Predsedniki uprav brez sorodstvenih vezi, fotrov

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.374
7.103
113
pri taščici
Kako pa je Danica Purg prišla do takega položaja pa ne vem natančno, kljub temu da sem jo tedensko gledal, komunicar posredno tudi z njo skoraj eno leto. Vem da prihaja iz haloz, kako pa je prišla na Brdo pa ne vem.
Šolo na Bledu so ji itak sponzorji (državni) naredil

I

Izbrisan uporabnik 474

Snežičev Rado??? Do tega kar ima, da je priešl sam????
hysterical-1.gif

Ti besedica "denacionalizacija" pove kaj? Pred njo je bi Radek le... ubogi Radek....

LP
Gargy

Steve

Guru
13. avg 2007
10.029
1.937
113
tip je sposoben da glava peče, tu nimaš kaj. Drugo pa je če ga je kdo malce usmeril v pravo smer na začetku. Če bi bilo vse v zibko dano, bi tudi njegov brat bil njegovega kalibra, pa mu ne seže niti do kolen

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Marko Kryžanovski je prišel na mesto direktorja AC in potem Petrola kot nečak znanega lobista Boža Dimnika, Tadej Tufek je postal dirketor Adrie ko je hodil z hčerjo predsednika nadzornega sveta Maksa Tajnikarja itd...

Sicer se pa jaz bolj kot teh sorodnikov bojim vseh tistih, ki so bili postavljeni na položaj samo zato ker ne gledajo kaj podpisujejo in ne komplicirajo če se mora speljati kakšna "pogodbica"

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.417
1.426
113
Pričakovati, da bo na čelu državnih firm kdaj kdo, ki nima vez je utopično in se ne dogaja tudi v kapitalistično bolj razvitih državah. Žal je pač tako, da vsaka politična opcija na "pomembne" položaje "pomembnih" firm nastavi ljudi, ki jih pozna, jim "zaupa", predvsem pa jim mora vrniti uslugo-poplačati podporo v času volilne kampanije.

Je pa mislim, da Žiga Debeljak ena taka zgodba o uspehu. Je mislim, da že kot otrok ostal brez staršev in bil potem res top učenec in študent. Dosegel praktično vse sam. Ampak tudi on je na čelu Mercatorja na nek način po vezah verjetno.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
tip je sposoben da glava peče, tu nimaš kaj. Drugo pa je če ga je kdo malce usmeril v pravo smer na začetku. Če bi bilo vse v zibko dano, bi tudi njegov brat bil njegovega kalibra, pa mu ne seže niti do kolen

mariborski livarni gre slabo ne...pa se kaki drugi firmi..res ste nasli prava dva za primere uspesnih poslovnezov

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.417
1.426
113
Ampak res. Snežič je pa sigurno sposoben ja. Malo boljše se pozanimaj o njem in njegovi preteklosti in načinu dela. Sposoben ampak na oni strani črte....

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Zakaj pa nista uspešna poslovneža? Ti vidiš v štumfo obema?

Poslovnež dela denar, dosti in hitro, način pa nebi smel bit stvar debate. Pa tudi če na cesto pošlje 300 glav za
ceno recimo 1mio. Kit papa plankton, tako je že miljarde let, nevem zakaj bi danes bilo naenkrat vse drugače.

Dajmo se ne it devic marij in si z lopato metat peska v oči, nekateri bi rabli kipper tako nočete videt dejstva, da bi tudi vi
za miljonček ali dva na cesto poslali x folka. Kdo nebi, zame ni poslovnež.

Zdaj edino če ima plače 100k, kar pa seveda nima noben slo. direktor.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.473
7.625
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Poslovnež dela denar, dosti in hitro, način pa nebi smel bit stvar debate.

Povej kok dnarja mate doma. Vas ponoci obiscem, verjemi da bos se tri dni tekoce sral. jaz bom dobil relativno veliko v kratkem casu. Samo to me ne bo naredilo poslovneza ampak kriminalca.

Prevec se vzivis v filme to je tvoj problem. Ko bos resnicno okusil "poslovneze" kjer se ne sprasuje kako in zakaj bos najverjetneje prvi na vlaku za dalec stran.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Poslovnež dela denar, dosti in hitro, način pa nebi smel bit stvar debate.

Povej kok dnarja mate doma. Vas ponoci obiscem, verjemi da bos se tri dni tekoce sral. jaz bom dobil relativno veliko v kratkem casu. Samo to me ne bo naredilo poslovneza ampak kriminalca.

Kok ma stari kaj papirja težko rečem, ker nisn bil doma pri njima že kak mesec
smile-1.gif

Čaki, ti si zaj šel v kriminalno smer, jaz pa ne govorim o belih ovratnikih, govorim o tem, da nek direktor, ki v (za svojo firmo slabiem) dogovoru sklene nek posel, kater bo prinesel njemu dost denarja (recimo 100 plač) v obliki honorarjev, delnic, nepremičnin ipd.
Nevem kje je zdaj tu kriminal. A človek še svoje firme nesme zafurat načrtno? Nevem, sprašujem.

Pa tut če si pri državni firmi, podpišeš pogodbo z neko firmo ki za to firmo opravlja neko dejavnost (recimo čisti jim avtobuse),
ta firma je 2x dražja od konkurence, podpiše se pogodba s tonskimi penali, oni pa tebi zagotovijo drugo službo tam nekje...

Nevem, pač slab direktor, ki je slabo sklepal, ni preveril konkurence ampak je šel na prvo žogo. Kriminalnega tukaj za videt, da se
nekdo prehitro odloči in zažene ob nepoznavanju cen tržišča, ni nič, vsaj jaz nevidim.

Je pa res da bo lastnik večje nepremičnine čez 3 mesece ko se zadeva ohladi, pa da že ima novo službo.

Polikitka, kaj se čema mi2 tu zraven petlat...

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
ki v (za svojo firmo slabiem) dogovoru sklene nek posel, kater bo prinesel njemu dost denarja (recimo 100 plač) v obliki honorarjev, delnic, nepremičnin ipd.
Nevem kje je zdaj tu kriminal. A človek še svoje firme nesme zafurat načrtno? Nevem, sprašujem.

Ne, to spada pod gospodarski kriminal in se kazensko preganja. Četudi gre za d.o.o., kjer lastnik ne jamči z vsem premoženjem, se pri takšem prekršku lahko vloži civilna tožba in terja za nastalo poslovno škodo...

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Pa tut če si pri državni firmi, podpišeš pogodbo z neko firmo ki za to firmo opravlja neko dejavnost (recimo čisti jim avtobuse),
ta firma je 2x dražja od konkurence, podpiše se pogodba s tonskimi penali, oni pa tebi zagotovijo drugo službo tam nekje...

Spet gre za kaznivo dejanje in negospodarno ravnanje. Se kazensko preganja...

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Nevem, pač slab direktor, ki je slabo sklepal, ni preveril konkurence ampak je šel na prvo žogo. Kriminalnega tukaj za videt, da se
nekdo prehitro odloči in zažene ob nepoznavanju cen tržišča, ni nič, vsaj jaz nevidim.

Je pa res da bo lastnik večje nepremičnine čez 3 mesece ko se zadeva ohladi, pa da že ima novo službo.

Podkupovanje, slamnate firme (saj drugače težko izpelješ zgoraj napisano)... Kaznivo...

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Ne, to ni politika, tukaj se gre za osebno higieno, občutek za moralo in poštenje. In ne, nekateri si ne bi privoščili takšnih stvari, če bi "popapali kakšen miljonček".
Do politike pridemo, ko se zgornji osebki kljub očitnim nepravilnostim lepo izmažejo, če so le prave "barve" in se nagibajo v "pravo smer".

Pa če se vrnemo na temo - Snežič ni sposoben. Sicer ima delovne navade, vendar vse kar ima, mu je bilo podarjeno. Pameten je bil le toliko, da je najel ljudi, ki znajo denar obračat... Legalno ali nelegalno.

Lp
Gargy

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Zakaj pa nista uspešna poslovneža? Ti vidiš v štumfo obema?
kdo pravi da nista? z vidika kapitala sta...v smislu naslova te teme pa se ne strinjam...sicer pa kdo bi vedo celo resnico...

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
ki v (za svojo firmo slabiem) dogovoru sklene nek posel, kater bo prinesel njemu dost denarja (recimo 100 plač) v obliki honorarjev, delnic, nepremičnin ipd.

Ne, to spada pod gospodarski kriminal in se kazensko preganja. Četudi gre za d.o.o., kjer lastnik ne jamči z vsem premoženjem, se pri takšem prekršku lahko vloži civilna tožba in terja za nastalo poslovno škodo...

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Spet gre za kaznivo dejanje in negospodarno ravnanje. Se kazensko preganja...

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Podkupovanje, slamnate firme (saj drugače težko izpelješ zgoraj napisano)... Kaznivo...

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Ne, to ni politika, tukaj se gre za osebno higieno, občutek za moralo in poštenje. In ne, nekateri si ne bi privoščili takšnih stvari, če bi "popapali kakšen miljonček".
Do politike pridemo, ko se zgornji osebki kljub očitnim nepravilnostim lepo izmažejo, če so le prave "barve" in se nagibajo v "pravo smer".

Pa če se vrnemo na temo - Snežič ni sposoben. Sicer ima delovne navade, vendar vse kar ima, mu je bilo podarjeno. Pameten je bil le toliko, da je najel ljudi, ki znajo denar obračat... Legalno ali nelegalno.

Lp
Gargy

Kdo v resnici preganja? Koga so v resnici obsodili? (pa ne na 300k kazni medtem ko je pocuzal ene 5mio). Komu so pobrali vse in mu prepovedali opravljat bilokak posel v naprej. Kdo je šel sedet zato ker je spravil na rob preživetja ogromno družin?

Pa da še mal zbudim debato: Kdaj bo šel kdo h komu preverit od kod premoženje. Čist ena kmečka da jo boste lažje potolkli. Premoženje katerega izvor ni dokazljiv je ukradeno ali prigoljufano. Še vedno trdim da naj se na brzino pokrade al pa razdeli vse kar je državnega da se bo točno vedelo čigavo je. KO se bo to vedelo se bojo nehale vse dokapitalizacije in davkoplačevalsko saniranje lumparij. Vse to bi šlo če bi le bilo našim državnikom v interesu naredit red.

Škoda samo ko ste v temi pomešal podjetnike in tiste po katerih je spraševal avtor teme.