Prenos imenika na drugi gsm

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Pozdravljeni, rad bi prenesel imenik iz Samsunga 6120 Classic. Kako bi to izvedel.
Imam Nokia PC Suite in Samsung Pc Studio.

BaSe

Zelenc'
22. sep 2007
28
0
1
eeem najlažje je da v samsungu imenik prekopiraš na sim, daš sim v nokio, ter ga prekopiraš na tel...
wink-1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Ja če nimaš nekaj na sim nekaj na telefonu itd... pol se vse zmeša ali podvoji.

Mrokovnik je zakon.

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Na samsungu je bilo 300 stikov, pol na simki pol v imeniku. Preko BT-ja sem prenesu vsenaenkrat na nokio. Mi je pa ustvarilo 300 vizitk, katere sem eno po eno shranil. Žal ni šlo naenkrat.
Hvala vsem za pomoč!!!

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Right. Je pa vseeno treba vedeti o čem pišeš. Zyb, Mobical in vsi podobni delajo na enakem standardu - SyncML in WM naprave tega v osnovi brez kakšne dodatne aplikacije ne znajo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Deluje...samo je potrebno najprej namestiti SyncML client... in na strani moj.mobitel.si izbrati rocne nastavitve ...

To so splošna navodila za nastavitev telefona:

Naslov (URL) strežnika za sinhronizacijo: http://mrokovnik.mobitel.si/
Uporabniško ime: mobitel
Geslo: Vaše m:rokovnik geslo.
Ime baze za imenik: con
Ime baze za koledar: cal ali caltask v primeru da vaš telefon sinhronizira opravila v isto bazo kot koledar. Če ne morete ločeno vnesti imena baze za opravila, potem morate verejtno izbrati caltask.
Ime baze za opravila: task
Ime baze za beležke: vnote ali pnote v primeru da se pojavi napaka pri sinhronizaciji beležk.

Pri nekaterih telefonih je potrebno pred imena baz dodati piko in poševnico na primer: ./con
Primer takšnih telefonov so GSM aparati znamk Panasonic in NEC.