Eto, pod roke mi je prišel en starejši desktop računalnik, s problemom pregrevanja, posledično vse šteka in kišta se seveda random ugaša. Winzi instalirani na novo...
Problem je v tem, da ne glede na to kaj naredim, temperature cpu-ja ne spravim pod 65 stopinj. V idle stanju se giba med 65 in 70 stopinj. Očistil sem celo škatlo, ventilator, cpu namazal s termalno pasto..nič bolje. Zamenjal sem hladilnik za precej boljšega (sem ga imel v omari), nič ne pomaga, zgodba ista. Za test sem celo vstavil drug cpu, temperatura enaka. Ne vem več kako ga še naj ohladim. Zanimivo je to, da mi coretemp kaže temperature 40 stopinj vendar fiksne, ne glede na to kaj in kako dolgo dela računalnik, medtem ko mi speedfan kaže čez 120 stopinj..Imam občutek, da je nekaj narobe s plato oz s senzorji, saj mi programa odčitavata popolnoma različne vrednosti. Najbolj zaupam podatku, ki mi ga kaže v biosu, to pa je med 60 - 70 stopinj. Torej v treh različnih okoljih mi kaže popolnoma različne temperature. Bios sem resetiral, itak ne pomaga..Še kakšna ideja, preden gre v reciklažo?