Prenehanje delovnega razmerja in neporabljen dopus

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Kmalu se bom pridružil klubu brezposelnih. Ker pa imam še 22 dni letnega dopusta me zanima, kaj s tem dopustom narediti?
Izplačali mi ga ne bodo. Torej, vse porabiti pri trenutnem delodajalcu ali dati kak dan na stran za bodočega delodajalca.
Zaposliti se nameravam še v letošnjem letu.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Plačat ti ga morajo, če ga ne moreš porabit.

Pri novem imajo radi, da prideš "čist" in potem imaš 2 dni na mesec dopusta po pol leta dobiš pa "polni" torej 20-24 dni.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Torej tudi če tukaj porabim ves dopust (celi letni dopust, ker bom tukaj zaposlen pol leta), dobim pri novem delodajalcu tista dva dni na mesec + po treh mesecih sorazmerni del dopusta do konca leta?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Po pol leta ti pripada celotni torej 20-24 dni.

Mene je tudi presenetilo samo tako je.
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
Vprasaj za mnenje novega delodajalca. Sploh ce si na TI z njim.
Sicer pa govoris o letosnjem dopustu? Lanskega upam da nimas vec.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Ja, govorim o letošnjem dopustu. Novega delodajalca še ne morem vprašati, ker še ga nimam. Imam pa še skoraj dva meseca tukaj za delati.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
Se pravi se nimas garantirane sluzbe za naprej?
Moj nasvet; ponucaj pri starem. Ce nimas denarja "fusaj" ce ga imas pejt na dopust z druzino. Lahko za vsak primer pustis nekaj dni. Ce ga pri novem ne bos imel, bos koristil neplacanega, ali pa bos morebitne nadure koristil , oziroma sel v minus ure.

Jaz sem nekoc vedno dopust za leto nazaj koristil. Dokler ga nisem na tak nacin za tri leta "pusnil" v razlicnih obdobjih, pa se "[cenzura]" sem izpadel ker sem hotel star dopust izkoristit.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Izkoristi čimveč dopusta, kar ti ostane pa preneseš v novo firmo.

Po zakonu lahko izkoristiš samo sorazmerni del dopusta, če ti delovno razmerje v tekočem koledarskem letu preneha pred 1. julijem,
če pa kasneje potem lahko koristiš cel dopust.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
Enostavno ali ni enostavno je cisto odvisno od veliko faktorjev katere ne bi nasteval. Jaz ze dolgo ne fusam vec, ker tisto kar sem nekoc, ne morem vec.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Tole pišete kar v ene 3 dni in en drugega podpirate .....

Po vaši logiki pri starem delodajalcu pokuri ves dopust gre k novem 15.6.2012 in ima še pri novem ves dopust .......... RES STE ME NASMEJALI... malo si preberite zakone ... Vsekakor je novi delodajalec dolžan priznati le premo sorazmeren del letnega dopusta in niti dneva več............................... ne bom vam več pisal, ker veste vse...............

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik matofill pravi:

Po vaši logiki pri starem delodajalcu pokuri ves dopust gre k novem 15.6.2012 in ima še pri novem ves dopust ..........

Tega ni nihče od komentatorjev rekel. Sicer pa sem vprašal zato, da izvem nekaj česar ne vem. Tebi pa je očitno lepše/lažje pljuvati po ostalih, kot pa povedati kot je.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.823
113
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Izkoristi čimveč dopusta, kar ti ostane pa preneseš v novo firmo.
Deloma to drži (v zakonskih omejitvah), če gre direkt na novo firmo. Če gre vmes na zavod (tudi če zgolj za 1 dan) mu ves stari dopust zapade.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Tole pišete kar v ene 3 dni in en drugega podpirate .....

Po vaši logiki pri starem delodajalcu pokuri ves dopust gre k novem 15.6.2012 in ima še pri novem ves dopust .......... RES STE ME NASMEJALI... malo si preberite zakone ... Vsekakor je novi delodajalec dolžan priznati le premo sorazmeren del letnega dopusta in niti dneva več............................... ne bom vam več pisal, ker veste vse...............
no sedaj pa si napisal tako da samo ti ves vse, ostali pa nič.
BRAVO!
Sicer pa sem jaz samo mnenje napisal. Kako mu naj damo pameten odgovor oziroma pravilnega če niti avtor ne ve, ali bo dobil zaposlitev letos.
kaj če ne dobi nove zaposlittve? Najbolje da do zadnjega dne dela pri delodajalcu (naj mu pusti ves letošnji dpopust, pa še kak adan lanskega, po možnosti še nekaj 100 nadur), delodajalec mu naj ostane dolžan za nekaj mesecev plače (avtor naj ima vsak mesec xyz stroškov z delom), potem pa naj gre z vsem dopustom, nadurami in stroški povezanimi z delom na na borzo za xy mesecev.
Delodajalec pa na Ciper na denar sedet.
Če bo kdaj dočakal starost za penzijo bo pa ugotovil da mu zadnjih xy let ni plačeval prispevkov.

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Kmalu se bom pridružil klubu brezposelnih. Ker pa imam še 22 dni letnega dopusta me zanima, kaj s tem dopustom narediti?
Izplačali mi ga ne bodo. Torej, vse porabiti pri trenutnem delodajalcu ali dati kak dan na stran za bodočega delodajalca.
Zaposliti se nameravam še v letošnjem letu.
dopusta se ne da prenašati. če ti slučajno nov delodajalec prizna star dopust je to njegova dobra volja - verjetnost pa 0
izkoristiš celoten dopust