Prekinitev življ. zavarovanja Merkur

2. okt 2007
3.803
2.283
113
Pred leti sem sklenil Merkur življ. zavarovanje za 10 let. Ker je prišlo nekaj vmes(ne bi o tem tukaj), sem bil prisiljen zavarovanje prekinit oziroma sem ga zamrznil in si dal izplačati predujem, nakar sem po letu dni dobil obresti za ta predujem.

Kaj te obresti pomenijo in kako naj dokončno prekinem zavarovanje? Kaj pa če ne plačam obresti?

Do preteka 10 let je še 3 leta.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Obresti so bile dogovorjene, tudi v splošnih pogojih. Kakšen vpliv imajo na končno izplačilo zavarovalne vsote ob doživetju je tudi težko reči, ker ne vem, koliko predujma si vzel. Za nekoga, ki ima denar, se ne splača jemati kreditov niti predujmov niti lizingov, saj so obresti višje kot pri depozitih.
Če pa nimaš denarja pa itak nimaš druge izbire. Vzameš kredit, predujme itd.
Že beseda življenjsko zavarovanje (varčevanje) pomeni, da ga skleneš za dalj časa. Raje z malo nižjo premijo kot pa da ti že kmalu ob najmanjšem izdatku prekriža račune.
smile-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Če ne plačaš obresti se smatra da si naredil delni odkup in se ti ustrezno zmanjša zavarovalna vsota... poglej v pogoje kaj ti piše za odkup.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Predujem pomeni da si prej vzameš ven nekaj denarja in ga imaš namen vrniti, dobiček se ti tudi pripiš na nezmanjšano zavarovalno vsoto, zato pa plačaš nekaj obresti .... če bi poračunal obresti z pripisanim dobičkom ki ga dobiš za ta denar, bi prišel do zaključka,
da si si denar sposodil ceneje kot pa naprimer na banki...

Če pa ne moreš vrniti tega denarja, pa se še vedno lahko izvede delni odkup...

Nekatere zavarovalnice nimajo možnosti predujma, obstaja samo delni odkup do 80% vrednosti premoženja in tega denarja noben
ne vrne več na svojo varčevalno polico...

Naprimer jaz imam staro rentno polico na Triglavu in ne morem ne predujma vzeti in ne delnega odkupa narediti...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Kaksna je potem obrestna mera na moj denar?

Pa pozabu si povedat da se premija konkretno dvigne, sploh v primeru da je 3 leta pred dozivetjem polica.

Pri ZT so klasike in rz betonaža.

Ta delni odkup, ki ga ti opisujes je predujem. Ker si verjetno mislil nzz zt. Od odkupne vrednosti, nc vracanja denarja na polico.

ps: Saj jo verjetno se placujes ane ??

2. okt 2007
3.803
2.283
113

Torjej, čez 3 leta bom tako ali tako dobil vplačan še ostali denar, saj se bo zavarovanje izteklo. Zanima me, kako je s temi
obresti, naj jih plačujem ali ne?

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Kaksno vprasanje je to, ti si neki prekinu, se pravi noces vec placevat, tle pa sprasujes ce bi se placeval. Ne plačuj nč. Pa ne jamri pol tle gor, k se ti bo kej zgodil ce loh po te polici dobis kaksno odskodnino.

Konc zgodbe.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Oprosti ce sem bil nerazumljiv. Osebno zavarovanje ni obvezno, ce ti prenehas z vplacili zaradi taksnega in drugacnega razloga nimas do zavarovalnice nobene obveze da placujes karkol.

Zate kot za stranko pa je najbols da placujes do konca. Da bos imel korist od te police tud ti. Ce pa imas po polici tudi nezgodno zavarovanje toliko boljse zate. Predvidevam da rabis denar in ce je to to, kar imas na lagerju se mal zamisli. Ti to rabš met!