Seveda se da prenesti dopust... Pri prejsnjem delodajalcu dobis potrdilo, koliko si ga izkoristil.. Vsaj bilo je tako... Res pa je, da zadnjih nekaj let nisem menjal sluzbe
...
Ne razumem. Kolikor vem je v zakonu določeno, da se dopust prizna. Od delodajalca dobiš potrdilo o izrabljenem dopustu. Ne vem pa, če lahko konec novembra preneseš cel dopust. Ali je to v zakonu določeno. Verjetno ni fer do novega delodajalca.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Takrat še ni bilo "kapitalizma". Dvomim da ti bo danes kater delodajalec (brez VIP) priznal dopust za obdobje ko nisi bil pri njem zaposlen.
Je pa res to "laufalo" s potrdili prejšnjega delodajalca.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Takrat še ni bilo "kapitalizma". Dvomim da ti bo danes kater delodajalec (brez VIP) priznal dopust za obdobje ko nisi bil pri njem zaposlen.
Je pa res to "laufalo" s potrdili prejšnjega delodajalca.
ne gre.Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Seveda se da prenesti dopust... Pri prejsnjem delodajalcu dobis potrdilo, koliko si ga izkoristil.. Vsaj bilo je tako... Res pa je, da zadnjih nekaj let nisem menjal sluzbe...
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Hvala vsem za odgovore. Sem se odločil, da porabim ves dopust pri starem delodajalcu, v kolikor pa bi kak dan ostal, da mi ga izplačajo
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Hvala vsem za odgovore. Sem se odločil, da porabim ves dopust pri starem delodajalcu, v kolikor pa bi kak dan ostal, da mi ga izplačajo
Zakaj bi ti kak dan ostal? Zadnjih 22 delovnih dni ti pišejo dopust, pa je
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Zakaj bi ti kak dan ostal? Zadnjih 22 delovnih dni ti pišejo dopust, pa je
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Čisto tako iz moje strani, kot delodajalca - če pride k meni nekdo na razgovor za službo, vse lepo in prav, pol pa pribije, da ima še iz prejšne službe 18 dni dopusta in kako bi on to lahko koristil... Mu lepo rečem "hvala in nasvidenje".
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Dopust naj izkoristi pri "stari" službi, pri meni mu pripada sorazmerni delež, ki ga pa lahko začne koristiti po 6. mesecih in nič prej. kaj sem slučajno kakšen CSD, da bodo prvo iskali, ki bi lahko čim manj naredili, na zadnjem mestu pa kako delat v dobrobit firme?