prekinitev pogodbe o zaposlitvi po enem mescu?? *DELETED*

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Da "ta dobermu" poveš, da imaš odpovedni rok XY mesecev in da ne moreš prej pri njemu začeti. Če je resen bo razumel - podpisal boste pogodbo in potem daš pri "ta slabem" odpoved (point je najprej novo podpisati - potem dati odpoved
grims-1.gif
).

Pa preveri kako imaš pri sedanjem rešeno z odpovednim rokom - od kdaj se šteje (od dejanskega dne ko daš odpoved ali od 1. v naslednjem mesecu - znajo nekateri težiti (ne glede kaj piše v ZDR).

Pazi le na morebitne pogodbene kazni (so sicer težko iztožljive - možno pa je).

Aja - pa obstaja riziko, da prideš na "slab glas".

Je pa seveda od firme do firme odvisno kako reagira na odpoved delavca - pri nas je tako, da načeloma pošljem človeka, ki sam odhaja takoj "pred vrata" (beri: ne forsiramo na izpolnitev odpovednega roka ampak sporazumno prekinemo, če delavec zahteva polni odpoevdni rok ga pa običajno oprostimo delovne obveznosti (je pač tak, da ti lahko v preostalem času naredi več škode kot koristi
crazy1.gif
- je pa seveda spet odvisno od primera do primera)).

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.070
110
63
gr69, kje pa ti delas?

Moja izkusnja je bila, da ko sem dal odpoved in sel v drugo bistveno bolje placano sluzbo, me moj delodajalec (vec kot 1000 zaposlenih) ni zelel spustiti (ponudil sem, da se odrecem preostanku dopusta za 1 evro) pred koncem odpovednega roka, pa cetudi sem nato polovico odpovednega roka prezivel na dopustu.

P