Prehod na paket 2012

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja jest grem na 2012 paket ker je zastonj, ampak ce bodo kej drazil v teh 2 letih se takoj po 15ijh letih poberem stran ker nemislim bit tak bedak. Ze dzabest so zahebal.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Evo vceraj birokracijo speljal tudi jaz-midva.
1.V dobrem desetletju nisem dobil enega opomina pa zahtevajo poroka. Prva cudna poteza. Ki se nadaljujej takole: ze eno leto sem brez sluzbe pa nihce ni vprasal za porok. Ce ne bi menjal paketa, bi najbrz lahko se 10 let telefonaril brez sluzbe in brez poroka.
2.zadeva ki pa me bistveno bolj moti pa je to da nimam pojma kaj sem podpisoval na elektronski tablici. A je tak podpis sploh veljaven? Kaj ce bi napisali da je cena za paket 500 evrov na mesec, prehod 2 jurja, vezava 10 let? Vcasih je bil vsaj drobni tisk sedaj pa samo se crna tablica in svincnik.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Saj so ti stiskali tisto kar si podpisal in dali v roke. Si pa res trd.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Ampak pogodba pa je že podpisana in velja torej je za njega že obvezujoča
wink-1.gif
Seveda lahko potem uveljavlja zmoto ipd. ampak še vedno je pogodba sklenjena.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
Nimam nobene pogodbe pri roki, se mi pa zdi, da je v drobnem tisku tudi rok za odstop od pogodbe, če poštudiraš da ti ni po volji.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Saj so ti stiskali tisto kar si podpisal in dali v roke. Si pa res trd.
mogoce si ti trd. Prisel sem praznih rok, odsel praznih rok. Vmes je se neke cifre iz simke prepisoval. Papirjev nisem dobil SE NOBENIH(niti na vpogled ob podpisovanju)! Receno mi je bilo da dobim sms, potem pa pogodbo direkt od mobitela. Aja pogodbo sem sklepal pri njihovem "pogodbeniku" ce ima to kaksno vezo?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
To pa možno, jaz sem podpisal na tablico in tudi takoj dobil sprintan dokument z mojim podpisom.
Jaz k pogodbenikom ne zahajam.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz sem oddal vlogo v MC Citypark 15.12.2011 pa še do danes nimam preklopljenega paketa. In ni prvič, da so me v tem konkretnem MC oškodovali.
Prvič so me oškodovali za 100+EUR, ko mi mozoljavec ni pri spremembi paketa prenosa podatkov vklopil višji paket ampak je samo prejšnjega odklopil...
Ker sem založil papir, se tudi pritožiti nisem mogel... No sedaj imam pa pogodbo pri sebi. Me zanima, kako se bomo zmenili okoli stroškov, katere imam, pa jih ne bi smel imeti (sem bil v dobri veri da imam zakupljene količine).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Svak je dobil pogodbo pol leta po podpisu. Kot vem je podpisoval pri koncesionarju.
Sicer pa me konkretno zanima koliko kolicin lahko porabim v januarju brez doplacila ce mi paket iz dzabesta prestavijo na 2012 jutri npr.
Ali je to 1000 minut, ali je to 502 minuti, ali je to 1502 minuti ali jenekaj 4(soramerje po dnevih dzabesta in 2012)? Najbrz bom jutri kar mejl na mobitel poslal. Ce pa kdo ve odgovor pa naj pise, linka...
Isto me seveda zanima tudi za ostale tri kolicine.ki pa bodo sle najbrz po istem sistemu.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
@Karakala: lahko greš že danes pa se dogovoriš, da bo preklop 1.2.2012.

@ostali: zahtevkov za spremembo paketa je ogromno. Trenutno so spremembe paketov urejene nekje v petih delovnih dni.

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sicer pa me konkretno zanima koliko kolicin lahko porabim v januarju brez doplacila ce mi paket iz dzabesta prestavijo na 2012 jutri npr.
Ali je to 1000 minut, ali je to 502 minuti, ali je to 1502 minuti ali jenekaj 4(soramerje po dnevih dzabesta in 2012)? Najbrz bom jutri kar mejl na mobitel poslal. Ce pa kdo ve odgovor pa naj pise, linka...
Isto me seveda zanima tudi za ostale tri kolicine.ki pa bodo sle najbrz po istem sistemu.

Primer: 25.1. se spremeni paket iz Džabesta v 2012. Do 25.1. bi veljale količine Džabesta (kolikor bi jih pač porabil), s 25. pa dobiš VSE nove količine paketa 2012 (neporabljenih količin Džabesta takrat ne moreš več koristit). Z 1.februarjem je novo obračunsko obdobje in dobiš spet nove količine (po paketu 2012).

JapanskaBuba

Zelenc'
7. jul 2010
17
0
1
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Jaz sem oddal vlogo v MC Citypark 15.12.2011 pa še do danes nimam preklopljenega paketa. In ni prvič, da so me v tem konkretnem MC oškodovali.

Tole za moje pojme delajo popolnoma načrtno in zavestno. Svoji dragi sem dvakrat optimiziral poslovni paket (s.p.) in toliko problemov, kot sem jih imel z mafnijaši ne pomnim.

Pri prvi optimizaciji je trajalo dva meseca, da so jo spravili na najugodnješi paket, kljub temu, da sem jasno in glasno napisal v Monitor, kaj hočem, označil primerni paket in opcijo, ter zahteval odkup aneksa na starem paketu. Vmes so dvakrat strašili bejbo po telefonu, da ima aneks (konkretno 18 EUR doplačila, preplačevala jim je na starem paketu pa najmanj 20 EUR mesečno), tako da vsa zmedena ni vedela kaj odgovoriti in so na ta način preklop zavlačevali.

No sedaj sem se jih že malo navadil, tako da sem ob prihodu paketa 2012 ponovno zelo jasno napisal v Monitor (kjer paketa 2012 sploh ni možno označiti), da hočem preklop iz starega paketa na 2012 na dan 30.11.2011, nato pa jim na datum dan težil po vseh možnih številkah (od klicnega centra, vratarja v Telekomu, do naročniške), naj ji zamenjajo paket in izključijo SMS opcijo. Po vseh kontaktih, ki nimajo pojma, kaj sploh počnejo in prodajajo, sem končno dobil čisto ql sogovornico v naročniški, ki je obljubila, da bo vključila 2012 in izključila opcijo SMS. Super!

Čez par dni preverim na Monitorju in je 2012 vključen, opcija SMS pa še aktivna! Kliče bejba v klicnega in jih opozori, da smo naročili izklop opcije pravočasno, naj jo izključijo in da je ne bi slučajno kasirali za december. Rečejo OK.

Januarja seveda SMS opcija na položnici. Banda. Napišem pritožbo v Monitor, čakam 10 dni, kličem dan pred valuto in tip iz klicnega nima pojma, pa še grozi, da bodo izključili številko, če ne plačam celotnega računa (omenil sem, da plačam vse razen opcije SMS, ki je bila odpovedana novembra). Arogantno in malomarno, briga njih, da živijo od strank. Odgovor na reklamacijo po treh tednih še vedno ni prišel. Plačali smo pa vse (izklopa si pač ne moremo privoščiti).

Bejba še kar vztraja pri mafnijaših, jaz bi jih že davno ukinil. Sem na Si.mobilu, če rabim kaj menjat, grem v Moj Si.mobil, označim spremembo in čez 15 sekund prejmem SMS, da je bila sprememba izvedena. To je način, ki ga pričakujem povsod. V m@ tega še niso dojeli oziroma nesramno in zavestno odirajo stranke še naprej.

Lepo je verjeti
stupid-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Danes sem klical na 041 700 702... Mu tipu na koncu ni bilo nič jasno, ker na pogodbi piše, da želim preklop 1.1.2012, pa ni bil izveden. Je sam ponudil preklop z 1.2.2012 in prijava v reklamacijsko službo zakaj ni bil preklop izveden 1.1.2012.

Bomo videli kako in kaj...

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Prehod opravil pred kratkim, podpisal sem se na "tablico" in dobil po končanem postopku tudi kopijo pogodbe. Zmotilo pa me je, da mi v skoraj vseh primer, kjer je potrebno kako doplačilo, usležbenci rečejo: npr "sej veste a ne, da je 17€ doplačila?" Pa pismo, saj so oni tam, da me seznanijo s tem in ne da me sprašujejo kaj vem in kaj ne. Itak, da sem vedel. Sam vsi pa tudi ne preberejo vsega in ne vedo.
Glede prehoda točno 1.2. so pa bili neprilagodljivi. Ko bo, bo. Dobili boste sms.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

@ Numy, podpises, ampak takrat je ze prepozno.

@ostali: Mel dzabest, dobil obvestilo da potece in grem lahko na paket 2012 in da moram to urediti do 25.1.2012, dobil cez kaksen dan se sms, v sms 23.1.2012 napisal preklop 2012 DA ali nekaj takega, naslednji dan dobil sms da sem uspesno na novem paketu in da le ta ze laufa. Na monitroju dobil dvojne tabele in za dzabest in 2012 paket kater se mi pa ze odsteva