Premontaža pnevmatik LJ

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Pa eni še dodatno računajo, če maš ventilčke za nadzor tlaka
10.gif

Ti dam za pir al pa špricer, lahko velik, če nabaviš vso opremo in menjavaš zastonj
cool-1.gif

Da ne bo predrago za nikogar, če pa hočeš zaslužit pa računaš 1€ po pnevmatiki.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Sem bil pri enemu vulkanizerju te dni pa vprašam kako je glede teh ventilčkov pa mi reče naj pripeljem brez teh senzorjev
confused-1.gif
, ker mi jih pri premontaži lahko uniči in da me bo potem drago prišlo.
Sem se samo obrnil in šel
frown-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
iskanje najcenejšega je očitno prov izziv. Za 10€ razlike...
Najbolje da grem kar na AMZS

Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Menjal na AMZS ... premontaža, uravnoteženje, 4x novi ventilčki ... 40€ (za člane AMZS)

Jeklene 16-ke ...

Drago ... pa še sem se čudil da sploh ni gužve
smile-1.gif
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
AMZS najdrazje najbolj klosarsko, eni tipi tm delajo kt da nimajo pojma, men so okrasni krom srauf zagonil , niti nevem kaj mi je bilo da sem sel na AMZS ene 5 let nazaj. Ni namazal gum za na feltno, ker se baje tega ne dela vec, a vsi ostali to delajo, nimam pojma.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.654
6.515
113
a ni v življenski dobi avta ceneje furat dva kompleta felten, pa še živcev ne izgubljaš 2x na leto ampak samo vsakih par let?

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
a ni v življenski dobi avta ceneje furat dva kompleta felten, pa še živcev ne izgubljaš 2x na leto ampak samo vsakih par let?

Pa še menat greš gume, ko želiš, ne pa v navalu pred 15. novembrom/marcem.
evil.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
jaz menjam (previjačim) na dvorišču, tako da sem še vedno odvisen od vremena, da je vsaj suho in ne premrzlo. sicer pa najcenejše 16" jeklene feltne stanejo recimo 40 EUR po kosu, ALU pa 80 EUR po kosu. pri ceni premontaže 20 EUR se torej dva ločena kompleta platišč povrneta v 4-8 letih.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Špan Brezovica. Kolegici pred kakimi sedmimi leti tako scentrirali gume, da so vse uteži odletele. Dve sta obstali v kolesu pri zavorah. Verjetno niso dovolj sčistili podlago...
Na kratko, loleki...

Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Fantje, kje je vaša poslovna žilca?
grin1.gif

http://www.bolha.com/stroji-orodja/ostali-stroji-orodja/premontirka-in-centrirka-1295233290.html
Majstr tut premontira, če ne bi radi sami.
smile-1.gif

Osebno sem bil kar nekaj let zelo zadovoljen s Španom na Galjevici. Enkrat so mi zakrpali novo gumo, s katero sem se potem peljal še nekaj sezon. Modeli so resni, imajo stalno ekipo (kar tudi nekaj pove) in se potrudijo za stranke. Žal gum ne hranim več na tistem koncu in mi enostavno ni "na roko".

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Tudi jaz na dvorišču, oziroma "spotoma" na rednem servisu. Ampak jaz rabim montazo gum na platisce in centritanje. Tega pa ne znam na dvoriscu.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
760
113
Ja v Ljubljani je sicer več klošarjev najhujši so pa oni Pod Hribom, nasproti bolnice Petra Držaja, tam so lani kolegu, ki me ni poslušal uničili RFT pnevmatiko pri premontaži , enostavno so utrgali drat na Continentalki, potem pa jasno je kriva guma ........

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hanzi, zakaj pa v Ltiji ne menjaš? Jaz bi na tvojem mestu peljal h Kastelicu (Vulco, nasproti Mercurja), če pa v Zagorju pa k curcu (KBM).
wink-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz že leta vozim k Svetku v Polju. kadar kupim nove gume, mi časti montažo, montaža mislim, da je bila s hrambo pnevmatik vred spomladi 51€, kar se mi ne zdi veliko. ko sem prvič sam menjal gume, sem jih pri B&F na Rudniku, sem bil tudi zadovoljen, samo sem plačal, kljub nakupu gum pri njih, še montažo zraven. potem sem enkrat še v Žireh naredil premontažo, dal 25€ sicer, ampak mi je potem na poti v LJ tako treslo, da je bila edina opcija Svetek, ker je bil takoj iz AC. in od takrat hodim k njim.

sedaj imam en set letnih pnevmatik (dobil z avtvom), sedaj bom nabavil še set zimskih na alu platiščih, sem preračunal, da s hrambo vred in premontažami z dvema ločenima setoma v dveh letih dobim nazaj 250€ za feltne. glede na to, da je premontaža za alu precej dražja kot za jeklene. plus, jeklenke so recimo 60€, zdaj ko so razne akcije se zgledne alu feltne dobijo že za 70€, kar se mi ne zdi slabo in se mi zdi bolje stegnit do alu felten. doma imam veliko dvorišče, kjer lahko sam naredim premontažo oz. samo zamenjam. da bi se skozi sezono (zimo ali poletje) guma toliko spremenila, da ne bi več bile scentrirane ...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.801
113
...ksz...

Tole je pa moj vulkanizer, letos ob deseti obletnici delovanja še dodatna akcija -30% off
cheer.gif

Za ljubljančane je tole v Prevojah malce daleč ampak za Domžale in okolico ga pa kr zmaga
smile-1.gif

---> http://www.gume-izpuhi.si/

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Najbolj je folk, ki je tako škrt da ima pozimi navadne železne feltne, da se kao "ta lepe" ne bodo uničle. Potem pa imajo pol leta avto, k zgleda kot z odpada.