Prekmurska avtocesta - rok trajanja

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
... eno leto.
Predor Cankova delno zaprta, 4 km (za obe smeri) vožnje po "bob stezi" (delno betonska ovira, delno one plastike), omejitev 60 km/h (50 v "kritičnem" delu), semafor.

PS: A oni displej nad najdaljšim mostom je nek Guinessov rekord po številu okvar? Vsakič drugič, ko peljem mimo ne dela (ponavadi ima napako v prikazu, ali ena stran dela, druga ne, ali pa kar obe ne)

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Težko bi ji rekli avtocesta pri omejitvi 110, preozka, ni odstavnega pasu. Že ko so jo odprli je bila v k.... Na nekaterih odsekih sem imel občutek, da je sestavljena iz nekaj metrskih kosov asfalta naloženih eden poleg drugega, nekje še ni finega asfalta...

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa sej 1 leto je čisto normalno za naše ceste. sej iste dele cest vsako leto razkopljejo, na novo asfaltirajo in to je to. denar mora krožit, sej veš to. kaj bi pa delale naše gradbene firme, če bi bile vse ceste ok recimo 5-10 let???

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.129
113
Titograd
Se je itak vedelo da bo ta cesta bolj ali manj polom, že pred odprtjem se je ponekod pošteno sesedala. Tisti display nad mostom pa je vedno delal kdaj sem tam mimo peljal, res pa da se peljem morda vsak drugi mesec mimo, nič več.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.022
6.205
113
Če se jaz ne motim je bila pomurska avtocesta odprta novembra lani. Se pravi da ni govora niti o enem letu. Kaj naj rečem ,.... only in BanarepubljikSljovenie...

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Ampak enkrat se ne morem pelat iz LJ v MS (in obratno) ne da vmes na tej relaciji ne bi kaj delali. Vsakič ko se peljem je kakšno novo presenečenje.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
... eno leto.
Predor Cankova delno zaprta, 4 km (za obe smeri) vožnje po "bob stezi" (delno betonska ovira, delno one plastike), omejitev 60 km/h (50 v "kritičnem" delu), semafor.
.. in tako bo še naslednjih nekaj let, dokler se tla ne bodo skonsolidirala in se nasipi ne bodo nehali posedati. misliš, da si ugotovil kaj novega tukaj
grims-1.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Ampak enkrat se ne morem pelat iz LJ v MS (in obratno) ne da vmes na tej relaciji ne bi kaj delali. Vsakič ko se peljem je kakšno novo presenečenje.
V Sloveniji je 711×2=1.422 kilometrov avtocest. Ob dejstvu, da je pričakovana življenska doba AC 15 let, si lahko izračunaš, da je treba vsako leto obnoviti 95 kilometrov avtoceste. Jebiga, taka je matematika. In če misliš, da je 100 kilometrov zapore na slovenskih avtocestah letno možno postaviti neopazno in dela izvesti nevidno, se na žalost motiš.
Še enkrat: če se hočejo vzdržavalci pojaviti na odseku vsakih 15 let, je treba letno obnovit skoraj 100 km. Ta številka je trenutno bistveno manjša, torej lahko v bodoče pričakujemo:
a) bistveno več zapor in/ali
b) bistveno slabše stanje na slovenskih AC.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Pozabil sem pripisati, da ko se nič na, že prej omenjeni relaciji ne dela, se pa nekdo zaleti in so zato zastoji. :D

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Mene bolj zanima, kje se bo našel denar za popravila vseh teh šalabajzersko narejenih cest...tako avtocest kot navadnih, ki niso bile obnovljene verjetno že 20 let odkar se gradijo avtoceste. Ker navadne ceste so po celi SLO večinoma tako zjebane, da se niti vozit ne da normalno po njih.

To mi res ni jasno....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Večina regionalk in magistralk je uničena zaradi tovornega prometa, ki se izogiba cestninskih cest oz. mitnic. Tako mednarodni kot domači tranzit. Fakti bruti...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dokler se dela in andzira po 'starem sistemu' bo tako

100km popraviti v enem letu neopazno se da. saj se nekaj km popravi v manj kot enem tednu. sam ni fora v hitri, učinkoviti akciji, ampak o dodatnih delih in zapletih.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik softi pravi:100km popraviti v enem letu neopazno se da. saj se nekaj km popravi v manj kot enem tednu. sam ni fora v hitri, učinkoviti akciji, ampak o dodatnih delih in zapletih.

Whoooow
shocked-1.gif

Dej razloži postopek, prosim.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Eeee, moj softi.... Boš zgleda ostal na Wackerju. Bi kaka druga titula bila bolj koristna.
Zdaj pa resno; obnova tvojih nekaj km (predpostavimo da, recimo, 3) avtoceste obsega na hitro (in izmišljeno, jasno):
- globinske sanacije (8-10 cm) na cca 10% površine,
- nadgradnjo 8+4 cm,
- vsa prometna oprema na odseku: smerniki, JVO, prometni znaki, črte...
- bankine,
- odvodnjavanje (robniki, koritnice, mulde...),
- cca 10.000 ton asfalta (ja, z besedo: desettisoč),
- pa še sigurno kake dodatne drobnarije.

In zdaj ti mojster mehki asfalter meni razloži, kao to gre prej kot v enem tednu. Resno.

Edino če si mislil "obnove" občinskih cest pred lokalnimi volitvami: P+3 pa odojka pa gremo volit. Za pol leta bo že. Samo da je čimveč kvadratov.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Večina regionalk in magistralk je uničena zaradi tovornega prometa, ki se izogiba cestninskih cest oz. mitnic. Tako mednarodni kot domači tranzit. Fakti bruti...
ž

ce bi bile zgrajene kot je treba nebi bile zjebane...
...pa ce bi bila cestnina za Avtoceste na normalni ravni tudi tovorni promet ne bi bezal na lokalne ceste. Vendar to je zacaran krog....

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Roko na srce, omenjena cesta ni ravno preobremenjena. Če primerjam intenzivnost prometa po Gorenjski ali pa pomurski avtocesti ni primerjave, ali pa se morda vozim ravno takrat ko je kakor se mi zdi da je....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:100km popraviti v enem letu neopazno se da. saj se nekaj km popravi v manj kot enem tednu. sam ni fora v hitri, učinkoviti akciji, ampak o dodatnih delih in zapletih.

Whoooow
shocked-1.gif

Dej razloži postopek, prosim.
Delaš 24 ur na dan, ampak zares. Kako si sicer razložiti, da lahko naši železničarji v dobrem tednu dni naredijo popolen remont dveh kilometrov proge (vse staro ven, vse novo noter)?
grims-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Oja, železničarji so pa mojstri. Ponoči z reflektorji nardijo dan, folka in bagrov pa toliko, kot jih AC križ skupaj ni videl.

Kdo sploh izvaja to? Alpine Bau?

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik stein pravi:
... eno leto.

PS: A oni displej nad najdaljšim mostom je nek Guinessov rekord po številu okvar? Vsakič drugič, ko peljem mimo ne dela (ponavadi ima napako v prikazu, ali ena stran dela, druga ne, ali pa kar obe ne)

Čak ti bo uporabnik Franci razložil...
cool-1.gif

Se opravičujem že sodeluje sem spregledal..
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: