Premiere CS4 import

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Zanima me, če ima še kdo tak problem kot jaz:

Večina posnetkov, ki jih uvozim, je neuporabnih - naj razložim na primeru. Če uvozim avi filmček dolg eno minuto, ne javi nobene napake. Ko ta filmček nato prenesem v sekvenco, je audio layer čisto v redu, od videa pa vzame le nekaj prvih procentov in jih raztegne na celotno dolžino filmčka.
Rezultat je, da imam v sekvenci eno minuto dolg audio in eno minuto dolg video, ki pa v počasnem posnetku pokaže le prvih nekaj sekund.
Gre za različne videe in pri skoraj vseh mi naredi isto. Edino pri posnetkih direkt s kamere ni nobenih težav...

Sprobal sem tako na računalniku doma kot v službi. Poleg tega iste filmčke brez problemov uporabljam v CS3.

Sej bi ostal na CS3, pa ima CS4 boljšo podporo za quad CPU...
sprasujem se.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kaj pa če za hec probaš video s fotiča kakim program prekonvertirat v nekaj druzga in potem uvozit. samo toliko, da vidiš ali je kriv format zapisa iz fotiča ali premier

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
ne fotič, kamera z miniDV kasetkam...

Pa ne vem, če sem jasno napisal - iz kamere zajet NI problem, to dela, problem je, če uvažam karkoli drugega. Xvid, itd...
malo sem se igral z konverzijami - skratka, normalno sprejme le tiste datoteke, ki jih ustvarim z Adobe Media Encoderjem... Kar je pain in the ass, če bi rad recimo v projekt dal kak xvid, ki ga potegnem z neta.
Vse najprej rekonvertirati je ne samo time consuming, ampak tudi izguba kvalitete posnetka...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a mi lahko pošlješ en tak video ki ti ne dela. mam doma cs4 pa da vidim, če morda pri meni dela.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mene pa zdej export je.be

rad bi exportal kak uncompresd al pa kak avi, pa nč ne šmirgla. samo mpeg2 pa morda še kej gre. tist kar bi pa jst rad pa ne gre:( pol pa še problem, ker bi rad dal deinterlace oz. progresive to pa lahko samo pr avi-ju nastavim:(

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Em, nisem sicer prepričan, če razumem, kaj želiš...

Greš, File->Export->Media:
pod Export Settings imaš verjetno Microsoft DV AVI, izbrati moraš pa Microsoft AVI (brez DV).
Spodaj pa potem v zavihku video izbereš kodek in gumbek Codec settings...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mislim, da imam neki pokvarjen tale encoder. ker sem ptoegnil dol 270MB updejtov in vse je lepo updejtalo razen encoderja.

sej jst vse naštimam kaj bi rad, samo potem mi odpre prazen encoder:(

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
imam visto ultimate SP1.
ajoj pa ne celga paketa še enkrat inštalirat:S to porabiš cel dan, da inštaliraš cel paket od adoba:(

če bi se dalo samo encoder inštalirat bi blo najbolj idealno.