Prekoračitev hitrosti v Avstraliji

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zalo zanimivo vprašanje:

punca je z družino na potepu po Avstraliji in se seveda potepajo z avtom. danes, ko so imeli premik oz. po domače roadtrip, so jih na AC policaji pri dovoljenji hitrosti 100 km/h škljocnili voziti se 123 km/h in jim pripisali 200 tamkajšnjih $ kazni.

morajo kazen plačati? tam bodo do začetka januarja, pa nas zdaj zanima - kaj se zgodi, če ne plačajo kazni?

aja, imajo rent-a-car.

hvala za odgovore in pomoč ...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Zanimiva teorija o tem, da nebi plačali kazni. A je možno da pri nas ne plačaš kazni? Če je sposojen avto, a misliš, da bo kazen poravnala rent-a car firma.

Tvoje vprašanje je nekaj približno takega kot recimo v gostilni v Uzbekistanu sem si naročil kosilo a moram plačati to kosilo ali bo račun poravnala vlada v Uzbekistanu.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Njegovo vprašanje je povsem na mestu. V kolikor rok za plačilo kazni presega obisk v Avstraliji plačevanje kazni ni smiselno, razen v primeru da se bo prekrškar kmalu vrnil v Avstralijo. Možno je sicer, da jo preverijo ob izstopu iz države, v tem primeru bo kazen plačala kar tam.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Grdi policaji, nagajajo prehitrim voznikom in jim pišejo kazni... Treba zdaj poiskat način kako se izognit, ker to pa res ni pravično, da turistom pišejo kazni za prehitro vožnjo
rolleyes-1.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
če razmišljate po balkansko potem ne plačati, pa čakajte kaj bo.

a na rentacarju pa niso kake kartice uporabili za varščino pred takšimi stvarmi? Ker potem bodo avtomatsko kar dol potegnili pa bo

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.116
1.057
113
A je pri rent-a-caru pustila številko kreditne kartice?
Si bodo že sami postregli, ko pride kazen.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
zalo zanimivo vprašanje:

punca je z družino na potepu po Avstraliji in se seveda potepajo z avtom. danes, ko so imeli premik oz. po domače roadtrip, so jih na AC policaji pri dovoljenji hitrosti 100 km/h škljocnili voziti se 123 km/h in jim pripisali 200 tamkajšnjih $ kazni.

morajo kazen plačati? tam bodo do začetka januarja, pa nas zdaj zanima - kaj se zgodi, če ne plačajo kazni?

aja, imajo rent-a-car.

hvala za odgovore in pomoč ...

Ja ti faloti policijski, samo neumnosti delajo. Tvoja punca pa je itak angelček in nič ni storila. Kak se mi smili... NOT.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
madonca, samo vprašam, ker pač, ko si nekje daleč od doma, ti vsak cekin veliko pomeni. mislim, ko je bila pa tema o tem, da so ne vem kje, v Italiji ali na Hrvaškem dobili kazni, ste pa na veselo razpredali, kaj in kako.

skratka, hvala za odgovore, da pač je treba plačati.

zaradi mene se lahko tema tudi zaklene.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
madonca, samo vprašam, ker pač, ko si nekje daleč od doma, ti vsak cekin veliko pomeni. mislim, ko je bila pa tema o tem, da so ne vem kje, v Italiji ali na Hrvaškem dobili kazni, ste pa na veselo razpredali, kaj in kako.

skratka, hvala za odgovore, da pač je treba plačati.

zaradi mene se lahko tema tudi zaklene.

Če bi ji vsak cekin nekaj pomenil bi se vozila po predpisih. Če se nena voziš po predpisih se ti j*** za denar.

Lp

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
In če ne plačaš? Če nikoli več ne greš "dol spodej" ti verjetno ne bodo poslal izterjevalca na dom ...

Ali je bil avto najet ali ne nima veze, kazen dobi voznik ne pa vozilo .. tako da rent-a-car nima s tem nobenih stroškov.

Skratka najslabše kar se ti lahko zgodi je, da te ne izpustijo iz države, dokler ne poravnaš računov! Kar pa je itak zelo malo verjetno sploh za take male pare ...

Pa tista opomba o denarju in šparanju; če imaš denar za letalsko karto za tja in nazaj + življenje tam spodaj, je 100EUR kazni pi*** dim, tako da res ne vem kako bi lahko bila ta kazen "finančni" problem!

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Žalosti me ta miselnost, da je za tak dogodek sploh treba odpreti temo. Ni čudno, da je slovenski promet tak kot je.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Skratka najslabše kar se ti lahko zgodi je, da te ne izpustijo iz države, dokler ne poravnaš računov! Kar pa je itak zelo malo verjetno sploh za take male pare ...

To je, če razmišljaš po slovensko (balkansko). Ampak 100 evrov spet niso tako grozno male pare, da bi tam kar zlahka pogledali skozi prste.

Še prvemu: Google:
australia traffic fine payment foreigner

se najde kaj zanimivega

Nazadnje urejeno:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Kazen pride kasneje za tabo......
Pa tistemu kateri je sanjal kako te lahko na meji preverijo....... HALO meje že nekaj časa niiiiii.........
Kazni po mojem vedenju pridejo za tabo s celega civiliziranega dela Evrope, z ostalega pa ne če je takoj ne izterjajo od tebe. Pred več kot desetimi leti sem se v Celovcu upal mimo stacijonarnih radarjev vozit vedno prehitro , to mi sedaj ne pride več niti na misel ker vem da bom moral potem plačat.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Kaki moralisti ste, človek vpraša vi pa pluvate, saj ni treba pisart če ne veste odgovora. Ko bo vam ku... potegnilo v levo boste pa dest tem odprl pa vsakega fehtal da vam pomaga primitivci.
Jaz bi se prepričal kolikšen je rok za plačilo in če je po mojem odhodu nebi plačal - pa tudi drugače, če je par dni pred odhodom se neb sekiral, kolikokrat pa te čekirajo pri izhodu. Pa velik užitka tam dol tvoji punci (teb pa nč - moraš bit zvest ;-))

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Zanimiva teorija o tem, da nebi plačali kazni. A je možno da pri nas ne plačaš kazni? Če je sposojen avto, a misliš, da bo kazen poravnala rent-a car firma.

Tvoje vprašanje je nekaj približno takega kot recimo v gostilni v Uzbekistanu sem si naročil kosilo a moram plačati to kosilo ali bo račun poravnala vlada v Uzbekistanu.

Rentacar firma je skoraj 99,99999999999999999999999999999999999999999% opravila preavtorizacijo na kreditni kartici preden je izdala avto, četudi je bil rentacar plačan vnaprej. In ta preavtorizacija in podpisek na papirjih ob prevzemu avtomobila ji omogočajo, da si naknadno vzamejo denar in zaračunajo stroške za vse pizdarije, ki jim povzročiš z najetim avtom. Od pobruhanega najetega avtomobila, preko prometnih prekrškov, pa do pobega z nesreč, kjer se naknadno ugotovi, da je bil najeti avto udeležen. Sedaj pa kdor voli, nek izvoli.
smile-1.gif

Ogo

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Pa tistemu kateri je sanjal kako te lahko na meji preverijo....... HALO meje že nekaj časa niiiiii.........
Kazni po mojem vedenju pridejo za tabo s celega civiliziranega dela Evrope, z ostalega pa ne če je takoj ne izterjajo od tebe. Pred več kot desetimi leti sem se v Celovcu upal mimo stacijonarnih radarjev vozit vedno prehitro , to mi sedaj ne pride več niti na misel ker vem da bom moral potem plačat.
Celovec in Melbourne nekak ne spadata v isto kategorijo
wink-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik dsf pravi:

Kako da ni meje med Avstralijo in Slovenijo
confused-1.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Kaki moralisti ste, človek vpraša vi pa pluvate, saj ni treba pisart če ne veste odgovora. Ko bo vam ku... potegnilo v levo boste pa dest tem odprl pa vsakega fehtal da vam pomaga primitivci.
No, važno da ti, ki pomagaš kolegu pri mutenju in okoli prinašanju sistema nisi primitiven...
priden.gif