Prejemanje SMSov v U.S.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
V U.S bi si kupil nek lowbudget mobitel, samo tolko da bi lahko prejemal SMS-e iz evrope, večino iz slovenije,...

Lahko mi sploh pošiljamo SMSe tako daleč?
confused-1.gif

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

Ko sem bila jaz v U.S., sem imela telefon s sabo in sem normalno sprejemala in pošiljala sms-je, pa tudi telefonirat in sprejemat klice je šlo normalno.

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Nebi jaz jemal zraven svojega telefona,... Tam bi kupil kaj predplačniškega za par dolarjev, tolko da sem na SMS dosegljiv,
klical nebi popolnoma nič v evropo, vbistvu ga bi uporabljal kot pager.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Američani plačujejo za dohodne SMSe. Tudi ti boš. Za sprejemanje SMSov je tako veliko bolje, če uporabljaš kar številko našega operaterja.

Za pošiljanje je pa tam-tam. Ni neke hude prednosti, če si nabaviš njihovo SIM kartico.

Če ne boš nonstop visel na telefonu, je daleč najboljša varianta, da si omisliš Skype. Ko rabiš kam poklicat, poiščeš WIFI signal (v US so resnično vsepovsod) in se meniš po par centov na minuto.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zakaj potem ne vzameš s sabo samo SIM kartice in nekega x telefona za par evrov? (samo toliko, da je quad band, da bo delal tam)

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Skypal bom z domačimi, ampak zarad urne razlike ki se mi bo skoz spreminjala in zaposlenostjo domačih, nebom ravno
moral viset na skajpu in čakat da se logirajo... Ko bi domači imeli čas, bi pa preprosto mi sestra recimo poslala SMS
naj se logiram, da mi je poslala mail, da je sestrična dobila otroka, da je naredila izpit,... Da sn pač skoz na vezi z domačimi,
pa da me seveda nič ne stane.

Potemtakem je boljše vzet moj mobič zraven in prejemat SMSe in strogo nič klicat...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Zakaj potem ne vzameš s sabo samo SIM kartice in nekega x telefona za par evrov? (samo toliko, da je quad band, da bo delal tam)

Ma sej studiram da bi tako naredil, ampak se mi izteka naročninsko razmerje, pa bi ga opustil, ker nevem kako dolgo bom
ostal tam 3,5,8 mesecev,...

Bom vrjetno vzel simko zraven pa en naš škatlast telefon, drugega si še tam vedno lahko kupim,...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

1. Spremeni paket v nekaj s čimnižjo mesečno naročnino.
2. Izklopi dohodne klice v tujini (V ZDA namreč kolikor mi je znano plačuješ tudi, če ti telefon zvoni v prazno. To pomeni da ti nekdo pusti klic - papa 2 EURa... in tako dalje).

To je to. Če ga rabiš za pager, se it po mojem ne splača tam kupovat telefona in SIMke. Ko dobiš SMS, se logiraš na Skype. Poleg tega si zakupi še nekaj minut na Skype-Out in lahko kličeš v Slovenijo (oz. kamorkoli) za samo par centov na minuto.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Določeni naši operaterji nimajo pogodbe z določenimi US operaterji in do tja SMSi iz tega določenega Slo operaterja ne pridejo nikdar. Tko da, malo se pozanimaj tudi o tem.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.130
113
Ej, a te potem ne bo nič (več) na alterju?
frown-1.gif

No sej ti bo naročniško razmerje tu mirovalo, edino alte moraš razdelit ker drugače se ti bodo izbrisali!
grin1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Po mojem najbolje tako...

Od paketov pa sem se zdejle spomnil, da je najbolje, če si vzameš prednaročniški paket (pač zamenjaš paket z naročnino za prepaid). Vsake 3 mesece gor naložiš 5 EUR (to lahko tudi preko neta), da ostane številka aktivna in veselo prejemaš SMSe.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ej, a te potem ne bo nič (več) na alterju?
frown-1.gif

No sej ti bo naročniško razmerje tu mirovalo, edino alte moraš razdelit ker drugače se ti bodo izbrisali!
grin1.gif

Logično bom na alterju. Sej imam svoj forum mX po svetu, zdaj bomo pa napravili novega, in bom spet tam dalje nalagal
slike in fotoreportaže. Brez skrbi, neboste se me kar tako rešili,...
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Al bom šel v prepaid in uporabljal kot pager, al pa ga bom pustil doma in naj paket koristi kdo od domačih,...

Vrjetno bom obdržal Ðabest in ga dal sestri, za klicanje na mobitel mame, ker mata različne operaterje, sam
pa bom kupil 5€ simko in mi jo bo frend filal preko mobi info centrale vsake 3 mesece,...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ja, kakor ti pač ustreza.

Ampak obvezno na SIM-ki, s katero potuješ, izklopi dohodne klice. Par zgrešenih klicev in bo šlo vse dobroimetje.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
ali pa nardiš brezpogojno preusmeritev v slo na neko domačo ali neobstoječo številko, da se ti ne bojo nabijali stroški zaradi dohodnih klicev...

primer: **21*0038641400400#