Virusi?
Na PC-ju je bil moj zadnji virus Michelangelo davnega leta 1995 (tam nekje). Pa še to sem pravočasno ugotovil in ni bilo škode. Preizkušam veliko novega software, poleg tega je velik del tega... well... sumljivega izvora. Za najbolj delikatne stvari imam navidezni računalnik, kjer najprej poženem stvari in kjer mi dol visi, če je noter virus. Posebnega Firewalla NE uporabljam, samo Firefox + W. Firewall + Avira.
Tako da enostavno ne razumem, od kje ti takšne slabe izkušnje z virusi, oziroma predvidevam, da si že klikal kaj, česar ne bi smel.
Računalnik dela praktično 24/7 že par let in nobenih težav (kljub temu, da so prenosniki).
Kaj sem delal na Macu?
Kot prvo na Macu ni nobenega pregledovalnika slik, ki bi bil vsaj približno tako hiter kot je ACDSee in bi podpiral cache-behind in read-ahead in ki bi sam skakal po datotekah v folderju naprej. Kaj mi koristi Preview, če pa moram najprej izbrati vse slike v folderju in jih šele potem odpreti (smo že pri precej več klikih). XnView je najboljši približek, ampak je še vedno več kot 100% počasnejši od AcdSee-ja.
Kot drugo security. Na Mac-u ne moreš vzpostaviti (free) enkripcije diska. Edini program, ki podpira popolno enkripcijo, je PGP, ki pa je plačljiv. Na Windowsih je to open-source True Crypt, ki enostavno nima konkurence.
Kot tretje Office. Word ima na Macu arhaičen izgled, Applova varianta (ali Open Office) pa mi ni všeč.
Četro. Proprietary medicinski software, ki ga imam, ne dela na Macih.
Peto. Miška. Brez plačljivih dodatkov, MX Revolution ne dela kot bi moral z serijskimi gonilniki.
Šesto. Afna. Stvar navade, ampak da je tako uporabljan znak na tako neumnem mestu...
Toliko... tako da verjemi, da sem se kar dosti ukvarjal z Macom, ampak se pač takrat nisva najbolje razumela. Morda kdaj drugič.