Pregrevanje procesorja?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Namazano je dobro, sem to že večkrat prakticiral, tako da tu ni problem, prav tako se hladilnik lepo usede in stisne na cpu, tako da tudi to ni problem. Pasto imam res za 3 eur ampak tudi brez paste po mojem take temperature niso normalne..

tole je sistem:

Vidim, da sem prej prehitro napisal, da je bios updejtan..obstaja namreč novejša verzija, ki patcha tudi problem s pregrevanjem cpu-ja. Ampak ne vem kaj točno to pomeni, morda samo uredi pravilen prikaz temperatur, na fizično segrevanje po mojem nima vpliva.

BIOS for 945G-M3 (PCB:3.x)

-Update Lan boot ROM
-ADD Support Conroe-L
-Add Lan boot ROM
-Fixed show memory issue
-Fixed CPU temp

Je pa problem, ker ne morem tako enostavno flešat biosa, saj ta blesava plata ne podpira flešanja v winzih z WinFlash utility-jem  ampak samo v dos-u z disketo. Pa še to moram najprej najti in prestaviti jumper, ki bo v biosu sploh omogočil bios update..

Ne vem če se bom sploh še ubadal s tem.. 

Tukaj je najlazje zacet pri procesorju ,ki je itak cvetka... ce imas kakega viska ga stisni notri pa bos takoj na pol poti do resitve. Ce nimas ti lahko kakega pustim. Mislim da imam celo enako plato in cpu viska.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
sem menjal tudi cpu, imam nekaj starih intelov doma. Je pa zanimivo, sem zdajle spet na novo podmazal in resetiral CMOS. Sedaj mi temperature v biosu kaže normalne, max 43 stopinj. Ampak v winzih pa programi še vedno ne znajo odčitavat pravilnih temperatur, tako da verjetno bi to rešil z flešanjem biosa. Ampak sedaj kljub temu, da so temperature recimo da OK, se performance popolnoma nič ne izboljša.Sem testiral tudi HDD pa pravi crystaldisk info, da je v dobrem stanju. Zdaj mi ostanejo samo še rami za stestirat, to bom še sprobal.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Po moje se tudi nima pomena še kaj ukvarjat s tem. Če se ti res gre, raje kupi za 20 eur enega core2duo (plata je verzije 3.0, tako da podpira, samo mora bit nekaj z 800fsb), pa bo vsaj normalno delalo.

Tale tvoj proc je pa tdp95w in v vsakem primeru precej ogreva okolje.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ne gre se mi spljoh..:) Sem mislil da bo treba samo malo očistit in podmazat pa bo..ampak očitno je še kaj drugega s čimer pa se mi na tem fosilu res ne da več ukvarjat.

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
intelovi procesorji tega časa so bili vsi znani po tem da so bli bolj topli kot predhodnji in kasnejši

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.809
388
83
Vipavska dolina
KSZ
Lahko je tudi kaj s plato. Meni je pred leti moral na servisu menjat tako proc kot plato, ker je zaredi slabe "montaže" prodajalec zje*al oboje. Takrat se mi je tudi pregrevalo, zmrzovalo v biosu, oni je menjal "turbino za turbino" pa ni pomagalo dokler compa ni dobil ta v roke. Ko je menjal oboje je bilo mir.
Če imaš šanso (in voljo) poizkusi proc v drugi plati in obratno pa boš videl...

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
sem flešal bios, nobene vidne razlike. V biosu so temperature OK, v winzih programje še vedno ne zna odčitat pravih temperatur in še vedno cel comp "šteka" z win 7. Sem pa naredil še eno particijo in namestil XP (sedaj je dual boot XP & 7) pa je v XP računalnik skoraj normalno odziven, tako da bom kar tako pustil, pa naj se sami odločijo kateri OS bodo uporabljali. Mogoče je pač ta intelov cpu in 1 gb ram-a premalo za win 7 in je samo v tem problem..ampak privzeto je nekoč na tem sistemu s tem hw-jem bila Vista in je računalnik deloval tekoče. Tako pravijo..ne vem..v glavnem zame je case closed!
wink-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Slabi sektorji na prvem delu diska ?
Preveri ga s HDTunePro (error scan zavitek).

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Jasno je da je Pentium D elektrarna za proizvajat toploto. To je samo "dual core" Pentium 4. Menjaj neki Core2 duo za 5eu dobiš procesor, ki bo imel 50% manjšo temperaturo.