Pregrevanje SSD diska

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
Z aplikacijo Speccy sem ugotovil, da se mi SSD kjer imam naložene Windowse 7 gor pregreva. Ostali diski, ki jih imam imajo temperaturo okoli 30 stopinj. Ta disk ima pa kar 128 stopinj. A je mogoče napaka v aplikaciji? Ali je res dejansko taka temperatura. Računalnik mi deluje normalno. Občasno se sam resetira (moder ekran).

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Verjetno je napaka v aplikaciji. Najlažje boš preveril, če odpreš skatlo in s prstom probaš. Samo previdno, če je res taka temperatura, ker je pol vročeeeee.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
niti ni tako slabo, si boš lahko na njem pekel jajca in zrezke in prišparal na elektriki, sorry to mi je prislo prvo na misel,

lp

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.921
113
pri taščici
IR termometer bi pokazal približno pravo vrednost? Kje je zadeva običajno najbolj vroča. Ali je lahko samo "jedro vroce" obod okoli pa hladen in tako težko ugotoviš? Vendar dvomim daje v SSD kakšen material ki bi znal skriti 100C razlike.

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Diski so narejeni tako, da se vročina prenaša na ohišje in naprej v prostor. S tem se komponente ohlajajo da sploh delujejo. Drugače bi se vse scvrlo not...

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Vse se ravno ne bi scvrlo. SSD disk je načeloma mali potrošnik električne energije in posledično tudi ne oddaja dosti toplote. Enako tričetrt ostale elektronike.
Bolj nevarne so komponente, kot je procesor ali pa procesorji grafične kartice. Tam je na milijarde tranzistorjev, ki preklapljajo svoja stanja nekaj milijardkrat na sekundo in kurijo velike količine štroma in oddajajo ogromno toplote.

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Se strinjam pri disku kot takem. Ker gre vročina preko ohišja v zrak. Vprašanje pa je kaj bi se zgodilo s čipi, če se toplota nebi odvajala od njih. Zato sem napisal da je tako narejen da se odvaja. Če bi pa bil čip ali pa cel disk kakorkoli izoliran je pa drugo... Ni pa to praktičen primer.