Prehitevanja

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Ne, ne, se nismo razumeli.
To niso dedki in babice, ki so stari 70let+.
To so dedki in babice, ki vozijo 70 povsod, skozi naselja, po regionalkah in magistralkah in tudi po AC.
Pa veliiiiiiko jih je.

LP

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
To sem mislil ja....teh je res veliko...pa najbolj nevarni in nepredvidljivi so.......hudič je ker teh nočejo kaznovat za prepočasno vožnjo in za oviranje prometa.

LP

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Meni gre pošteno na živce to, da se najprej nekdo vlači pred tabo, ko ga prehitevaš pa zahodi. Načeloma s tem nimam problemov, ker si skoraj vedno vzamem zalet za take primere, zadnjič na primer pa je najprej nekdo delal gužvo, ko sem ga že prehiteval je pa začel pospeševat in zgleda je imel dovolj kilovatov, da sem opazil, da je skoraj vzporedno z mano, ko bi ga moral že prehitet.
Nasproti sem imel tudi že promet in bi moral zavirat, ker bi v tem času prehitel že 4 avtomobile in mi je zmanjkovalo prostora, ampak se iz principa nisem hotel podrejati takim imbecilom in sem zavil vanj, da je moral on zmanjšati. Potem je bil nekaj pameteni je trobil pa vem kaj še. To so imbecili prve klase. Če bi rad dirkal z mano greva nekam en krog, ne pa najprej ovirati prometa in se nekaj obirati, potem pa ko te ljudje prehitevajo imeti prizadet ego in pospeševati na polno, če vidiš, da je nasproti promet.
stupid-1.gif

Potem sem še opazil, ko sem zapeljal nazaj na svoj pas in pogledal na števec, da sem mel na števcu že kar 40 čez omejitev. Praktično se mi je zvrtela tretja brzina od srednjih srednjih do zelo visokih vrtljajev v tem času. Pa sem lepo malo hitreje zbremzal na omejitev, da sem bedaka še toliko bolj razpizdil. Najprej se furaš 50% pod omejitvijo in nekaj glumiš po celi cesti, potem pa tiščat kolikor gre....
bonk.gif

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
V bistvu je problem v tem, da je folk prizadet in ne zna normalno furat.
Se spomnim enega bedaka, ki se je vozil 38 čez naselje. Pa itak nisem mel nekih možnosti, da bi ga prehitel zarad prometa. Pa sem mu vozil 2mm za ritjo 500 metrov, potem je pa popizdil in se od tam naprej vozil 70.
Kje ti je to logika? Kolk morš bit to prizadet? Vozi 50 in to je to, ne bo nobenih problemov. Iz ene skrajnosti v drugo.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ma ja. Najbolj so bedasti tisti, ki so počasni, potem ko jih začneš prehitevat, pa kar naenkrat gas do daske. Kr neki ...

Ogo

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Nightcrawler pravi:
ampak se iz principa nisem hotel podrejati takim imbecilom in sem zavil vanj, da je moral on zmanjšati.

Citat:
Pa sem lepo malo hitreje zbremzal na omejitev, da sem bedaka še toliko bolj razpizdil.

Citat:
Se spomnim enega bedaka, ki se je vozil 38 čez naselje. Pa itak nisem mel nekih možnosti, da bi ga prehitel zarad prometa. Pa sem mu vozil 2mm za ritjo 500 metrov,

Citat:
potem pa ko te ljudje prehitevajo imeti prizadet ego
stupid-1.gif

Se bojim, da tudi ti sodiš med take voznike, ki imajo pogosto prizadet svoj ego. In dokler bo tvoj ego pred prometno varnostjo, ne moreš biti dober voznik.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Se spomnim enega bedaka, ki se je vozil 38 čez naselje. Pa itak nisem mel nekih možnosti, da bi ga prehitel zarad prometa. Pa sem mu vozil 2mm za ritjo 500 metrov, potem je pa popizdil in se od tam naprej vozil 70.
Kje ti je to logika? Kolk morš bit to prizadet? Vozi 50 in to je to, ne bo nobenih problemov. Iz ene skrajnosti v drugo.

takim samo meglenke prižgem in je mir, al pa tolk na bremzo, da se lučke prižgejo, pa ste že 30 metrov zadaj... boli te [censored] če vozi 38km/h saj jaz tud pizdim zadaj, pač počakaš in greš mimo - itak so še najdaljši kraji dolgi samo par kilometrov, to ti je 3 minute če vozi 40 na uro, pa greš pol mimo

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
jaz pogosto prehitevam, ampak nikoli "na slepo". drugače mi pa grejo najbolj na živce ljudje z dobrimi novimi avti, za katerimi se nabira kolona. če vidim spredaj kakšnega fičaka, ki vozi 70 tam kjer je omejitev 90 še nekako razumem, ampak ko pa vidim kakšnega novega mercedesa s klase, mi pa tud malo dvigne pritisk

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:

takim samo meglenke prižgem in je mir, al pa tolk na bremzo, da se lučke prižgejo, pa ste že 30 metrov zadaj... boli te [censored] če vozi 38km/h saj jaz tud pizdim zadaj, pač počakaš in greš mimo - itak so še najdaljši kraji dolgi samo par kilometrov, to ti je 3 minute če vozi 40 na uro, pa greš pol mimo

Če bi vozil po omejitvi ob dobrih razmerah, ne pa skoraj 15 km/h manj, potem ti ne bi blo treba nobenih meglenk vžigat. Folku, ki vozi po omejitvi še nikoli nisem težil, naj se spelje. Sicer pa zvečer dolge > meglenke, tko da malo razmisli, da jih ne bo kdo po pomoti pustil prižgane, ko bo za tabo vozil.
crazy1.gif

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
ampak se iz principa nisem hotel podrejati takim imbecilom in sem zavil vanj, da je moral on zmanjšati.

Citat:
Pa sem lepo malo hitreje zbremzal na omejitev, da sem bedaka še toliko bolj razpizdil.

Citat:
Se spomnim enega bedaka, ki se je vozil 38 čez naselje. Pa itak nisem mel nekih možnosti, da bi ga prehitel zarad prometa. Pa sem mu vozil 2mm za ritjo 500 metrov,

Citat:
potem pa ko te ljudje prehitevajo imeti prizadet ego
stupid-1.gif

Se bojim, da tudi ti sodiš med take voznike, ki imajo pogosto prizadet svoj ego. In dokler bo tvoj ego pred prometno varnostjo, ne moreš biti dober voznik.

Čisto možno, se pa v lajfu ne pustim zajebavat neuvidevnežem in pametnjakovičem. Če lahko normalen folk fura lepo po omejitvah in gleda, kaj se okoli njih dogaja, potem to pričakujem od vseh. Kdor se dobesedno vlači pred nogami, ga bom prehitel, če je za to priložnost. Po zakonu itak ni dovoljeno pospeševat, kot te nekdo prehiteva. Jaz tudi lahko predpostavljam, da se drugi držijo pravil. Ergo, če je prehitevani še vedno delno vzporedno z mano, ko bi moral biti jaz že 3x mimo in sem vmes za povrh še povečal hitrost za 100 %, potem si bom pač naredil prostor svojem pasu na tak ali drugačen način.

To so zame sami imbecili. Najlepši primer pred letom dni - pred mano nekdo vozi na regionalki 70, 80, 70, 80, 70, 80, pa še vijuga nekaj levo desno. Ko sem ga prehitel, mi je blendal, v ogledalu pa sem videl, da je bedak na telefonu. Enim se res ne morem nehat smejat. Sam v prekršku, potem se pa še nekaj pametnega dela, ker ga po predpisih prehitim. Hudič je to, če ne sme bit noben hitrejši.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Tistega si označil za "bedak-a", si pomislil, da je on enako storil zate?
smile-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Sicer pa zvečer dolge > meglenke, tko da malo razmisli, da jih ne bo kdo po pomoti pustil prižgane, ko bo za tabo vozil.
crazy1.gif
Lahko poskusiva, ti na mojem zadnjem odbijaču, jaz z meglenko in ti z dolgimi lučmi... pa da vidim, če boš pravočasno opazil ''psa'', ki mi bo stekel čez cesto in zaradi katerega bom moral močno zavirati...
hysterical-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
to sem zadnjič naredil enemu bedaku v kombiju ki se mu je strahotno mudilo. bil mi je zalepljen na 2 cm lep kos poti. naenkrat kolona pred mano bremza, jaz pa še malo bolj močno in tipa opazujem v ogledalu. Ko sem zahodil bremzo ga je skoraj kap od presenečenja. od takrat dalje je bil priden
evil.gif

sem pa zadnjič srečal vrhunskega biserja prehitevanja - policaja na nujni vožnji. Se peljem za enim kombijem, pred sabo nisem videl nič, bilo je na nadvozu čez železnico, promet kontra. brzina je bila okrog 70, naenkrat tisti kombi cukne sunkovito desno skoraj v ograjo. Gledam WTF v tistem pa kontra puni gas policijski škodilak proti meni pol na mojem pasu, pol na sosednjem.. Cuknem zadnjo tisočinko sekunde desno, drugače bi me čelno nabasal. Se pravi je bedak na nadvozu letel po sredini med mano in kontra vozilom in to ne pri mali hitrosti. če bi takrat radio šraufal, po mobitelu štrcal,..., me danes več nebi bilo mater mu vidim
bonk.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Jaz pa opažam, da zadnje čase vozniki vedno manj uporabljajo smernike.
A je res tako težko preden kdo kam zavije premakniti ročko za smernik?
Če se kdo pelje po vključevalnem pasu na avtocesti brez smernika, domnevam da bo šel na naslednjem izvozu ven, zato vozim na desnem pasu, vzporedno z njim. Nekateri so potem vedno bolj na mojem pasu, drugi se pa spomnejo, da so "pozabili" uporabiti smernik - pri takih pa z veseljem zmanjšam hitrost in jih spustim naprej.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Pri teh prehitevanjih bi bilo treba še omeniti, da verjetno 99% ljudi sploh ne pogleda v levo ogledalo, preden zapelje na nasprotni pas. Kolega je imel nesrečo na tak način, da ga je ena kura dobesedno izrinila s sosednjega pasa, ker pač ni pogledala, če gre slučajno kdo mimo nje. Je pa res, da je šel prehitevat 2 avta, kar je pa kaznivo!

Pri teh živčnežih na cesti nikoli ne veš, kdaj se bo kateri spravil prehitevat kolono, tako da je po moje res pomembno, da se pogleda v ogledalo pred prehitevanjem. Je pa res, da je teh manevrov kar veliko, če daš zraven še žmigavec in da je včasih na hitro težko vse skupaj izvesti tako kot treba.
smile-1.gif

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Pri teh prehitevanjih bi bilo treba še omeniti, da verjetno 99% ljudi sploh ne pogleda v levo ogledalo, preden zapelje na nasprotni pas. Kolega je imel nesrečo na tak način, da ga je ena kura dobesedno izrinila s sosednjega pasa, ker pač ni pogledala, če gre slučajno kdo mimo nje. Je pa res, da je šel prehitevat 2 avta, kar je pa kaznivo!
A ni kaznivo prehitevanje kolone? Kolona pa je opredeljena kot trije avtomobili?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Pri teh živčnežih na cesti nikoli ne veš, kdaj se bo kateri spravil prehitevat kolono, tako da je po moje res pomembno, da se pogleda v ogledalo pred prehitevanjem. Je pa res, da je teh manevrov kar veliko, če daš zraven še žmigavec in da je včasih na hitro težko vse skupaj izvesti tako kot treba.
smile-1.gif

dva avta pa res ni prepovedano prehitevat, kako pa naj za boga prehitevaš dva, ki vozita 5 metrov narazen?

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Po zakonu itak ni dovoljeno pospeševat, kot te nekdo prehiteva. Jaz tudi lahko predpostavljam, da se drugi držijo pravil.
To so zame sami imbecili.

Lepo, da se zgovarjaš na zakon, samo pozabljaš da isti zakon velja tudi zate. In tudi ni po zakonu dovoljeno vozit nekomu za ritjo ali pa pri prehitevanju rinit v nekoga. In tudi drugi lahko predpostavljajo, da se boš ti držal pravil.

Glede zmerjanja z imebecili je pa tako, kot je že Mare2 napisal. Tisti drugi voznik, ki ga ti imaš za imbecila, lahko tudi reče zate, da si imbecil. In ima ravno toliko upravičene razloge za to, kot jih imaš ti.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Poleg tega je problem še to, da nihče ne uporablja smernikov (kot je nekdo že zapisal). Sem bil že večkrat zelo blizu nesreče, ker tisti, ki je bil za mano, ni dal smernika ampak mi potem praktično skočil v rit.

Pa prehitevajne dveh avtomobilov pa res ni prekršek.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Prehiteva se lahko samo en avto naenkrat.

Enkrat sem prehiteval 2 avta in prvi avto je bil policijski, ki je "namerno" vozil prepočasi(cca 50 km/h) izven naselja. Ker ga oni za njim ni upal prehiteti, jaz pa nisem imel ravno časa na pretek sem se odločil da prehitim "kolono".

Potem ko sem prehitel oba avta pa sta policaja kar naeenkrat dobila voljo do hitrejše vožnje z vklopljenimi modrimi lučmi. No in za svoj pogum sem pokasiral kazen za prehitevanje kolone.