Presnemavanje mini DV kaset na disk

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Zvoka žal ne moreš zamakniti, saj zvok vedno bolj zamuja in enostavno shiftanje celotnega audio tracka ne pride v poštev. Ti bi moral shiftati po segmentih in vedno za več.

Vsak spodoben predvajalnik bo znal to sam korigirati, problem je edino pri pretvarjanju v x246. Če na tej stopnji tega ne kompenziraš, potem je pretvorjen video "uničen".

Jaz sem konvertal video z Avidemux, ki tega žal ne zna korigirati. Posledično sem moral video demuxati in ga ločiti na zvok in sliko s programom Project X. Potem pa sem lepo v Avidemux ločeno izbral audio in video feed in zadeva je špilala v nulo
smile-1.gif

Se pa strinjam, da na 60 min videa je 19 dropanih framov zanemarljivo. Jaz sem imel tega precej več. Zvok je proti koncu zaostajal tudi po 5 in več sekund.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Program za konvertanje misliš tale Pinancle, s katerim zajemam? Ker drugega nisem še nič počel. Samo zajel sliko s kamere na zunanji disk. Posnetek sem potem predvajal kar z BS playerjem in ugotovil malenkostni zamik zvoka. Ampak se mi zdi, da na začetku filma ni zamika, proti koncu pa je. Nisem sicer pregledal celega filma, ampak samo z drsnikom (v BS playerju) skočil na konec filma in tam ugotovil ta zamik.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Program za konvertanje misliš tale Pinancle, s katerim zajemam? Ker drugega nisem še nič počel. Samo zajel sliko s kamere na zunanji disk. Posnetek sem potem predvajal kar z BS playerjem in ugotovil malenkostni zamik zvoka. Ampak se mi zdi, da na začetku filma ni zamika, proti koncu pa je. Nisem sicer pregledal celega filma, ampak samo z drsnikom (v BS playerju) skočil na konec filma in tam ugotovil ta zamik.

Če imaš 25fps video, potem se ti za vsak dropan frame zvok zamakne za 1/25s. Ti dropani frami se čez video nabirajo, zato je zamik zvoka vedno večji.

Si poizkusil odpreti tudi z VLCjem? Tam se mi zdi da ne bi smelo priti do tega. Boš pa zadevo moral vseeno popraviti pred konvertanjem v nek drug, kompaktnejši format.

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Seveda se strinjam s tabo, ampak če ne gre za večje zamike, je to sorazmerno enostaven način za delno odpravo napake. Posebno, če je posnet kakšen družabni dogodek, kjer snemanje večkrat prekinemo. To seveda ni izvedljivo, če snemamo kakšen govor, kjer imamo govorčev obraz ves čas v kadru. Mogoče do izgube framov ne bi prišlo, če bi se zapis shranjeval na notranji trdi disk namesto na zunanji USB disk.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Do izgube pride predvsem zaradi encodinga - procesor ne uspe vedno v realnem času sprocesirati vseh framov, zato pride do dropanja. Samo shranjevanje na disk tukaj ni problematično - če pisanje ne bi bilo dovolj hitro, potem zadeva že v osnovi ne bi bila izvedljiva. Tiste vmesne 'špice' pa pokrije buffer.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Kot sem ze napisal.. pred vec kot 10imi leti smo to delali dnevno, takrat na p4@3ghz. Doma celo na manj hercnem racunalu. Tako da ce je katerikoli novejsi procesor, bi to morali delati..
Treba bi bilo preveriti procese, ki tecejo v ozadju, da mu kaj ne zabija procesorja..

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Hitrost procesorja nima toliko vpliva, kot pa zasedenost procesorja. Včasih pride kak sistemski interrupt, ki ima prednost pred ostalimi procesi. In na enojedrnem procesorju lahko hitro zamudiš en frame. Podobno se ti lahko zgodi tudi na večjedrnem. Zato moraš takrat res vse ostalo zapreti in dati encoding videa na najvišjo CPU prioriteto.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:

Če imaš 25fps video, potem se ti za vsak dropan frame zvok zamakne za 1/25s. Ti dropani frami se čez video nabirajo, zato je zamik zvoka vedno večji.

Si poizkusil odpreti tudi z VLCjem? Tam se mi zdi da ne bi smelo priti do tega. Boš pa zadevo moral vseeno popraviti pred konvertanjem v nek drug, kompaktnejši format.
Poskusil sem predvajati tudi z VLCjem, pa ni spremembe. Zvok še vedno malenkost zaostaja. Vseeno bi rabil nekaj razlage. Če med presnemavanjem pride do dropped frams; kako bi potem lahko VLC nadomestil te frame? Če jih ni, jih pač ne more nikjer vzeti. Se motim?
Pa še drugo vprašanje. Ali gre pri teh manjkajočih sličicah samo za sliko (zvok pa zajame normalno)? Kajti to se mi zdi smiselno. Posamezna slikovna sličica izpade, zvok pa ne in posledica tega je prehitevanje slike, oz. zaostajanje zvoka.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Tako je. Manj framov pomeni, da je video krajši kot bi moral biti, zato zvok zaostaja (oz. video prehiteva). Sem že zgoraj napisal kako sem jaz to razrešil, tako da lahko poskusiš podobno. Edina slabost demuxanja je, da boš potreboval še enkrat toliko prostora na disku
grin1.gif