Citat:
Uporabnik Runnagain pravi:
Malce OT ampak vseeno:
kolikšna pa je dandanašnja doba turbin pri avtomobilih? Včasih je bilo rečeno, da zdržijo tam okrog 120kkm. So to že kaj izboljšali?
LP, Runnagain!!
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Citat:
Malce OT ampak vseeno:
kolikšna pa je dandanašnja doba turbin pri avtomobilih? Včasih je bilo rečeno, da zdržijo tam okrog 120kkm. So to že kaj izboljšali?
LP, Runnagain!!
vem za enega audia 130hp, ki ima na števcu že 400kkm pa se vozi še s prvo turbino
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Navodila za uporabo pa nič ne govorijo o kakšnem hlajenju turbine.
Citat:
Malce OT ampak vseeno:
LP, Runnagain!!
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
saj ne hladi hladilna tekocina pac pa olje
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Malce OT ampak vseeno:
LP, Runnagain!!
Tezko je odgovoriti. Jaz bom podal svoj primer. 3x v 5letih da sem mogoce moral stisniti mrzlega za nekaj sekund, ker sem prehitel avto. Pri priblizno 130.000km je bil chipan in ob prodaji je kazak stevec 231.000 in je bila se vedno v formi. Meni je prislo v kri, da sem vedel kje se ustavim in sem se vedno vozil normalno. Vedno ampak vedno preden sem ga ugasnil sem prestel se do 10 in lepo obrnil kljuc. Z avtom nisem imel nobenega problema, kar se tice tega. In pri startu vedno lepo na izi, da je kazalec pokazal 90. Po 5min pa je sele slo na polno. Tankal bencin in delal redne servise. Odlicno.
Poznam pa tudi sam ko je en na 1.9TDI 90km pred dvemi leti imel 380.000km in se vedno original turbina. Sej to sploh ni problem ce laufa. Problem so ljudje, ko si kupijo dizla za v sluzbo za 5km da bodo prsparal
Citat:
Uporabnik torcida_st pravi:
Kot j meni serviser zatrdil naj bi vse turbine (za vse vrste avtomobilov) delala ena in ista firma kao edina v europi!
Torej naj bi za vse nekako veljala ista pravila!
#Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
saj ne hladi hladilna tekocina pac pa olje
Tudi hladilna tekočina maže in hladi turbo polže, lep primer je BMWjev 3.0i TT motor.
Citat:
Malce OT ampak vseeno:
LP, Runnagain!!
Citat:
Uporabnik Zorroslav pravi:
Citat:
Malce OT ampak vseeno:
LP, Runnagain!!
Mi smo meli 240.000 km pa še zmeraj prva turbina. Ni kazala nobenih znakov da bo odpovedala. Je bil prej avto totalka
2.0 HDi