Prenos slik-čudne slike

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Zakaj ob prenosu slik iz fotoaparata na PC pride do teh napak.
3x sem prenašal slike , podobne napake skoraj na polovici slik, vendar ne vedno na istih.
Tudi dva različna fotoaparata (canon S1 in nikon S200) in pri obeh napake, pri nikonu še nekaj več.
Če prenesem slike preko čitalca se bodo napake ponovile ali?
Slike se v W explorerju pri "podrobnostih na levi strani vidijo "dobre" ko jih odprem v pregloedovalniku ali picasi pa je
confused-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
SD kartica je nova (mislim da drugi prenos)
CF kartica pa možno...

Kak Format kartice najbrž ne pomaga, ker eno (od dveh) CF kartico vem da sem že zadnjič formatiral....

Zdele prenesel slike na laptop. Prenos OK brez napak. Se prai je napaka nekje na prvem PC? Slike sem prenašal direkt z MS "čarovnikom za skener in fotoaparat" za prenos slik in ne preko "priloženega programa, katerega sploh še nisem naložil. Saj to nima veze kajne.
Če slike iz fotoaparata predvajam na TV so vse OK. Preveril včeraj zvečer

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pred vsakim fotkanjem je zelo fajn, če se kartico formatira. in če imaš na kartici recimo 100fotk ne smeš oz ni naj bolj fajn da greš brisat recimo 60fotko oz bilo katero vmesno, ker se podre sistem tabel in se lahko zgodi, da ti bodo šle vse slike v franže. ni zdej to 100%, da se bo zgodilo je pa večja vrjetnost.

za prenos slik na pc je brez veze uporabljat kak program, ta sam še upočasni pc in prenos. kr direkt primeš slike in jih potegneš na disk.

glede napak pri prenašanju probaš še tole:
drug usb
drug kabel
med prenašanjem ne počneš nič druzga
skenslaš vse ne potrebne procese in programe
...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
to za format kartice bi se kar strinjal, samo to, da se lahko kaj ustvari, če zbrišeš kakšno vmesno fotko ... ne vem, jaz vedno vmes brišem, da že spotoma delam nek izbor fotk in da jih nimam potem malo morje za narest doma. skratka, pa se mi (moram potrkat), še ni naredilo kaj podobnega ...
tongue-1.gif