Prenosnik do 1000EUR

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Ksz...

Da ne odpiram nove teme...sestra išče prenosnik do nekje 700, mogoče max 800€. Ampak teh 800 je res zgornja meja. Ker pri prenosnikih tega ranga nisem najbolj na tekočem, me zanima, kaj priporočate? Največ bo osnovnih pisarniških opravil, multimedija, tu pa tam kakšno urejanje fotke, to pa je to.

Zahteve:
- 14" ali pa 15" (sedaj ima 17" in ji je prevelik, 13" pa ji je premajhno)
- Najbolj ji zaenkrat dišijo Lenovoti, za katere navijam tudi jaz, v vsakem primeru pa odpade HP. Kakšne izkušnje s Toshibami?
- Procesor Intel, najrajši i5. Po i7 ni potrebe.
- HDD nima veze, itak se bo vgradil SSD. Je možno kje v tem rangu dobit že serijsko SSD?
- Po možnosti nesvetleč ekran. Če pa že glossy, pa naj bo svetilnost primerna. Ločljivost 1600x900 ali pa full HD. 13**x7** načeloma odpadejo.
- Kolikor toliko dobro skupaj sestavljen. Ne rabi se "Thinkpad T-serija" kvaliteta, naj pa se ne upogiba, kadar ga bolj grdo pogledaš...

Torej...predlogi? Zaenkrat se gleda nekaj takšnega...

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Zadnje čase je teh nategov z prenosniki vse več.
Npr:
- bolj ali manj ljudje gledajo samo oznako ali je i3, i5 ali i7. Ostale oznake pa trgovci velikokrat pozabijo pripisati. Tako je npr. i5M enako ali celo hitrejši kot i7U. Cene pa vemo kakšne so.

-Sramota je, da se danes še zmeraj najdejo prenosniki z ceno 900-1000€, ki imajo resolucijo 1366×768. Ta trend je posebaj viden v slo trgovinah.

- Prodajalci kombinirajo različne rame. Npr. v osnovi ima prenosnik 4GB rama, prodajalec doda še 2gb palčko (seveda najcenejšo). Ferkvenca ramov je tako visoka kot jo podpira najslabša palčka.

-Vsi palijo na količno trdega diska. Vgrajeni pa so žal le najslabši z 5400 obr. Tako ponovno kupite prenosnik z i7, 8gb, ultra super grafično kartico, disk pa ostaja ozko grlo pri vseh opravilih.

Zato si je pri nakupu prenosnika smiselno vzeti nekaj časa in poseči tudi po tujih trgovinah, ki načeloma ponujajo veliko boljše razmerje cena/kakovost komponent.

Nazadnje urejeno:

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Hvala ti za predloga. Kakšna pa je kaj kvaliteta izdelave Asusov? Prenesejo kakšen močnejši prijem? Kako imajo kaj rešeno s hlajenjem? Zanesljivost?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Asus je znan po kvalitetnih izdelkih, tak da mislim, da nebi smelo bit problemov. Vseeno pa še preveri komentarje na amazonu za omenjena modela. Pa pametno je dokupit dodatno garancijo.

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Sam sem pred letom vzel lenovo y50 i7 fhd 15" ... dodal ssd pa sem super zadovoljen.

Trenutno bp pa relativno veluko zahtevam od njega .. ps, premiere,nx, catia .. tu pa tam kak spil ... laufa.

Lp,

M.

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
točno 960 EUR v bigbangu
wink-1.gif

morda se splača počakat na kak -15% al -20% na prenosnike .... so že bili in se ponavljajo ...

LP, Miha

netko

Guru
25. jul 2007
6.977
2.264
113
Izkoristi tisto kar sem ti napisal v zs ker take konfiguracije ne bo nekaj casa sem preprican za tak denar. Jutri zjutraj imam zadnjo moznost to dobiti

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
693
51
28
ksz, ali imajo vsi (vecina?) 15" prenosnikov na desni numericno tipkovnico? jaz to ne bi imel...

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Kupuje se prenosnik, 17" ekran. Pomembno je, da ima ekran dober vidni kot, verjetno potem pride v poštev edino z IPS matriko, ali je še kaj drugega, da je dober vidni kot?

Prenosnik se ne bo rabil za nič posebnega, office, net, filmi in specifikacije niso zelo pomembne. Naj bo pa vsaj 500 GB diska in obvezno DVD pekč. Budget cca 1000 EUR.

Malo sem gledal in se cene takšnih z IPS matriko začnejo pri cca 900 EUR. V bistvu je izbira precej majhna, našel sem:

1. Acer Aspire VN7-791G
2. Acer Aspire VN7-792G
3. Lenovo Ideapad Z70-80

Ima kdo kakšen nasvet, kaj se splača kupiti? Če pri nas ne bo nič pametnega, se lahko naroči tudi iz tujine.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Hvala, čeprav ta na linku mislim da ni IPS ekran in ne pride v poštev.