Prenehanje članstva v OZS

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Danes mi je lokalna ozs stopila na žulj in odločil sem se da bom ob prvi priliki ko bo to možno ( menda še ni ), vsaj tako so me prepričevali zapustil to brezvezno parazitsko združbo.
Spremembe zakona bodo menda šle v parlament septembra.
Ali kdo ve ali je že možen izstop in na kakšen način ?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jp, zapreš s.p.
smile-1.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Zakonske spremembe in posledično statuti zbornic še niso prilagojeni izglasovani "nezaupnici", kjer je več kot 70% članov OZS glasovalo proti obveznemu članstvu.

Torej ... počakati moraš na potrebne spremembe in po tem bo vse jasno.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Baje se jim nič ne mudi.
smile-1.gif

Kolikor imam v spominu zadnjo novico, hočejo 'zaščititi tisti del ælanov, ki OZS nujno potrebujejo in jim (članom v dobro) ne bodo ukinili obveznega članstva, ampak samo malo znižali'.

crazy1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.690
6.460
113
Potem pa se čimprej izčlani. Pri GZS so to spretno naredili tako, da se moraš odjaviti do oktobra, sicer si še celo naslednje leto član.

Član GZS lahko izstopi iz GZS z dnem 1. januarja v prihodnjem koledarskem letu, če poda pisno izstopno izjavo, ki jo GZS prejme najkasneje do 1. oktobra tekočega leta.

Tistim, ki se s tem niso strinjali in so zavračali račune, so dali izvršbo za znesek zapadle članarine.

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Baje naj bi sedanja vlada prenesla nekatere storitve na OZS (storitve, katere nujno rabijo podjetniki), le ti so pa že povedali, da bodo za nečlane storitve bistveno dražje. Tako naj bi članstvo v OZS iz obveznega prišlo na zaželeno.
Jeb.at naj se gre vsa ta banda. Očitno je še dovolj denarja, da se za prisklednike poskrbi.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Res ne vem katere storitve naj bi to bile. Objavo letnega poročila plačaš Ajpesu, DDV davkariji, prispevke prav tako. Skor ne verjamem da so tako tupi da bo katero od teh dejavnosti prepustili OZS.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz sem imel 10 let s.p. pa nisem enkrat rabil OZS. Denar po kanalizaciji..

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Bo treba zopet pošiljat odstopne izjave kot na GZS?

In če se odjavimo kar sedaj? Pač tudi mi rabimo prehodno obdobje, da se navadimo na to, da ne plačujemo več
confused-1.gif

Jernej

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Točno to je PARAZITSKA ORGANIZACIJA in nič drugega. So nas pa nategnili in najbrž bomo morali biti še celo naslednje leto člani in vsak jim bo šenkal še po 240€.

imi

Pripravnik
30. sep 2011
264
5
18
Kolikor sem prebral predlog obrtnega zakona (28.člen) boš lahko izstopil iz članstva, takoj z dnevom uveljavitve tega zakona in ne šele čez pol leta.

PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE
27. člen

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije mora uskladiti svoj statut s tem zakonom v roku šestih mesecev po njegovi uveljavitvi, območno obrtno-podjetniške zbornice pa morajo svoje statute uskladiti s tem zakonom v roku devetih mesecev po njegovi uveljavitvi.

28. člen
Z dnem uveljavitve tega zakona lahko dosedanji člani izstopijo iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije in območnih obrtno-podjetniških zbornic.
Članu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije in območne obrtne-podjetniške zbornice preneha članstvo prvi dan meseca po mesecu, v katerem je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije ali območna obrtno-podjetniška zbornica prejela njegovo izstopno izjavo.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Če bo člen ostal nespremenjen bo vredu. Edino pohitijo naj da ne prej leto okrog.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
No kaj je s tem zakonom zdaj? Koliko vem je še vse po starem, se ne moreš izpisat iz OZS ali...?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Evo tole si misli OZS o nas članih
Prva stran loške obrti

Kar se pa izstopa tiče pa še najmanj do polletja 2013 ne bo možen, v OZS pa upajo da do konca 2013
jezen.gif

Podobne teme