Prekinitev permanentega "turističnega" zavaravanja / Triglav

igi

Guru
13. okt 2007
5.741
1.314
113
Celje
Pri Triglavu sem pred 5 leti sklenil družinsko "Zavarovanje potovanj v tujino - z večkratnimi potovanji v letu".
V splošnih pogojih, ki so bili veljavni ob prvi sklenitvi je pisalo tudi: "Zavarovalec lahko po preteku enega leta od sklenitve zavarovanja brez poteka kadarkoli odstopi od zavarovalne pogodbe. V tem primeru zavarovanje preneha ob izteku meseca, v katerem je podal odstopno izjavo."

V novih splošnih pogojih tega pripisa ni več in je sedaj menda rok za prekinitev 3 mesece pred koncem zavarovalnega leta. In tega sem seveda zamudil.

Je kakšna "skrita" opcija prekinitve?

Recimo povišanje premije za več kot 25% glede na lansko leto?
Spremenjene okoliščine v smislu bolezni, ki jo zavarovanje deloma izključuje?
Če recimo on line spremenim višino kritja v pogodbi ali padem v 14 dnevni časovni okvir za prekinitev pogodb sklenjenih preko spleta?
Ne plačam računa, ki ga bodo poslali?
...?

Imam namreč naročnino na Metal N26 in je podobno zavarovanje že vključeno v ceno.
Ker občasno vozim en izposojen avto, gledam tudi AMZS asistenco, kjer tudi lahko za par dodatnih € dobim poleg avto asistence dejansko še enak produkt od Triglava, samo da je spakiran v članstvo AMZS.

p.s. na telefonski pomoči pravijo "ste zamudili in ni opcije!"

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.863
17.265
113
igi - Ne pravim, da bo sigurno šlo skozi ampak na podlagi dopisa s prošnjo, ki je lepo podkrepljena z dobro argumentacijo, se da marsikdaj doseči stvari, ki jih sicer zavarovalni pogoji ne dopuščajo in potem zavarovalnica pristane na željo stranke "iz naslova dobrih poslovnih običajev oz. odnosov" ali po domače - ugodi stranki v upanju, da bodo na temu ali kakšnemu drugemu področju še kdaj sodelovali ampak kot rečeno - ni nujno, da ti pridejo nasproti.
Na tak način sem že večkrat dosegel prekinitev raznoraznih pogodb s točno takšnimi pogoji prekinitve (t.j. dopis 1 ali 3 mesece pred iztekom/skadenco zavarovanja). Jaz bi na tvojem mestu poizkusil tudi tako saj razen malco časa nimaš nič za izgubit, več kot "ne" ti pa ne morejo reči. Ta "ne" od sedaj pa ni enakovreden temu saj je šlo tu za povsem klasično/pogosto vprašanje s strani stranke in generičen odgovor s strani X administratorja, ki je slučajno prejel to vprašanje, omenprejjena prošnja se pa običajno obravnava malce "višje".

Stornaciji zavarovanja na podlagi neplačila pa bi se jaz izogibal dokler ne bi preizkusil čisto vsega ostalega in nestorno zavarovanje res nikakor ne pride v poštev. Izvršbi se sicer lahko izogneš s plačilom tik pred sprovedbo le-te ampak je vseeno to recept za kar nekaj komplikacij pa še na "črno" listo zavarovalnice prideš.

• Všeč mi je
Reactions: corsol in sad

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.863
17.265
113
P.s. typo: omenprejjena prošnja = prej omenjena prošnja

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
305
56
28
igi

Novi pogoji.. So te o njih obvestili in ti dali možnost prekinitve če se z njimi ne strinjaš?
So te. Torej si jih sprejel. Veljajo novi pogoji.
Te niso? Veljajo pogoji začetne pogodbe.

Povsem preprosto.

Vse ostalo je mlatenje prazne slame.

igi

Guru
13. okt 2007
5.741
1.314
113
Celje
igi

Novi pogoji.. So te o njih obvestili in ti dali možnost prekinitve če se z njimi ne strinjaš?
So te. Torej si jih sprejel. Veljajo novi pogoji.
Te niso? Veljajo pogoji začetne pogodbe.

Povsem preprosto.

Vse ostalo je mlatenje prazne slame.
Ker si me potegnil za jezik... Sem šel čez maile zadnjih 5 let. NE niso me obvestili v smislu "v prilogi pošiljamo nove splošne pogoje, ki bodo začeli veljati....". Vsako leto je samo nova polica, na kateri pa je seveda spremenjena verzija pogojev. Ampak to vidim šele takrat, ko je pogodba že aktivna/plačana.
Isto je s ceno. Ko dobim novo, sem že prepozen, da bi odpovedal... Če bi teoretično naredili 10x povečanje bi bilo vse po pravilih igre in "hebi ga, tako pač je".

Nima veze. Ne bom obubožal zaradi tega.

p.s. se je mogoče kdo poglobil v izbiro zavarovanja in teme "kronične bolezni"?, citirano iz splošnih pogojev:
"Zavarovalnica ne krije stroškov potrebne zdravniške oskrbe in stroškov potrebnega prevoza če je primer nastal zaradi:
1) kroničnih bolezni in posledic, ki so nastale in bile znane ali vsaj pričakovane že ob začetku zavarovanja, tudi če niso bile zdravljene,"

Neko kronično bolezen ima pa danes že skoraj vsak.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.863
17.265
113
Kaj je osnovno pravilo (kateregakoli) zavarovanja? Da zavaruje/krije (določene, jasno definirane) dogodke, ki se lahko zgodijo in nikakor ne dogodkov, za katere se ve, da se bodo zgodili ampak se pač še ne ve kdaj. Posledično so seveda storitve v povezavi z obstoječimi kroničnimi boleznimi izključene iz kritja, v kolikor pa imaš težave oz. potrebo po plačilu zdravniških storitev v tujini zaradi novega stanja, ki se sčasoma spremeni v kronično bolezen pa s tem ni težav.

• Všeč mi je
Reactions: igi