Predsedniki uprav brez sorodstvenih vezi, fotrov

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Bral članek o marketinški direktorici leta, pa piše, da je kot mala šla na sprehod s fotro, ki je bil direktor tega in tega podjetja...

A obstaja kak predsednik uprave, ki ni družinsko nakonektan, s strici, dedki, brati, fotri, matkami ipd...na visokih, pomembnih položajih v preteklosti ali sedanjosti?

Da je imel kdo npr. revne starše, revne sorodnike, pa mu je ratalo z lastnim znanjem, brez vez in poznanstev na podlagi družine itd... Ker lahko imaš ti znanje, zaposlijo te pa ker ti je stric to in to, in ker to lahko koristi podjetju... ali pa je stric tako hotel.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.374
7.103
113
pri taščici
poznam enega ki nekako rine v "gradbeništvu" pri cca 10 letih umrla mama, foter se odselu, živel pri babici? danes ima nekaj 100 ljudi pod sebo0j, izhaja iz kmečke družine, vem da je začel z neko majhno delavnico. danes je pri cca 50 letih

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Pa še enega takega poznam... Rado Snežoč, Meltal d.o.o.
Prav tako je začel z malo delavnico, kjer je pretapljal aluminij in baker, ki ga je sam našel.

Tudi Akrapovič ima podobno zgodbo....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Poznam.

Ko je začel hodit na šiht je sam zidal bajto.

No, sedaj je verjetno ne bi.
grin1.gif

Poznam pa tudi eno tako, ki je bila v.d. direktorja takoj ko je končala faks.
tongue-1.gif

Aja, oba sta v "državnih" firmah.

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.783
10.007
113
40
MB
takih ki jim je to uspelo pred 20 leti je dosti, danes ... nevem če ...
crazy1.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Ja, moji bodoči tast. Sam je že v penzjon, . Kako bi blo danes pa pitaj boga...

Jst10

Pripravnik
1. sep 2008
151
0
16
Še en primer, ki je uspel sam je Pipistrel oziroma Ivo Boscarol - ko je začel, je delal značke v svoji garaži in se ukvarjal z modelarstvom (najbrž kot hobi).

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Poznam firmo v Ljubljani, kjer so vsi "po parih", recimo oče-sin, oče-hči, mama-sin itd... So tudi primeri ko delajo tam: Oče, sin, hči, od hčere mož, njegov oče, pa še kdo bi se našel. Pri enih se uvaja tudi že tretja generacija, to se pravi oče-sin-vnuk.

Je pa srednje velika, delno olastninjena državna firma. Kako tam sploh kdo nov zraven mi ni jasno.

Aja, pa vsi so tam nekje srednji-nižji-višji menedžment, brez kakšnih tajnic in fizičnih delavcev.

Drugače je če gre za recimo družinsko podjetje, tam je jasno da bodo otroci delali v domači firmi (čeprav dostikrat ne).

Zanimivo je bilo tudi ko je ven prišel seznam zaposlenih na sodiščih in so bili skoraj vsi priimki po dvakrat, trikrat. Pa ni šlo za neke ravno pogoste priimke (večinoma južne ampak to niti ni važno)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
To razumem, da iz delavnice z dobro idejo narediš nekaj.

Zanima me, če je kdo v upravi podjetij Petrol, Mobitel, Telekom, Triglav, Fructal, NLB, NKBM, Ljubljanske Mlekarne, Krka itd...itd...., ki nima nobenih sorodstvenih vezi. Da se je učil, bil pameten, se izkazal...in so ga zato postavili na položaj. Ne mislim sorodstvenih vezi v točno tem podjetju, lahko je stric direktor nekega drugega podjetja, poslanec, ne vem kaj...

Se mi zdi, da take prakse praktično ni v Sloveniji. Pa mislim, da bi prej koristilo kot škodilo, če na kak položaj pridejo sposobni ljudje, brez sorodstvenih niti, ki skoraj vedno vežejo v kakšne korupcije, kraje, nepotizem, neumnosti itd...

Nazadnje urejeno:

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.143
321
83
Mislim da je Danica Purg iz ene take familije da je dosegla vse sama. Je pa res da je delala tudi šolo v Kumrovcu.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Zanima me, če je kdo v upravi podjetij Petrol, Mobitel, Telekom, Triglav, Fructal, NLB, NKBM, Ljubljanske Mlekarne, Krka itd...itd...., ki nima nobenih sorodstvenih vezi. Da se je učil, bil pameten, se izkazal...in so ga zato postavili na položaj. Ne mislim sorodstvenih vezi v točno tem podjetju, lahko je stric direktor nekega drugega podjetja, poslanec, ne vem kaj...

Se mi zdi, da take prakse praktično ni v Sloveniji. Pa mislim, da bi prej koristilo kot škodilo, če na kak položaj pridejo sposobni ljudje, brez sorodstvenih niti, ki skoraj vedno vežejo v kakšne korupcije, kraje, nepotizem, neumnosti itd...

Pozabil si na The Greatest of Them All. IVAN ZIDAR, je bil tak primer, pa Zoki Jankoviæ,...

Potem so tu še Andrej Kocič, mislim tudi da MIloš Kovačič (za njega nisem čisto prepričan)...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Prav tako je začel z malo delavnico, kjer je pretapljal aluminij in baker, ki ga je sam našel.

baba čula baba rekla ne...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Pozabil si na The Greatest of Them All. IVAN ZIDAR, je bil tak primer, pa Zoki Jankoviæ,...

Potem so tu še Andrej Kocič, mislim tudi da MIloš Kovačič (za njega nisem čisto prepričan)...

zmaga.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:

Pravi nick imaš, ni kaj... Boljšega si ne bi mogel izbrat.
zmaga.gif

Nekoč sem delal tam (Meltal gostinstvo), kar nekaj časa, zato pač ni nič v zvezi baba čula baba rekla.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:

Pravi nick imaš, ni kaj... Boljšega si ne bi mogel izbrat.
zmaga.gif

Nekoč sem delal tam (Meltal gostinstvo), kar nekaj časa, zato pač ni nič v zvezi baba čula baba rekla.

ker si kelnaro v trustu mislis, da poznas snezicevo druzinsko drevo, verjamem, da je delil sefe z vami svojo preteklost...verjetno o dedku nisi kaj dosti slisal ne?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.374
7.103
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

pozanimaj se kdo je bil Zidarjev tast? (išči med politiki)