Prenehanje članstva v OZS

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.835
140
63
Si videl datum obrazcev 16.4.2007
confused-1.gif

Takrat se je še dalo izstopit, ker je bilo članstvo še prostovoljno, sedaj pa se preljuba organizacija imenuje Obrtno podjetniška zbornica Slovenije in je zaenkrat obvezna
uf-1.gif

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
Uh, datuma nisem gledal. Nisem pa mel pojma, da se je kdaj dalo izstopit. Ko sem jaz odprl obrt leta 2004, je bilo članstvo obvezno, razen za nekatere izjeme (kao "obrti podobna dejavnost")....

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Tole je bilo objavljeno v zadnjem obrtniku:

Novela Obrtnega zakona je v parlamentarni obravnavi. Zakon naj bi začel veljati konec marca.

Ob koncu lanskega leta smo v OZS zabeležili povečano število klicev članov, ki so spraševali, kako je s članstvom v prihodnje. Tem in vsem drugim OZS pojasnjuje, da je za uveljavitev njihove referendumske volje potrebna sprememba Obrtnega zakona.

Zakon je sicer nekje na polovici parlamentarne procedure. 10. januarja bo na parlamentarnem odboru za gospodarstvo še javna predstavitev mnenj o predlogu zakona, pričakovati pa je, da bo sprejet na marčni seji državnega zbora.

Če bo torej novela Obrtnega zakona sprejeta tej seji, bo začela veljati konec marca, saj je v predlogu zakona zapisano, da »zakon začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije«. S tem bo začelo teči šestmesečno prehodno obdobje, v katerem bo morala OZS uskladiti svoj statut z zakonom, območne obrtno-podjetniške zbornice pa bodo za to imele časa devet mesecev.

Po preteku omenjenih šestih mesecev bodo člani lahko s pisno izjavo izstopili iz članstva OZS in OOZ.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.835
140
63
Iz članstva OOZ lahko izstopiš že danes, ker le to ni obvezno
zmaga.gif

OPZS si bo pa dala delo z urejanjem statuta do zadnje minute, ko ji bo to še dovoljeno
uf-1.gif

Enkrat za novo leto 2014 bo mogoče že možno izstopiti
sprasujem se.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
ja samo na koncu bo pa tako, da tisti, ki za dejavnost rabijo(mo) obrtno dovoljenje, bomo pa verjetno morali ostati člani?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
igi kok strank te je povprašal po obrtnem dovoljenju? kolk jih je za izvedbo del zahtevalo (razen razpisov)?

čist tko me zanima...

Do sedaj nihče!

ne vem lahko me kakšen inšpektor kdaj? Je pa res, da v tem času ko plačujem obrtno, bi lahko že kar lepo kazen pokril v primeru, da bi bilo kaj narobe...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
pa dvomim da te razen inspektorja kdo bo
smile-1.gif
ker obrtno ni sinonim za kvalitetno izvedbo del in strokovnost (pa tudi nikoli ne bo... konc koncev jaz sem nosilec obrtnega dovoljenja, imam pa še enega šalabajzerja zaposlenega... torej?)

naj te zadeve skenslajo, sprostijo birokratske ovire...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa kako zdej to??? a niso zanč govoril, da je to vse sprejeto in potrjeno??!

u pm, kok me razpi.zdi ta OZ. če bi šlo, bi tud enmu neki v glavo vrgu, če bi kej pomagalo!!!

pa katera logika to podpira???!!!

pa kako ni ene luknje v zakonu, da se teh krete.nov nebi plačevalo?! V vseh zakonih se najdejo luknje, kako se v tem ne more?! Ljudje so oproščeni umorov zaradi lukenj, mi pa ne moremo mimo te glupe OZ?!!

evo, pa je pritisk na 200.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
ni panike plačat par € na mesec če za to nekaj dobim. recimo da dobim obrtno dovoljenje brez problema, da mi pomagajo ob morebitnih obiskih inspektorjev.. ne pa da je:
a) izredno zajebano dobit obrtno
b) pomoč nikakva

pipo

Majstr
19. mar 2008
943
455
63
že, ampak razmišljanje gre v smeri zakaj sploh obstaja obrtno dovoljenje v taki obliki ?

da lahko plačuješ članarino in da ima par ljudi službo )

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik pipo pravi:
že, ampak razmišljanje gre v smeri zakaj sploh obstaja obrtno dovoljenje v taki obliki ?

da lahko plačuješ članarino in da ima par ljudi službo )

Da ga na steno v pisarni nabijem namesto koledarja nagic?

Podobne teme