Preimenovanje firme in posledice

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Prvič ni spevna beseda in se ne izgovori lepo. Spevna bi bila ELPRO. Drugič nič ne pove in na nič ne spominja. Ni kakšne povezave oz. asinuacije, da bi lažje ostala v spominu.

Res pa je, da je večina zanimivih imen že zasedenih.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Sem pa sedajle pogledal in pomanjševalnice so še vse nezasedene.
Recimo štromček, tokec, varovalkica, itd...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Prvič ni spevna beseda in se ne izgovori lepo. Spevna bi bila ELPRO. Drugič nič ne pove in na nič ne spominja. Ni kakšne povezave oz. asinuacije, da bi lažje ostala v spominu.

Res pa je, da je večina zanimivih imen že zasedenih.

Potem je 3/4 imen v Sloveniji brez pomena..
smile-1.gif
Pomanjševalnice mi niso všeč, se mi ne zdi dovolj resna stvar.

KONTAKTA (tle je spet verjetno težko prt na vrh googla: https://www.google.si/search?q...2&ie=UTF-8) ali pa ELEKTRONKA recimo?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Elektronka je kar kul, ampak pazi da ti v trgovino ne zaidejo oboževalci ojačevalcev z elektronkami (tu je že en), razen če jih tudi misliš prodajat.
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Eno in drugo je totalno glupo. Išči drugo ime ...
+1

Pejd šlogarco vprašat. Vse kar si boš naredil so dodatni stroški.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Če bi sam imel firmo, bi jo poimenoval Priimek d.o.o., na vhodu v trgovino z elektro materialom bi mi pisalo Elektro trgovina Priimek, če bi pekel kruh, bi pisalo Pekarna Priimek. Pa mimo grede, priimek se mi konča na -ič (s trdim).

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Aja, o nekem blaznem imenu bi pa tuhtal takrat, ko bi imel prozvodnjo nečesa. Pa ne bi razmišljal o imenu firme, imenu trgovine, ampak o imenu izdelka, ki bi ga proizvajal. Edino, čw bi dildote prozvajal, bi jih morda isto poimenoval s svojim priimkom, če bi ženskam to nudlo kak dodaten kanček zadovoljstva.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Če bi sam imel firmo, bi jo poimenoval Priimek d.o.o., na vhodu v trgovino z elektro materialom bi mi pisalo Elektro trgovina Priimek

Dolgočasno in neizvirno, priimki se mi zdijo primerni če kaj proizvajaš ali opravljaš storitev, za trgovino pa nikakor.

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
In potem taista oseba razmišlja o imenih Kontakta, Elektronka in podobno sranje. Pojdi raje delat za tekoči trak za minimalko ...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Priimki v firmah so res grozni, pol imaš zidarje Kovače, Kovače zidarje, zadnjič sem videl ime ene avtohiše, nekaj takega kot Kripa priimek so uporabili.. ne vem kaj je folku s temi priimki, saj ga vsaj avtomatično dobi, ne vem zakaj jih je treba tako poudarjati.

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Ker izvira od tega, da je prej delal kot Zidarstvo, Janez Kovač s.p., zato ga vsi poznajo po priimku. Posledično je edino logično, da se pri preoblikovanju v d.o.o. poimenuje v Zidarstvo Kovač d.o.o., ker je to dejansko že njegova znamka in ne tuhta pol leta na alterju, ali se naj preimenuje v neko glupo zidarsko orodje ... ampak se raje posveča pomembnejšim vprašanjem.

Nazadnje urejeno:

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ker izvira od tega, da je prej delal kot Zidarstvo, Janez Kovač s.p., zato ga vsi poznajo po priimku. Posledično je edino logično, da se pri preoblikovanju v d.o.o. poimenuje v Zidarstvo Kovač d.o.o., ker je to dejansko že njegova znamka in ne tuhta pol leta na alterju, ali se naj preimenuje v neko glupo zidarsko orodje ... ampak se raje posveča pomembnejšim vprašanjem.
467716-post_slo.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Kot da pri S.P. ne moreš imeti firmo zraven oz. t.i. dodatno sestavino npr. Zidarstvo Janez Kovač, AJETO s.p.?

Potem ko pa prerasteš v d.o.o. pa lahko to registriraš, ne pa pogost priimek, potem pa jamraš kako te zamešajo s tem in onim.