Ker je nekdo zapisal da je cena nenormalna moram to pokomentirati: sam sem v brodcast poslu poklicno a tu in tam tudi kaj presnamem iz različnih formatov,no tisti ki pravi da je cena nenormalna; cca 120min posnetkov je le digitalizacija cca 5-6 ur dela! To nikakor ni kot kak zajem iz avdio trakov v pc. Po tej digitalizaciji se dobi le dv avi, sledi montaža, potrebno je dodati primerno glasbeno podlago, kake napise, sfinalizirati je potrebno dvd da se da predvajati vsak film posebej ali vse skupaj. Torej vse skupaj, recimo če so še kaki problemi s poškodovanim filmom (slaba perforacija), je lahko 12-14 ur dela. Če je pa kdo pripravljen za toliko dela računati le kakih 50€ pa kar naj
Pa še to kar je nekdo zapisal:
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Eh, če to tako delajo, je brezveze... Po mojem bi se ziher dalo kje tako uredit, da bi presneli direkt iz 8mm filma preko software-a na HDD in potem na DVD.
To me spominja na prve Divx-e, ki pridejo na Partis....
Niti slučajno ni končni izdelek kot kak slab divx na partisu
Že zato ne ker se pri digitalizaciji "ne špara" pri bitni hitrosti, skratka če je film posnet solidno je izdelek odličen...
In kot praviš da bi se dalo profi narediti seveda se da tehnologija se imenuje telekino.
Več o tem
telekino
Edina mašina v sloveniji je na nacionalki,pa še to ne vem če imajo za super 8, vem pa da imajo za 16mm in 35mm format, to pa zato ker imajo tudi lasten filmski laboratorij in je seveda potrebno kaj spraviti v video format. Da bi storitve nudili komercialno mi ni znano. Verjetno bi se našlo kaj v tujini, a najverjetneje dražje kot je omenjeno v začetku teme
Lp.