me jebat no, vse ceste so dovolj široke, da se lahko trije normalni vozniki zmenijo in ne poči. Isto situacijo je imel kolega - prehiteval, videl, da se ne bo izšlo in panično zapeljal na travnik - kaj, če bi tudi nasproti vozeči zapeljal na travnik??
confused-1.gif
Teleta neumna!

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
glede na tip vozila, je tale atza naredil letno več km kot ti in tvoja starca skupaj.

če se bojiš, da te tak pobere, pač zamenjaj avto za terenca. sam sem to že dorekel in me poleg enoprostorce, močnih srednjerazrednikov ali višji srednji, zanima samo še terenci. ravno zaradi varnosti.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Kot sovoznik sem imel s starim descom že dvakrat podobno situacijo.

Prvič dedi sploh videl ni, da nama gre nekdo v škarje, ker je spokojno klepetal. Ko sem se zadrl, naj pazi, je pa skoraj v jarek zapeljal (takrat naju je rešil esp).
Drugič pa je šel foter v četrti pri 50km/h prehitevati celo kolono tovornjakov. Jasno, spet v škarje.

Starejši slabše vidijo, slabše poznajo delovanje avtomobila in posledično težje precenijo situacijo, do katere lahko pride.

Po drugi strani pa lahko zase rečem, da veliko prehitevam, a se mi ni še enkrat v petih letih zgodilo, da bi komu pripeljal v škarje. Če ni ziher, pač ne prehitevaš, ne vem, kaj folku ni jasno ...
stupid-1.gif

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Berem berem in ugotavljam da ste vsi pametni v tri pm...in se naslajate na tragediji kot pijanec plota...mudeli

Sožalje svojcem.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.640
215
63
Kranj
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

to sojenje še ni končano
uf-1.gif

Saj se v banana republiki sploh še začelo ni
stupid-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Ok pravjo da ni bil pod vplivom alkohola, zdej pa mene zanima zakaj bo bebec ki je zavesten in tolk idiota da gre prehitevat v ovinku, sedaj vrjetno manj kriv kot nekdo ki vozi pod vplivom alkohola ki ima dejansko res zamegljen razum zaradi alkohola in bi bil vrjetno ze avtomaticno vsega kriv ker je bil vinjen?
Razlika je v tem, da bo pijan naslednji dan trezen, bebec bo pa tud naslednji dan bebec. Pijanemu vzamejo izpit, tko da tud trezen ne sme vozit, bebcu pa izpit ostane. Zadovoljen z odgovorom?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
sojene se še ni izteklo....?

Softi hallo, smo v Sloveniji, Maček simulira v Vojniku.........

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
>> 55-letni povzročitelj nesreče ... podobnih let kot moji starši. Če ocenjujem njuno vožnjo - nepoznavanje prestav, premajhna varnostna >> razdalja, panične reakcije ... Najbrž je pri temu povzročitelju podobno.

Tukaj gre za poklicnega šoferja, ki ima tudi svojo avtoprevozniško firmo.