Jaz sem kupil Dankuchen v Lesnini. Nakup je vseboval tudi meritev prostorov, dostavo, prenos in montažo. Prenos je pomemben. Ti jo pripeljejo in znosijo v prostor. Če si višje kot v 2 štuku, je dobro imeti
Cene elementov noro skočijo, če želiš kaj več od polic... Po spominu: kotna omara s polico je bila 300€, 400€... Z ledvičko bi bila 850€
Za toliko kot boš rekel, da želiš lesen del (brez aparatov), za toliko ti bodo naračunali
Moji starši so jo pri istem prodajalci kupili kakšno leto prej. Ker je bil znesek višji jim je za okvirno toliko naračunal. Ni jim nič omenil dodatnih stroškov. Primer: Če kupiš omaro, dobiš opcijo 3 brezplačnih ročajev. Staršem ni nič omenil in sta izbrala ene lepe dolge ročaje. Okvirno 50€ na ročaj. Smo jih šli štet in smo jih našteli za 600€... Široki leseni prehodi med omaricami in lepi zaključki tudi nanesejo...
Midva sva imela nižji budget, zato je nama vse to razložil, da smo okvirno prišli na najino željeno ceno...
Sama montaža je bila pri nama super. 2 zunanja mizarja montirala 1dan in pol. Res je šlo v mm, pa so vse stene krive in postrani.... lahko da sva imela srečo pri zunanjem izvajalcu.
Kuhinja je sedaj 10 let vsak dan akciji, južne, večerje, plezanje otrok.... še vedno brez napake... pult nikjer prebit, vsi nosilci, predali delajo kot novi...
10 let nazaj je bilo nekako tako: če si za leseni del imel namen dati več kot 5k€, potem so se cene trgovinskih in izdelane po meri, nekako izenačile. glede na moje okolje, ko smo približno hkrati kupovali kuhinje
Računaj pa, da si moraš vzeti čas za nakup... V lesnini takoj zgubiš 2 urci... da ti naredijo izris, da zbereš vse barve in omarice.....
Šla sva tudi na izris direktno v Dankuchen, pa je bila cena enaka... Aja, pa še to. Na koncu, na računu nič ne izveš koliko je kakšen kos.... vsaj pri nama je bilo tako...