Prepis, zavarovanje, registracija ...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Mah, potem bom kar pustil lepo tako kot je na starem avtu, na novem dal 100% in nato starega čimprej prodal in prenesel bonifikacijo na nov avto. Še najmanj birokracije, pa še tu je je preveč.
Ne morejo dati neke 10 dnevne fore v primeru nakupa enega in prodaje drugega avtomobila za neke sitne pare. Pa ne "preizkušnje".

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ce starega se ne bos odjavil, bos za "novega" moral placati polno ceno... ko bos prodal starega in naredil prepis, gres s kopijo pogodbe na zavarovalnico kjer bos boniteto prenesel na "novega" in dobil povrnjeno razliko, ki si jo preplacal
Prenos bonifikacije lahko uredi takoj, s tem da je treba stari avto istočasno zavarovati na 100%.

Nereg. starega avta ne boš prodal pa da si bog.
naredi tako kot ti je butec napisal.
Kako dolgo je še stari avto zavarovan.
Prej kot po 11 mesecih ne boš dobil dodatnih 5%.
Bonus prenesi na novega, starega zavaruj na polno (100%), ga prodaj, in ostanek zavarovanja potegni nazaj.
Računaj da boš približno evro na dan pušnil na zavarovanju ko ga boš prodajal.
Sepravi hitreje ko boš našel kupca bolje zate.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Če imaš dobrega zav. agenta, ti bo nov avto zavaroval z bonifikacijo starega. Ko starega prodaš, prineseš kopijo zav.police novega lastnika, nazaj dobiš sorazmerni delež premije in to je to.

Tega zgoraj ni nihče prebral?

Sam sem to s pomočjo agenta naredil pred dobrim mesecem, ko sem kupil drug avto.
Starega (90kW) prodajam in sem zato želel obdržati registracijo, novega (150kW) pa sem želel normalno uporabljati.
Na starem imam 50% popusta (registriran do avgusta) in na novem imam začasno 50% popusta (registriran do novembra). Ko starega prodam, pošljem papirje agentu, bonifikacijo prenesem na novega in je rešeno.

LP,

Milan

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
g. Milan, spustu si eno pomembno stvar..

Če imaš dobrega zav. agenta... Nimajo vsi te sreče. Agentje se s temu igrajo samo tisti, k so na firmi dovollj časa, da jih šefi ne preverjajo. Da se nardit čuda stvari, ampak samo pri določenih
wink-1.gif

tu se ti gre na roko, če imaš avto, bajto, jahto in vse ostalo zavarovano pri isti zavarovalnici, an
wink-1.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
g. Milan, spustu si eno pomembno stvar..

Če imaš dobrega zav. agenta... Nimajo vsi te sreče. Agentje se s temu igrajo samo tisti, k so na firmi dovollj časa, da jih šefi ne preverjajo. Da se nardit čuda stvari, ampak samo pri določenih
wink-1.gif

tu se ti gre na roko, če imaš avto, bajto, jahto in vse ostalo zavarovano pri isti zavarovalnici, an
wink-1.gif

No, no, prosim ne z gospodi, me malo spominja na one s črnimi ovratniki, ki so na sredi prekinjeni z belo.
smile-1.gif

Res je, večina je odvisna od tega, kako dober je agent (mojemu je potezo menda požegnal njegov šef) in kakšna stranka si. Nimam jahte, niti želje po njej, pa je vseeno šlo.

Če pa agent ni pripravljen niti vprašati svojega nadrejenega, je morda čas za menjavo agenta / zavarovalnice.
evil.gif

LP,

Milan

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Torej, prišel domov. Stari avto je ostal z bonifikacijo, na novem sem sklenil novo zavarovanje do izteka registracije, torej do maja. Jutri najverjetneje kupec odpelje star avto in nato grem s papirji na zavarovalnico in naj prenašajo bonitete in kenslajo zavarovanja, računajo deleže ipd.

Stvar urejena in resnično najlepša hvala vsem za pomoč!

@Crash: Hvala za strokovno pomoč prek ZS!!!

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Kako je pa v takem primeru, da bo nekdo kupil od tega avto in ga dal pod lizing?

A jz nardim prepis na fizično osebo? Kako nakaže lizing hiša denar prodajalcu?