Prenos bonitet po očetu

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik Independent pravi:
Ker imam podoben problem, bom napisala kar tukaj. Sama vozim avto, ki je v lasti mojega dedka, torej ga vozim samo jaz že pribl. šest let. Na zavarovalnici mi nočejo narediti prenos bonifikacije (50%), zato sprašujem, če je možen prenos le-te na mojo mamo, tj. njegovo hči, ki pa nima vozniškega dovoljenja? In da bi potem prepisala name?
Druga možnost:
Kako pa je z zakonom o dedovanju - bi moral dedek npr. napisati v oporoko ali kaj takega, da ta bonus dobim jaz, glede na to, da sem edina v družini z vozniškim izpitom?

Iz očeta na hči gre tudi pri Triglavu. Da nima vozniške pa bodite raje lepo tiho, pa je
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Citat:
Ker imam podoben problem, bom napisala kar tukaj. Sama vozim avto, ki je v lasti mojega dedka, torej ga vozim samo jaz že pribl. šest let. Na zavarovalnici mi nočejo narediti prenos bonifikacije (50%), zato sprašujem, če je možen prenos le-te na mojo mamo, tj. njegovo hči, ki pa nima vozniškega dovoljenja? In da bi potem prepisala name?
Druga možnost:
Kako pa je z zakonom o dedovanju - bi moral dedek npr. napisati v oporoko ali kaj takega, da ta bonus dobim jaz, glede na to, da sem edina v družini z vozniškim izpitom?
še en dokaz več kako smo ”trdi” in se držimo pravil.

Si to vprašala družinskega agenta ali gospo na šalterju tehničnih pregledov? Če agenta, potem bi jaz menjal zavarovalnico in agenta. Seveda če ti je do lastništva. Ko te dobijo na radar (kazen po pošti) je bolje da dedek dobi pike kot pa ti. Če pa je v bolnici, DU... Potem pa lahko tudi on ne.

Nazadnje urejeno:

Independent

Zelenc'
4. jun 2013
4
0
1
Meni so rekli, da bi bil prenos možen edino tako, če bi sklenili še premoženjsko ali pa življenjsko zavarovanje... s čimer pa nimamo ravno dobrih izkušenj, tako da se tega ne gremo. Očitno bo res najboljša varianta druga, tj. po dedovanju. Sama imam 7 let vozniških izkušenj, tako da tudi če bi mi upoštevali "samo" 35 in ne 50% , bi bilo super.
Upam, da se ti dobro izteče in čakam na tvoj odgovor.

Independent

Zelenc'
4. jun 2013
4
0
1
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Druga možnost:
še en dokaz več kako smo ”trdi” in se držimo pravil.

Si to vprašala družinskega agenta ali gospo na šalterju tehničnih pregledov? Če agenta, potem bi jaz menjal zavarovalnico in agenta. Seveda če ti je do lastništva. Ko te dobijo na radar (kazen po pošti) je bolje da dedek dobi pike kot pa ti. Če pa je v bolnici, DU... Potem pa lahko tudi on ne.

Vprašala sem agenta, ki je sprva rekel, da se bi dalo ter da je treba poslat posebno prošnjo ali nekaj, in da to pregleda posebna komisija, ki to odobri ali pa ne. No meni niso odobrili, kot rečeno bi bilo to možno če bi imeli sklenjeno še kakšno zavarovanje. Ne moreš verjet, kaj vse poskusijo, samo da bi te še mal okrog prinesli..

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
...
Vprašala sem agenta, ki je sprva rekel, da se bi dalo ter da je treba poslat posebno prošnjo ali nekaj, in da to pregleda posebna komisija, ki to odobri ali pa ne. No meni niso odobrili, kot rečeno bi bilo to možno če bi imeli sklenjeno še kakšno zavarovanje. Ne moreš verjet, kaj vse poskusijo, samo da bi te še mal okrog prinesli..

Zakaj misliš, da bi te "okoli prinesli"?

Ti želiš od njih neko korist, ki ti po pravilih zavarovalnice načeloma ne pripada. Oni so ti pripravljeni to korist nuditi, vendar hočjo nekaj v zameno. Kje je tukaj "prinašanje okoli"?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
...

Zakaj misliš, da bi te "okoli prinesli"?

Ti želiš od njih neko korist, ki ti po pravilih zavarovalnice načeloma ne pripada. Oni so ti pripravljeni to korist nuditi, vendar hočjo nekaj v zameno. Kje je tukaj "prinašanje okoli"?
Saj pravim da smo trdi... In se držimo kot pijanec plota... Vnuk je prvi dedni red če staršev ni več živih. In tukaj starš ne more dedovati kupona, ker nima izpita. Torej?

Če bi mama imela izpit, bi dane prenesla PR nase, jutri pa naprej na hčerko. To pa gre, kajne?
Menjaj zavarovalnico, in jim še to vzemi namesto da bi sklepala še dodatna zavarovanja katera ti niso v interesu.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Kolikor jaz tukaj razumem, je dedek še živ.

Sicer pa zakaj nekdo ne more dedovati kupona, če nima izpita?
confused-1.gif
To seveda ne drži. Boniteta po umrlem se deduje skupaj z vozilom. Kdo je dedoval avto, je podedoval bonus. Pa če ima izpit ali ne. Vse nadaljne manipulacije so stvar pravil in dobre volje zavarovalnice.

Independent

Zelenc'
4. jun 2013
4
0
1
Izgleda, da sem se slabo izrazila... "Prenašanje okoli" je bilo mišljeno bolj za druga zavarovanja sama (življenjsko itn.), ne pa za samo dejanje, tj. da zahtevajo, da sklenemo dodatno zavarovanje, če hočemo narediti prenos name. kakor je rekel Hanzi, to mi pač ni v interesu. In ker mi je že veliko ljudi reklo, da se vse da s pravim agentom, bo očitno treba poiskati drugega.
Glede dedovanja bonusa na izpit - sem dobila mešane odgovore, se bom poskusila še malo pozanimati.