Prenos podatkov android

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Katere background aplikacije furajo paketke podatkov sem ter tja brez uporabnikove vednosti?

Kolegov Samsung Ace nabije par mb podatkovnega prenosa v enem dnevu
shocked-1.gif

Kako se to eliminira oziroma omeji, sploh za tujino?

Verjetno je to že znana fora, ampak ker ne spremljam android scene mi ni znano.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.909
113
vsi malo po malo in par mb na dan je čisto normalno. Tujina je po defaultu izklopljena, v nastavitvah pa še lahko izklopiš za doma. Da bi šel omejevat bo težko

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Rešuje ga Ðabest s svojimi 100 mega prenosa....a se mi zdi, da ne bo dovolj za cel mesec
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.909
113
ni šans. jaz sem v službi 8 ur na wifi, pa doma wifi, pa mi še vedno cukne dobrih 50 mb dol. 3g watchdog in apn droid gor in pač na silo dol vgasneš ko gre proti 100mb. sicer pa bi to ob nakupo aparata moral vedet. smartfoni so to kar so ker visijo nonstop online. če dol vgasneš, zgubiš pol funkcionalnosti

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Ročno ubij proces Google Maps, ta ti dela zgago in se posodablja, pri tem pa črpa velike količine podatkov.
Proces moraš ubiti v Settings/Applications/Manage Applications/zavihek Running.
Ubijanje aplikacij preko Advanced task killera žal ne zaleže.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.665
3.940
113
Ljubljana
hmpg.net
Ni treba ubijat. Dovolj je, da nastavis na rocne posodobitve. To velja za vse aplikacije.
Tudi update podatkov (vreme ipd,) nastaviš lahko na večje časovno obdobje, nekatere lahko celo samo na wifi.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.006
113
Glede na to, da ima veliko lastnikov android_os telefonov podobne težave, sklepam da se je potrebno prvo par uric malo igrati s telefonom, da izklopiš vso nepotrebno updejtanje aplikacij ?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
OK upam da bo znal
smile-1.gif

"nije žvaka za seljaka" ali kako že gre tista ponarodela
tongue-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Za začetek si izklopiš posodabljanje v ozadju in samodejno sinhronizacijo podatkov.
Potem pa greš pod določene aplikacije in preveriš,če lahko v njih izklopiš samodejno posodabljanje.
V telefonu greš še pod aplikacije in upravljanje aplikacij in jih tam ustaviš.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.909
113
niti slučajno. to ni "težava", ampak lastnost. Taki telefon pač dela na način da nonstop visi online. Kdor se s tem ne more sprijaznit, si naj kupi nokjo.
oz. če izklopiš vse živo, si telefon pohabil in potem vprašanje zakaj si si ga sploh kupil. Again...kupi nokjo
wink-1.gif

isto kot obsedenci z baterijo. Izklopijo vsega boga in pol, samo da 3 ure več zdrži. In so celi srečni. telefon pa funkcionalno na ravni benefona iz 1999. spet vprašanje, zakaj si si ga sploh kupil? kupil bi nokjo, drži par dni

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Zakaj bi se mi moral market,gmail,google maps,vreme posodabljat non stop?

Vključiš posodabljanje takrat ko potrebuješ.

Če te povzamem:

Kupiš avto,se voziš in ko ga ugasneš ga pohabiš. Kupi si bicikel.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Zakaj bi se mi moral market,gmail,google maps,vreme posodabljat non stop?

Vključiš posodabljanje takrat ko potrebuješ.

Če te povzamem:

Kupiš avto,se voziš in ko ga ugasneš ga pohabiš. Kupi si bicikel.

niti ne... v avtu je tako, če ne uporabljaš klime, tempomata, gretja sedežev, luči, radia, samo za to, da porabi manj goriva... brezveze... čemu potem vsa oprema
tongue-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Vse lepo in prav, samo privzeto mu pa res ni treba zapravljati mojega denarja, če tega izrecno ne dovolim. Lahko ima opcijo za tiste, ki to rabijo. Jaz bom že preživel, če bom aplikacijo posodobil šele ko pridem na wifi.