predelava pdf dokumenta

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
torej lep pozdrav vsem ...... no mene pa zanima kako oziroma s katerim programom bi lahko predelal nek pdf dokument ......se pravi obliko bi pustil takšno kot je, le besedilo bi spremenil, bolje povedano prevedel ....... imam sicer nek adobe acrobat professional, vendar je program zelo okoren, ali pa jaz ne znam delat z njim ..... torej upam da kakšne konstruktivne predloge .... hvala vsem za pomoč, lp

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Skonvertiraj v .doc in potem izvozi nazaj v .pdf. Editiranje v Acrobatu je pain in the ass in je v bistvu namenjeno kvečjemu za kakšne manjše popravke, npr. če se zatipkaš, pozabiš kakšno vejico, itd.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
ja sem opazil da je res lahko boleče to spreminjanje ..... sem že skonvertiral v .doc, vendar se mi pojavlja težava da je datoteka prevelika (večja od 32MB - vsaj tako javi word) in je word ne more odpret ...... kakšna alternativna ideja???

Neuromancer

Fizikalc
24. jul 2007
344
116
43
Imel sem že veliko opravka s prevajanjem raznoraznih katalogov in navodil za uporabo, ki so na voljo samo kot PDF. Če gre za grafično zahtevnejši dokument, sam ponavadi uporabim posamezne strani PDF-ja kot podlago v InDesignu, prekrijem originalno besedilo in čez postavim novo besedilo. Včasih se da kaj narediti tudi v Adobe Illustratorju, ki lahko odpre posamezne strani PDF-ja, ne gre pa pri vsakem dokumentu.
Če gre za grafično enostaven dokument, ga rajši postavim na novo.
Urejanje v Acrobatu pa žal skoraj nikoli ni opcija.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
ja hvala vsem za pomoč .... najbolj prav mi je prišel cometdocs
aplauz.gif
..... hvala še 1x!!!

P.S.: priporočam tudi ostalim

Nazadnje urejeno:
19. jul 2007
2.838
1.562
113
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
torej lep pozdrav vsem ...... no mene pa zanima kako oziroma s katerim programom bi lahko predelal nek pdf dokument ......se pravi obliko bi pustil takšno kot je, le besedilo bi spremenil, bolje povedano prevedel ....... imam sicer nek adobe acrobat professional, vendar je program zelo okoren, ali pa jaz ne znam delat z njim ..... torej upam da kakšne konstruktivne predloge .... hvala vsem za pomoč, lp

Foxit PDF Editor

Najboljše kar se da ta trenutek naredit, da lahko "odpreš" in urejaš pdf format.

PS: Verjetno veš, ampak vseeno, režave z pdf-om so zato, ker je pdf ravno namenjen temu, da se ga ne bi naknadno urejalo.