Prehod na paket 2012

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Iz đabesta na 2012, se splača, so kake skrite cake? Operaterja ne bi menjal!

Dražje me pride 2,5€/mesec (če za eno leto vračunam še menjavo paketa v višini 17€)

- zgubim polovico minut v lastnem omrežju (to ne bi smel bit problem, razen če žensko zamenjam:)) )
- pridobim 2x več minut za druga omrežja (kar je zelo dobrodošlo ob trenutnem trendu, ko folk menjava operaterja kot gate:) )
- pridobim 5x več prenosa (tudi s 100MB/mesec ob kontrolirani uporabi se je dalo preživet)

največjo prednost vidim ravno v prenosu podatkov, da ne bo potrebno več tolk mirkat. Ko sem še imel 1GB je dostikrat bilo kr blizu.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Ampak ni pametno vzeti vezavo, ker sem prepičan, da bodo julija podražili na 30€.
wink-1.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Iz đabesta na 2012, se splača, so kake skrite cake? Operaterja ne bi menjal!

Dražje me pride 2,5€/mesec (če za eno leto vračunam še menjavo paketa v višini 17€)

- zgubim polovico minut v lastnem omrežju (to ne bi smel bit problem, razen če žensko zamenjam:)) )
- pridobim 2x več minut za druga omrežja (kar je zelo dobrodošlo ob trenutnem trendu, ko folk menjava operaterja kot gate:) )
- pridobim 5x več prenosa (tudi s 100MB/mesec ob kontrolirani uporabi se je dalo preživet)

največjo prednost vidim ravno v prenosu podatkov, da ne bo potrebno več tolk mirkat. Ko sem še imel 1GB je dostikrat bilo kr blizu.

ravno žensko morš met iz drugega omrežja, da je ne rabiš tolko klicat pa da ti ne teži nonstop
evil.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ampak ni pametno vzeti vezavo, ker sem prepičan, da bodo julija podražili na 30€.
wink-1.gif

Ker?
bonk.gif

Misliš, da je bila podražitev Itak paketa prostovoljna odločitev? Verjami, da se je sam Mobitel mnogo bolj opekel, kot pa če bi bil itak od začetka 25€ ne 19 (kot je sedaj), tko da so se verejtno iz te zgodbe marsiakj naučili.

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
wink-1.gif

Ker?
bonk.gif

Misliš, da je bila podražitev Itak paketa prostovoljna odločitev? Verjami, da se je sam Mobitel mnogo bolj opekel, kot pa če bi bil itak od začetka 25€ ne 19 (kot je sedaj), tko da so se verejtno iz te zgodbe marsiakj naučili.
Takšne časovno zelo omejene akcije so predvsem limance za tiste, ki tečejo od enega do drugega operaterja in vedno lovijo "najcenejšo" tarifo. Ko se zalima za 24mesecev, se podraži sigurno, pa ne samo pri mobitelu, smo tega vajeni še bolj pri simobilu.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Nimam pojma kako zadeve potekajo pri Simobilu, dobro pa vem kako iz prve roke potekajo zadeve pri Mobitelu, pa ne samo kot uporabnik
wink-1.gif

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
Mislim da je v celi zgodovini operaterjev Mobitel veliko veckrat podrazil svoje pakete kot Simobil. Problem je v tebi, ker si zapomnis samo zadnjo podrazitev ki pa je bila pri Zelenih....
cool-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik darlev pravi:
Mislim da je v celi zgodovini operaterjev Mobitel veliko veckrat podrazil svoje pakete kot Simobil. Problem je v tebi, ker si zapomnis samo zadnjo podrazitev ki pa je bila pri Zelenih....
cool-1.gif
Ne vem, prej sem bil 8 let neprestano na Simobilu, pa sem imel že pol k... podražitev in sem vzel pri Mobitelu Itak đabest. Jebemo mast, da ga nisem imel več kot 6 mesecev in že so dvignili ceno iz 15 na 19€ + internet si sedaj doplačujem.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Če ne izkoristiš 1000 minut, potem ne vem kaj čakaš, da skočiš na 2012 in boš takoj za nekaj evrov na mesec na boljšem...

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Ja, bi že zdavnaj kam skočil, pa imam vezavo. Zato pravim, da boljše brez vezave, ker te potem zajebejo ...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Sej tudi z vezavo lahko zamenjaš paket. Tako itak nimaš kaj zgubiti. Čeprav si skeptičen (sem prepričan da sicer neupravičeno), tudi če se paket podraži, boš kvečjemu na enakem kot si sedaj z Itakom, tako da ne razumem zakaj oklevanje
smile-1.gif

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Sej tudi z vezavo lahko zamenjaš paket.

ne-ne-1.gif
Če ima Džabest in je kupil telefon iz akcije za paket Džabest se je tako vezal, da bo npr. 2 leti imel Džabest. Če potem želi spremembo v paket 2012, bi se moral aneksa najprej znebit (odplačat).
Če pa je kupil telefon iz "splošne akcije" ni problema in lahko spremeni v paket 2012.

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Sej tudi z vezavo lahko zamenjaš paket.

ne-ne-1.gif
Če ima Džabest in je kupil telefon iz akcije za paket Džabest se je tako vezal, da bo npr. 2 leti imel Džabest. Če potem želi spremembo v paket 2012, bi se moral aneksa najprej znebit (odplačat).
Če pa je kupil telefon iz "splošne akcije" ni problema in lahko spremeni v paket 2012.

Saj Džabest ni imel posebnih popustov za telefone. Cenik je isti, kot pri splošni akciji. Nikjer pa ni obveze, da morš ostati pri istem paketu; obveza je da ostaneš pri istem operaterju.

nahrung002.gif

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Tudi samo za Dzabest so bile posebne akcije. Na pamet se zdaj spomnim Nokie 5230. Za Dzabest je bila 10, 20 eur cenejsa kot v splosni akciji.

Mimota

Pripravnik
12. okt 2011
95
0
6
Pri paketu 2012 me edino skrbi koliko časa bo trajala ta cena, da ne bodo potem poleti kaj spremenili, ker če bodo potem to glih ne bi bilo OK. Sm kar malce skeptična, no...

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Citat:
Uporabnik Mimota pravi:
Pri paketu 2012 me edino skrbi koliko časa bo trajala ta cena, da ne bodo potem poleti kaj spremenili, ker če bodo potem to glih ne bi bilo OK. Sm kar malce skeptična, no...
A pri Simobilu Enostavno povezani (ali kaj je že bila) in Tušmobilu Free paketih pa nisi nič skeptična?
grin1.gif

Jao ej, kake imate. Se ne vežeš in nimaš stresa, ker se ti ni treba obremenjevat kaj bo, če bo, ko bo...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz imam tudi vse telefone brez vezave, mobitel ima obupne akcije, imam pa vsaj odprta vrata za menjavo tabora.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Saj če bi brezplačno menjali te pakete sploh ne bi bil takšen problem, ampak že prehod na 2012 brez vezave te stane okoli 18 evrov. Domnevam, da pol ko oni sami spremenijo paket tega denarja ne dobiš nazaj oz. ti še kaj ekstra zaračunajo, če bi hotel menjati na drug paket, ali odstopiti od pogodbe? Kako imajo to rešeno? Je v korist ali škodo potrošnika?

Kako pa to potem zgleda, ko se vezeš za 24 mesecev ob nakupu mobilnika? Sicer če sem vas prav razumel ta akcija 2012 tako ali tako ni vezana na noben telefon, le če kupiš še telefon in se posebej vezeš z vezavo NAJNAJ, lahko do konca januarja pridobiš še dodatni bonus. Je pa vseeno problem, če si šel v vezavo NAJNAJ zgolj zaradi paketa 2012.

Nazadnje urejeno: