Preplacniska kreditna kartica

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.067
110
63
Po zadnji slabi izkusnji z Ali Expresom, ko je prislo do napake in so mi 3krat vzeli s kartice, namesto da bi vrnili nanjo....

iscem predplacnisko kartico s katero lahko placujem na spretu.

Kako se jo dobi? Kaj moram vedeti - ali se jo da kar kupiti, kako se polaga dobroimetje nanjo,

P

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Sam imam predplačniško Viso od nkbm in je strošek 9€ za 4 leta. Meni je to ugodno. Pred tem sem imel predplačniško VISO na abanki, tam je bilo vsak mesec 1.05€ potem pa so podražili na 1,30€ ali 1,35€ pa sem poiskal cenejšo varijanto, saj jo uporabljam samo za spletne nakupe.

_jfk_

Fizikalc
23. jul 2007
162
26
28
Samo mali popravek :

Predplačilna kartica MOJA Activa Visa Electron je na Banki Koper od 1.4.2015 dalje 10 EUR
Pa še to:
Za NKBM pa pri odpiranju računa na Pošti Slovenije zaračunajo še 1,05 EUR za vplačilo zneska (9 EUR) za odpiranje

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Pa ti ne vrnejo z Aliexpres?
Kako pa so ti lahko oni 2x trgali?
Imam VE na BK, nakazujem preko elektronske banke s svojega trr ko rabim oziroma je premalo na trr za nakup (nekajkrat letno po 50-100 evrov recimo)

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.067
110
63
saj so vrnili, ampak je trajalo....
prvic mi je Internet padel pri narocanju in je bilo dvakrat naroceno in potem ko sem enkrat skenslal je v bistvu se enkrat potegnilo in potem sem moral cakati do konca njihove garancije placila, da sem sploh lahko zahteval nazaj

A niso bile vcasih ene mastercard kartice ki si jih lahko kupil ze napolnjene na postah oz trafikah?

P

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.524
1.707
113
NKBM je 5€ virtualna za 4 leta. Fizične kartice itak ne rabiš za nakupe preko spleta.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.524
1.707
113
Enkratni strošek izdaje kartice: 9,80 EUR (kartica je veljavna 3 leta)
Nadomestilo za polnjenje: v višini 1,35% zneska polnjenja (min. 1,50 EUR, max. 22,00 EUR)

Draga opcija.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Torej... kje je sedaj najceneje nabaviti predplačniško viso ali mastercard, brez da bi pri njih imel predhodno odprt račun?

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.067
110
63
Citat:
Uporabnik onlyme pravi:
Najbolj se splača, da si sproti nakazuješ kaj rabiš in sploh ne rabiš kreditne: Link

Kako pa potem iz Paypala spravim na Aliexpress, ker Ali PayPala na podpira, podpira pa npr MasterCard ali Viso.

Spomnim, sa da sem enkrat v Angliji lahko kupil fizicno MasterCard kar v trafiki, in potem placeval s tem na avtomatih...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
NKBM. Ni stroškov nakazila, tako da te košta samo 5€ za virtualno...

Se pravi, če nimam tam računa si uredim VIRTUALNO debetno VISO kar pomeni da ne dobim kartice iz plastike temveč zgolj številko kartice in ostale podatke o kartici? Plačam 5€ za kako dolgo? Dokler kartica ne poteče ali 5€ letno? Se pravi grem na banko oz. na pošto in nakažem denar na to kartico in lahko iz nje črpam oz. kupujem? Lp

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
NKBM. Ni stroškov nakazila, tako da te košta samo 5€ za virtualno...

Se pravi, če nimam tam računa si uredim VIRTUALNO debetno VISO kar pomeni da ne dobim kartice iz plastike temveč zgolj številko kartice in ostale podatke o kartici? Plačam 5€ za kako dolgo? Dokler kartica ne poteče ali 5€ letno? Se pravi grem na banko oz. na pošto in nakažem denar na to kartico in lahko iz nje črpam oz. kupujem? Lp

Odprejo ti TRR, ki je namenjen zgolj za nakazilo denarja na viso, dobiš spletni vpogled, ter plastično kartico, na kateri so podatki za nakazilo.

Razlika je, da ta za 5€ nima čipa in magnetnega traka, tista za 9 pa ima. Tako da sem jaz vzel slednjo, če bi recimo preko paypala denarja prenakazoval na viso, da lahko zapraviš
grin1.gif