Premiere Pro in kodiranje videa ter prehodi

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Nad Pinnaclom sem (spet) dokončno obupal in delam v Premiere Pro CS3, pa me muči par stvari.

1. Ima kup prehodov (transitions), nikjer pa ne najdem "fade in/out", ki se mi zdi najuporabnejši za prehod med dvema različnima kadroma.

2. Video je narejen z Digital8 kamero (digitalni PAL signal). Mi lahko prosim kdo naredi nastavitveno datoteko za encore kako kompresirat video, da ne bom (še dodatno) izgubil kvalitete, hkrati pa bi rad imel čim manjšo datoteko (celoten video je dolg 5 ur). Sem probal par stvari, pa mi nikakor ne uspe spravit ure in pol na 1dvd da bi kvaliteta ostala (kupljeni dvdji imajo pa že v osnovi bistveno boljšo kvaliteto). Še manj mi je jasno kako potem zadevo razbit na 3 DVDje. Tu govorim o DVD video, ki bi tudi moral bit ena rešitev.

3. A v CS3 ni mogoče naredit divx?

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Najboljši rezultat boš dobil z CBR bitrate 8mbps in zvokom 192kbps. Pa zgoraj za profil izberi h264 kodek. Ura in pol s temi nastavitvami zasede malo čez 5GB, potem pa z ConvertXtoDVD lepo spravim na en DVD Video.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
1. ctrl + d (cross disolve) je navaden prehod. Za fade in se samo postavi na zacetek kadra in bo sel iz teme. Prav tako za fade out. Ce bi pa rad prehod med dvema kadroma, se pa samo postavi med njiju
smile-1.gif

2. Sam vedno zadevo naprej exportiram v DV AVI in sele nato iz te datoteke delam DVD. Predlagam, da si video v Premieru razdelis na tri dele (po uro in pol) ter to potem exportiras. Ce bos pa to delal direktno z Encore, si pa oznaci "in ter out" in doloci, da ti ne snema cele sekvence, ampak samo oznaceno. Trenutno na tejle masini nimam encore-a, da bi lahko preveril tocno...

3. Direktno mislim da ne.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:

2. Sam vedno zadevo naprej exportiram v DV AVI in sele nato iz te datoteke delam DVD. Predlagam, da si video v Premieru razdelis na tri dele (po uro in pol) ter to potem exportiras. Ce bos pa to delal direktno z Encore, si pa oznaci "in ter out" in doloci, da ti ne snema cele sekvence, ampak samo oznaceno. Trenutno na tejle masini nimam encore-a, da bi lahko preveril tocno...
Hvala!
S katerim programo pa potem delaš DVD in katerega bi priporočil za naredit divx? Pri divx bi še prosil za nasvet kakšne nastavitve uporabit, da bo šlo dobre 4ure na 4,4gb.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Kar uporaben je Nerotov VisionExpress. Ulead DVD workshop2 je recimo tudi fajn. Za divx ti bo pa, upam, kdo drug svetoval. Sam se s tem nisem nikoli pretirano ubadal. Ce sem ze delal DivX, sem uporabil kar AutoGordianKnot. Cisto simpl
smile-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Seveda gre direktno v divX. No, vsaj v vseh verzijah do zdaj je šlo, samo divX moraš meti inštaliran
smile-1.gif
A lahko to malo bolj razložiš? Divx imam gor, najdem pa ne nič. No, v CS4 je ta opcija, toda CS4 je preveč požrešen za mojo mašino...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hm, trenutno nimam nikjer inštaliranega, pa ne utegnem zdajle vsega gor dajat... nekako po spominu, ko greš na export lahko izbiraš s čim boš kodiral audio in video, tam izbereš divX.